E-coli pozitiv la urocultura
Buna ziua bunica mea a avut o fractura de sold a avut operatie si de la un timp ea avea probleme cand urina o ustura si dupa operatie a inceput sa urineze din cand in cand cu sange si a facut urocultura si ia iesit ca are E.Coli acuma as dori sa stiu cam ce tratament ar trebui sa urmeze ca din cate am inteles cel mai indicat ar fi cu tratament homeopat dar astept si alte pareri.Va multumesc
4 comentarii
Buna ziua!
Probabil ca intraoperator/postoperator bunica dvs a purtat sonda vezicala, si deseori aceasta manevra duce la infectii urinare ( daca presupunem ca bunica dvs nu are nici o alta conditie/boala care sa predispuna la infectii urinare cum ar fi diabet zaharat, patologie ginecologica etc). Solutia este sa urmeze un tratament antibiotic conform antibiogramei chiar daca infectia nu este simptomatica pentru a evita complicatiile la care virstnicii sunt predispusi. Eu nu am nimic impotriva tratamentului naturist, care insa se asociaza cu tratamentul antibiotic in acest caz. Va recomand in acest sens URISAN 1 tb/zi 3 luni.
Multa sanatate
Probabil ca intraoperator/postoperator bunica dvs a purtat sonda vezicala, si deseori aceasta manevra duce la infectii urinare ( daca presupunem ca bunica dvs nu are nici o alta conditie/boala care sa predispuna la infectii urinare cum ar fi diabet zaharat, patologie ginecologica etc). Solutia este sa urmeze un tratament antibiotic conform antibiogramei chiar daca infectia nu este simptomatica pentru a evita complicatiile la care virstnicii sunt predispusi. Eu nu am nimic impotriva tratamentului naturist, care insa se asociaza cu tratamentul antibiotic in acest caz. Va recomand in acest sens URISAN 1 tb/zi 3 luni.
Multa sanatate
Buna seara dl.doctor, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.Mama mea a facut analizele de urina si i-a iesit E coli 50000 ml cred ca asa scria acolo!Dr.a intrebat-o de unde a putut lua asa ceva.Este ceva f.grav?I-a dat niste antibiotice Ciprofloxacin, in prima faza vroia sa-i recomande un vaccin dar cand a aflat ca mama mea acum 3 ani de zile a fost diagnosticata cu cancer de col uterin (a fost operata dar a ramas cu niste sechele la vezica, urinand mai mereu si avand dureri abdominale cand simte ca are scaun)i-a dat antibiotic.Acum ea nu simte usturime la urinare sau durere dar nu mai simte cand urineaza!Se trateaza infectia asta usor sau e ceva mai grav avand in vedere ce a avut ea acum 3 ani.In spital a purtat sonda mai mult de 2 sapt.Astept raspunsul dvs.Va multumesc
Buna seara!
Infectiile urinare la femei nu sunt afectiuni grave, dar trebuie tratate corect. Cu siguranta interventia chirurgicala s-a soldat cu disfunctii vezicale, iar daca mama dvs a urmat si radioterapie locala e si cistita postiradiere o posibilitate. Oricum ar fi, trebuie sa urmati tratamentul antibiotic prescris cel putin 10 zile ( fiind o infectie ce survine pe o complicatie postchirurgicala ) cu repetarea sumar de urina si urocultura la zece zile de la incheierea tratamentului. In plus ar trebui sa repetati un consult ginecologic ( pentru a va asigura ca local totul e in regula ) si un consult nefrologic ( mai ales pentru ecografia abdominala ).
Multa sanatate!
Infectiile urinare la femei nu sunt afectiuni grave, dar trebuie tratate corect. Cu siguranta interventia chirurgicala s-a soldat cu disfunctii vezicale, iar daca mama dvs a urmat si radioterapie locala e si cistita postiradiere o posibilitate. Oricum ar fi, trebuie sa urmati tratamentul antibiotic prescris cel putin 10 zile ( fiind o infectie ce survine pe o complicatie postchirurgicala ) cu repetarea sumar de urina si urocultura la zece zile de la incheierea tratamentului. In plus ar trebui sa repetati un consult ginecologic ( pentru a va asigura ca local totul e in regula ) si un consult nefrologic ( mai ales pentru ecografia abdominala ).
Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18E. Coli in urina
- 4infectie urinara cu E-coli la copii
- 5infectii urinare repetate cu e. coli
- 0fetita de 8 ani raceste mereu
- 6E-coli in analiza de urocultura
- 1Infectie cu Ecoli
- 1escherichia Coli pente 100000 ufc ml
- 0E coli in primul trimestru de sarcina
- 0Infectie urinara
- 1infecti urinare cu e coli
- 1infectie urinara dupa sex