Ecografie 7 saptamani. Este vreo problema ca sacul este prea mare?
Sunt insarcinata in 7 saptamani si am fost le medic. La eco a iesit ca sacul are dimensiune de 31mm iar embrionul de 9mm(ceea ce mi s-a spus ca corespunde la o sarcina de 6saptamani si 6 zile, desi cronologic este de 7 saptamani). Mi s-a spus ca sacul este prea mare si o cauza posibila ar fi un dezechilibru hormonal si mi s-a dat ca si tratament duphaston 3/zi. Este vreo problema ca sacul este prea mare? Tratamentul dat este corect?
5 comentarii
Ce diferenta este intre 6 saptamani si 6 zile si 7 saptamani ?? Doar de cateva ore.Tratamentul este bun, dar va rebui sa repeti ecografia peste doua saptamani la un ecograf mai performant, care sa ofere date despre morfologia fetala.Bataile cordului fetal au fost vizibile la ecograf?
Da.au fost vizibile bataile cordului fetal. Pe mine m-a speriat mai mult ca sacul aparea ca este dezvoltat ca la 8 saptamani si cateva zile...deci diferenta de peste o saptamana fata de embrion.
Sunt insarcinata 8 saptamani, la 5 saptamani am fost la doctor si mi-a spus ca se vede sacul g dar nu se vede embrionul si nu stie ce se petrece poate fii o sarcina falsa sau una oprita din evolutie, voi ce credeti era prea mic si nu se vedea sau are dreptate doctorul?maine trebuie sa ma duc iar sa fac un ecograf am mari emotii si imi este si frica.ieri am avut si o micaa scurgere de un roz pal.va rog sa imi dati cateva sfaturi
Tinand cont ca sarcina este mica-8 saptamani, nu te speria inca. Este drept ca un ecograf nu foarte performant si lipsa unui ochi profesionist in specializarea de obstetrica, ar putea sa nu observe embrionul. Poti sa mai astepti putin si sa repeti ecografia si sa consulti un medic obstetrician care probabil iti va indica sa faci analiza Beta-Hcg.
Sangerarea de care spui poate fi spotting frecventa la inceputul sarcinii.
Succes!
Sangerarea de care spui poate fi spotting frecventa la inceputul sarcinii.
Succes!
multumesc ptr raspuns am fost la doctor si totul e bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1ecogarfie sarcina
- 4ca 125 valoare sarcina
- 6sarcina ecograf 14 saptamani
- 9este normal sa nu se vada embrionul la 7 saptamani de sarcina?
- 1Cand se vede bebe la eco?
- 0E posibil sa fie vreo problema cu sarcina?
- 12Crestere neadecvata fat, retard de crestere?
- 1Nu se vede embrionul
- 0Sapatamana 6 sarcina
- 3Ecografie 22 saptamani
- 2Sarcina incipienta-prima ecografie
- 3Prima sarcina! nu vreau sa fac absolut nici o ecografie in timpul sarcinii
- 5Ecografie și sarcina
- 0Stomac marit in volum
- 0Sarcina incipienta
- 5Stomac greu vizibil sarcina 30 saptamani
- 0Mica zona de decolare
- 0Sarcina - conține o formațiune ancogena relativ rotundă in ovar
Mai multe informații despre: Ecografia in sarcina sacul gestational