Entorsa rotula
Acum 10-14 zile de la o saritura in piciorul stang care avea oricum probleme cu rotula, mi s a deplasat iar rotula si am indreptat repede piciorul ca sa nu cad deci a revenit repede la loc. E a treia oara cand mi se deplaseaza in 4 ani si de primele doua ori am purtat 10 zile atela si dupa 3 sapt orteza speciala care centreaza rotula. Ei bine, dupa ce am indreptat piciorul am mers in camera si mi am pus orteza. Am stat in pat si am mers mai pe seara usor prin casa. Nu ma durea si nici nu ma doare. E doar umflat si nu l puteam indoi. Acum pot putin dar nu ajung cu el in unghi drept ca parca ma tine rotula sau umflatura. Cred ca am o umflatura sib rotula ca nu ajunge sa intre in axul ei perfect cand il indoi decat cand tin piciorul intins. Am mai pus comprese si am luat antiimflamatoare dar nu zilnic. Noaptea dorm fara orteza ca sa se mai desumfle genunchiul. Ce sfaturi imi dati? In cat timp o sa se duca umflatura sau macar sa l pot indoi normal? Va multumesc!
6 comentarii
Pueti sa imi raspundeti, va rog frumos?
Buna seara!
Trebuie sa mentineti orteza de "centrare a rotulei" timp de 10-12 saptamani, dupa care urmeaza un program de kineto-terapie (gimnastica medicala specializata).
Daca problema nu se rezolva trebuie sa apelati la chirurgie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Trebuie sa mentineti orteza de "centrare a rotulei" timp de 10-12 saptamani, dupa care urmeaza un program de kineto-terapie (gimnastica medicala specializata).
Daca problema nu se rezolva trebuie sa apelati la chirurgie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Ce exercitii de kineto terapie imi recomandati. Am uitat sa precizez ca am 17 ani, 1, 75 si 54 kg.
Este vorba despre exercitii de "intarire" a vastului medial, cel care stabilizeaza rotula.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc mult! Astept sa mi se desumfle de tot genunchele si sa imi recapat mobilitatea in el.
Domnule doctor, genunchiul s-a desumflat vizibil, mai e foarte putin umflat. Acum o saptamana m-am apucat si de exercitii usoare de intarirea a muschilor. Deja, stand jos, de 3 ori am putut sa indoi piciorul bine, dar parca ceva ma retine sa o mai fac, sunt o fire fricoasa, fiindca simt o neplacere la rotula fiindca atunci cand il indoi nu aluneca foarte lin, e o senzatie mai brusca. Ce parere aveti? Sa continui sa il indoi usor ca nu o sa patesc nimic si sunt eu prea speriata?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Fractura deschisa de gamba cu deplasare
- 2Durere genunchi (rotula)
- 11genunchi-rotula deplasata
- 3Luxatie de rotula
- 3durere sub rotula.
- 3Luxatie recidivanta de rotula
- 25luxatie de rotula
- 16luxatie genunchi
- 6Rotulă
- 1Problema Rotula
- 1Problema cu rotula(picior stang)
- 0Luxație rotuliana bilaterala-recidivanta
- 4Luxatie Rotula genunchi
- 0Ce ar trebui să fac?? rotula îmi sare..
- 1Luxatie recidivanta a rotulei
- 2Rotula de la genunchi săruta
- 0Rotula îmi alunecă de fiece dată când țin piciorul relaxat
Mai multe informații despre: deplasarea rotulei rotula deplasata luxatia de rotula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: