Durere vaginala misterioasa

19-02-2016
Raluca_si_atat
Nu este medic/terapeut
Raluca_si_atat
Buna tuturor. Ma numesc Raluca, sunt din provincie, am 30 de ani. Va scriu mai mult din necesitatea de a obtine un ajutor, decat sa impartasesc problemele mele medicale. Pana acum un an, aveam o viata sexuala f activa, faceam tot ce doream in pat, toate nebuniile, fara nicio inhibitie. Dar la un moment dat a aparut o durere in vagin. Atunci am spus in gandul meu ca poate ar fi cazut sa nu mai fac 'de toate' in pat si sa fac doar cele firesti. Nu m-am framantat mult pe tema aceasta, am continuat sa am o viata activa sexual si mi se intampla uneori sa am durere la contact, usturime. Dar trecea. Eram ancorata in mirajul acesta al vietii sexuale. Noroc ca durerile erau rare, la cateva saptamani, la 1-2 luni. Timpul trecea, iar durerea incepeam sa o simt mai ales noaptea inainte sa adorm. Din cauza aceasta adormeam f.greu sau incercam sa ma epuizez complet ziua, ca astfel sa uit de durere si sa adorm noaptea. Astfel mai trecuse jumatate de an, cand anul trecut, am avut o saptamana cu dureri cumplite. Slabisem brusc, simteam dureri aproape zilnice. Eram convinsa in adancul sufletului meu, ca probabil eu si prietenul meu nu mai suntem compatibili in pat. Astfel m-am decis sa incerc sa ma culc si cu alti barbati cu prezervativ (evident) sa vad ce o sa simt. Am luat de capul meu un antibiotic pentru infectii, apoi am luat ovule gynozol (400 mg), apoi am luat si lomexin. Apoi simtindu-ma curata am zis ca e momentul sa incep sa testez si cu alti barbati. M-am culcat cu 4, protejat, dar cu unul dintre ei s-a spart prezervativul. Cand am ajuns acasa, de teama, am facut vreo 2 dusuri, am facut spalaturi cu tantum rosa si cu alte pliculete pt spalaturi vaginale si cu ceaiuri. Dar am ajuns la concluzia ca si cu acestia aveam dureri, in timpul contactului sexual si dupa. Dupa inca cateva zile am inceput sa am dureri tot mai puternice la urinat, urinari frecvente, hematurie, si mi-am zis ca e momentul f, serios din viata mea in care trebuie sa merg la ginecolog. Voi descrie experienta ulterioara. Am mers la o clinica privata la ginecolog1. Acesta mi-a dat Zanocin 200 mg si Tador ( eu oricum aveam si ovare polichistice: asa au zis toti medicii la care fusesem inainte). Le-am luat, m-am simtit bine o perioada. Dupa inca 2 luni iar am inceput sa am dureri si mai ales usturimi la urinat. Lucrul care m-a ingrijorat cel mai tare este ca durerile acelea de seara, am inceput sa le am zilnic, iar contactul sexual a devenit imposibil. Si daca introduceam degetul in vagin simteam ca ma doare. Asa de grav am ajuns. Bineinteles viata mea sexuala a ajuns brusc la polul opus. Inca cred ca sunt tanara pentru a ma resemna pentru tot restul vietii cu faptul ca nu mai pot sa mai am contact sexual. Asa ca dupa cele 2 luni, am mers la alt ginecolog, ginecolog2 tot la o clinica privata, o doamna, aceasta mi-a facut ecografie transvaginala, recoltare secretie pt chlamydia trachomatis si mycoplasma/ureaplasma. Apoi mi-a dat tratament : tergynan, carpicon supozitoare, spaverin si m-a costat aproximativ 250 ron + tratamentul vreo 100 ron= total 350 ron. Apoi dansa mi-a spus ca durerea mea tine mai mult de urologie si sa merg si la urolog si sa fac si o urocultura si sumar de urina. Eu vazand ca durerea nu trece, mi-am zis : Gata, am ajuns in acel punct al vietii in care trebuie sa fac toate analizele necesare sa aflu ce am. Am mers la Medlife am facut analize la sange: test ac anti-hiv 1/2, vdrl, ac anti-chlamydia trachomatis igM, ac anti-chlamydia trachomatis IgG, CRP cantitativ (3.92, trebuia sa fie 5 mg/l), sumar de urina (leucocitele mi-au iesit 500 microL, fata de 25 cum era normal), in urocultura mi-a iesit Ecoli. Toate celelalte analize pentru boli venerice au iesit negative. Apoi am mers si am facut o ecografie generala tot la clinica privata (75 ron), mi-au iesit 2 pietre la rinichi de aprox 5mm, ambele ovare cu aspect polichistic (75 ron).Am ajuns la urolog1 : consultatia 100 ron. Mi-a dat tratament pt Ecoli: Urowaxom tratament pt 3 luni, canephron si nitrofurantoin, rowatinex tratament pt 3 luni. Tratamentul era si pentru pietre si pt Ecoli. Am dar si vreo 250 ron si pe acest tratament. Doctorul mi-a zis ca dupa 2 luni sa fac urocultura si trebuie sa iasa sterila. Eram fericita, credeam ca am scapat in sfarsit de chin si durere. Am urmat tratamentul, dupa 2 luni urocultura sterila si sumarul de urina 75microL. Am facut de 2 ori urocultura si sumar= 75 ron in total. Am inceput sa renunt la cola, orice tip de suc acidulat. Am inceput sa beau apa, ceai din cozi de cires si de matase de porumb. Dar dupa tratament, desi foloseam prezervativul si lubrifiant, iar aveam dureri, usturime la contact, dureri la urinat. Deja eram privata de viata sexuala. Am inceput sa devin trista, e f.greu sa treci de la o viata activa sexuala la invaliditate sexuala. Dar nu am renuntat sa lupt.
