dureri de umar la copil de 3 ani
Buna ziua, sunt bunica unei fetite de trei ani, baiatul meu din joaca a ridicat fetita de manute de vreo doua ori in sus, de atunci au inceput durerle, am mers la camera de garda unde ne-au facut o radiografie, nu are nimic fractura. ce poate fi. nu ne-a dat nimic pentru ai alina un pic durerea.va rog sa-mi da-ti un sfat, ce -i putem face sa nu mai sufere asa, si ce poate fi. Va multumesc.
2 comentarii
Daca intr-adevar localizarea durerii este la umar exista posibilitatea totusi sa fie o fractura nedislocata care nu a putut fi identificata sau doar o distorsiune de umar. Trebuie exclus ca leziunea sa fie in alta parte (cot sau clavicula). La copiii mici nu este intotdeauna usor de localizat punctul maxim al durerii. Din mecanismul pe care l-ati descris in primul rand trebuie exclusa subluxatia capului radial Chassaignac (leziune la nivelul cotului) care necesita reducere.
Daca intr-adevar leziunea este la nivelul umarului, chiar daca ar fi vorba de o fractura consecinta foarte mare nu ar avea, pentru ca oricum in acea zona nu prea se opereaza fracturile. In acest caz ar trebui imobilizat umarul intr-un bandaj Gilchrist (se poate cumpara de la magazine de tehnica ortopedica) daca fetita il tolereaza pentru o saptamana si se poate combate durerea cu Nurofen sirop in functie de greutatea corporala. Dupa o saptamana s-ar recomanda un nou consult la ortoped/traumatolog.
Daca intr-adevar leziunea este la nivelul umarului, chiar daca ar fi vorba de o fractura consecinta foarte mare nu ar avea, pentru ca oricum in acea zona nu prea se opereaza fracturile. In acest caz ar trebui imobilizat umarul intr-un bandaj Gilchrist (se poate cumpara de la magazine de tehnica ortopedica) daca fetita il tolereaza pentru o saptamana si se poate combate durerea cu Nurofen sirop in functie de greutatea corporala. Dupa o saptamana s-ar recomanda un nou consult la ortoped/traumatolog.
Va multumesc pentru sfat. Sarbatori fericite !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Dureri umar, senzatie de arsura, rog raspuns
- 11Dureri ingrozitoare sub coasta stanga [splina probabil]
- 59Durere groaznica de umar
- 6Dureri ingrozitoare de umar
- 3Dureri de piept, coaste si umar
- 8Am o stare de rau generala, cu o senzatie profunda de neputinta - orice efort ma epuizeaza total
- 3de 2 luni ma doare umarul sting si nu pot sa mai ridic mana stanga
- 3Durere umar stang
- 1durere de umar stang care nu mai trece
- 2Durere de gat si umar
- 3Intindere umar !
- 5Durere bratul stang, numai seara
- 2Nevralgie-umăr blocat
- 2Durere de umar
- 3Ruptura coafei rotatorilor si tendinopatie calcifianta
- 2Durere foarte acuta umar
- 1Durere umar si cot
- 2Durere si mobilitate redusa umar stang