Edem lueta

76 comentarii 1 2 3
0
23-03-2013, ora 15:58
marinmarius40
Nu este medic/terapeut
marinmarius40
Va multumesc mult pentr-u raspunsul la intrebarea mea, am sa merg sa fac ( operatia )dupa care va voi contacta, va doresc multa sanatate.
0
22-04-2013, ora 20:20
danaN
Nu este medic/terapeut
danaN
Buna ziua
In urma cu 4 luni am observat langa lueta o formatiune de cca 1 cm. Am fost la ORL si mi s-a indicat tratament cu Aftolizol si Omez, dupa 7 zile am fost la control si bineinteles ca nu au existat modificari benefice asupra acelei formatiuni. Am intrebat daca este papiloma si mi s-a spus ca nu, am insistat sa aflu ce e si mi s-a raspuns "nu stiu". Nu pot sta cu asa ceva fara sa cunosc ce e, am solicitat o biopsie si mi s-a spus sa o aman si sa monitorizez "formatiunea", daca va creste...revin la ORL. Eu nu pot sta zi de zi, speriata si cu ochii in oglinda ca sa masor "buba". Va rog sa-mi spuneti ce alternative am. Ce parere aveti despre dermatoscopie, poate oferi un raspuns?
0
23-04-2013, ora 10:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. nu e cazul de dermatoscopie
se scoate simplu in orice cabinet ORL..dotat cu radiofrecventa ( 10 minute cu o anestezie cu sprei)
sau cu internare in clinica dotata cu laser
dupa se duce piesa la la boratorul de anatomie patologica
0
20-11-2013, ora 11:34
Alexia02
Nu este medic/terapeut
Alexia02
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati, am un baietel de 2 luni si am aflat ca nu are lueta. cat e de grav, nu va putea vorbi, ? va rog sa-mi raspundeti, sunt foarte nelinistita
0
20-11-2013, ora 11:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faceti un consult la ORL..si dupa o examinare amanuntita o sa stiti care este adevarata problema
si ce urmeaza de facut
1
12-12-2013, ora 08:58
Filip Petrica
Nu este medic/terapeut
Filip Petrica
Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi pretul unei operatii de scurtare a luetei cu radiofrecventa.
Multumesc!
0
12-12-2013, ora 11:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la pascani 100 lei.. in rest tine de oras si clinica
0
12-12-2013, ora 19:22
Filip Petrica
Nu este medic/terapeut
Filip Petrica
Va multumesc
0
06-03-2014, ora 15:05
tenegrea
Nu este medic/terapeut
tenegrea
Buna ziua. De exact o saptamana am fost operat si mi s-au scos amigdalele. Mi-a aparut un edem urias al luetei dupa operatie care refuza sa dispara. De 4 zile mi se administreaza hidrocortizon de 2 ori pe zi dar fara mare efect. Care au fost cauzele aparitiei acestui edem si ce e de facut in viitor?
0
06-03-2014, ora 20:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
edemul este de la solutia de anestezie. injectata in exces.. in pilierul anterior a amigdalei sau de la un traumatizm excesiv in timpul operatiei.. daca amigdala sa decolat mai greu din cauza aderentelor dupa amigdalitele repetate
administreaza BIOPAROX 2 puf la 6 ore si o sa cedeze edemul
nu sunt complicatii sau urmari negative dupa...
0
09-11-2014, ora 07:44
AndreiFlavius
Nu este medic/terapeut
AndreiFlavius
Buna ziua. Nu stiu daca mai este activ acest forum, sper ca da. Aseara am facut o mica prostie, dorind sa-mi pun propolis direct in gat, am facut acest lucru cu o seringa cu tot cu ac si m-am intepat usor lueta in acest proces. Dimineata m-am trezit cu ea inflamata (usor marita si rosie) si deranjant la deglutitie. Va rog spuneti-mi ce tratament ar fi, naturist sau medicamentos, pana sa ajung la ORL. Multumesc.
0
09-11-2014, ora 20:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trece si fara tratament
se poate adminisra Bioparox sprey 2 puf din 4 in 4 ore
se poate lua un aerius
si daca e foarte mare edemul..se poate lua prednison 2 tab odata
0
10-11-2014, ora 10:28
AndreiFlavius
Nu este medic/terapeut
AndreiFlavius
Va multumesc! :) Bioparox luasem chiar imediat dupa ce postasem si am facut si gargara cu apa cu sare de vreo 2-3 ori, seara-dimineata. Si-a revenit la lungime oarecum, insa inca este rosu. Sper sa-si revina de tot.
0
01-10-2018, ora 02:40
Alissa 98
Nu este medic/terapeut
Alissa 98
Buna seara, sper ca mai este activ acest forum. D.le doctor Flueraru, am 20 de ani si reflux gastro- esofagian. In urma tratamentului medicamentos, simptomele stomacului au trecut aproape de tot. Nu mai am dureri de piept sau stare generala de rau, mai rar reflux insa nu foarte acid. Am avut initial, inainte sa merg la consult o problema cu un nod permanent in gat. A disparut si avesta in urma tratentului. Insa acum simt un disconfort nedureros la nivelul gatului, si am observat ca omusorul este si el marit( nu foarte mult, insa atinge oarecum limba). Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens? Din cate am citit pe forum este cel mai probabil de la reflux.
0
21-02-2019, ora 18:09
Ion25
Nu este medic/terapeut
Ion25
Buna seara, ieri am avut o intervenție chirurgicală de micsorare a luetei, precum si scurtare a valului palatin, mă interesează cat timp necesita vindecarea.
0
14-05-2021, ora 09:50
Claudiu Iulian
Nu este medic/terapeut
Claudiu Iulian
Bună ziua, după scurtarea luetei (omulețului) mai exista riscul sa crească? Și dacă putem întra în-un regim normal adică sa mâncăm orice și sa bem un cola. Mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
76 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: