ulcer duodenal sau...mai grav?
am o prietena care a fost dignosticata cu ulcer duodenal acum 4-5 ani, dar intre timp problema s-a agravat, probabil avansand spre o forma mai severa, din cauza faptului ca nu a tinut un regim strict si nu a mai mers la controale.ceea ce ma ingrijoreaza mai tare este ca...acum cateva zile, in timp ce vorbeam, mi-a spus deodata ca simte sange in gura, ca si cum i-ar fi venit din gat.intr-adevar, cand a deskis gura.avea sange.si nu de la vreo masea.nu stiu daca neaparat de la stomac.refuza sa mearga la medic si se tot amageste ca e in regula, ca nu are nimic, desi durerile au devenit zilnice si aproape nu mai poate manca nimic fara sa aiba dureri.acestea apar mai ales seara si noaptea si sunt insuportabile, nimic nu o calmeaza.se intampla uneori sa verse...o data a varsat cu sange.vreau sa o fac constienta de gravitatea situatiei.eu m-am informat cate putin si din cate am inteles ar putea fi vorba de o perforatie a stomacului sau chiar mai rau.stiu, probabil ar fi trebuit sa fie demult la doctor.eu i-am spus ca e grav dar refuza sa mearga.
2 comentarii
Hemoragia de acest tip, numita hematemeza, este un motiv de prezentare la medic IN REGIM DE URGENTA (adica la camera de garda a spitalului de urgenta, indiferent de ora).
buna,
sper ca prietana dumeavoastra s-a insanatosit!
am si eu o rugamine.. mamei mele i-a fost diagnosticat zilele trecute un ulcer perforat la stomac. i-a tratament momentan, are nevoie de un regim de indicatii.. va rog frumos sa ne ajutati!
multumesc in anticip
sper ca prietana dumeavoastra s-a insanatosit!
am si eu o rugamine.. mamei mele i-a fost diagnosticat zilele trecute un ulcer perforat la stomac. i-a tratament momentan, are nevoie de un regim de indicatii.. va rog frumos sa ne ajutati!
multumesc in anticip
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6sufar de ulcer duodenal acutizat
- 2ulcer
- 4ulcer duodenal - e grav?
- 1helicobacteria pylori si ulcerul duodenal
- 7scaun cu sange (rosu deschis), ulcer duodenal, lipsa poftei de mancare
- 12ulcer duodenal cronic acutizat cu ulceratie
- 7scaun cu sange
- 2ulcer duodenal, dureri si arsuri gastrice + fumator
- 4Vreau sa slabesc
- 4ulcer duodenal
- 2Ulcer duodenal si candida