Astfel am ajuns iar la urolog1, care vazand ca nu trece durerea mi-a dat bilet de internare, crezand ca inca am probleme de la pietrele la rinichi (s-o fi blocat una pe traseu). Desi am facut iar ecografie, nu mai apareau pietrele la rinichi. Am mers si la ginecolog 2 si doamna mi-a dat bilet de internare la ginecologie. Iar am cheltuit 200 ron. Acum nu stiam la care sa ma internez. Pana la urma am ales sa ma internez la urologie. Acolo doctorul mi-a facut iar sumar de urina si urocultura (care au iesit bine) analize la sange, ecografie (pietrele nu se mai vedeau) si o urografie intravenoasa (care mi s-a facut in spital). Am stat internata 5 zile, el mi-a administrat un antibiotic, de la care nu stiu ce avea in el si cosurile pe piele incepeau sa se usuce si sa treaca. Doctorul dupa 3 zile mi-a zis ca nu am nicio problema care tine de urologie, desi eu ma duceam f des la baie si aveam dureri in continuare. L-am platit si pe dl.doctor ca sa fie atent cu mine.Apoi mi-a dat trimitere la o doctorita ginecolog3 ( careia nu i-am dat niciun leu ca banii deja ii dadusem urologului1). Dansa s-a uitat cu scarba in interiorul meu, mi-a zis ca ' de astazi inainte sa te speli si tu in interior, nu sa vii asa la mine!'.Ei nu i-am aratat toate analizele facute pentru ca le lasasem deja la urolog1. Ea probabil credea ca e prima ginecolog care o vad la fata. Mi-a zis apoi sa ma spal zilnic in vagin cat de bine se poate si mi-a zis 'Draga, ce ai tu, ai de la armasarul ala cu care te culci. Ia de aicea tratament de la mine si sa-l urmezi si tu si el si o sa vezi ca o sa te faci bine. Si de-acuma trateaza-ti armasarii cu care te culci'. Mi-a zis ca-mi da ovule lomexin intravaginale pt mine, crema lomexin pentru prietenul meu. Apoi i-am zis ca eu in ultimii ani, am tot luat ovule, Tergynan, cervucid, lomexin, polyginax. Si am o durere, care o simt zilnica si nu mai trece. Mi-a dat tratamentul si m-a gonit. Am fost externata dar eu tot rau ma simteam. Apoi o perioada am renuntat sa mai merg la medici, deja cheltuisem vreo 3000 de lei pe analize, medici si nu rezolvasem nimic. Durerea tot acolo era. Daca alte dati se mai oprea durerea, acum nu si pace. Dupa o perioada, iar m-am gandit ca ar fi cazul sa merg la ginecolog. Am mers iar la alt ginecolog: ginecolog4, o doamna despre care am auzit numai lucruri minunate, tot la o clinca privata desi lucreaza si in spital. I-am explicat si dansei, plangand ca simt ca am dureri in vagin, zilnic, mi-a facut iar consultatie, ecografie transvaginala (desi mai aveam vreo 4 ecografii facute deja a zis ca vrea sa se asigure ea ca nu am nimic), mi-a facut recolta col, secretie vagina, test Papanicolau: am decartat iar 550 ron. Cand esti bolnav, privesti medicul cu timiditate si cu respect, simti ca parca e un ca un Dumnezeu in mainile caruia te afli si ca doar de el depinde viata ta. Apoi ascultandu-ma dansa vreo 10 minute mi-a zis ca ea crede ca eu nu am nimic, si ca de fapt totul poate avea o cauza psihologica si ca 'prin absurd, chiar daca am durerea asa cum zic ca o am, trebuie sa invat sa o accept si sa convietuiesc cu ea'. Mi-a zis ca toti trecem prin tot felul de dureri prin viata si nu trebuie sa fugim de ele, trebuie sa le acceptam. Mi-a zis ca probabil de la cate ovule am luat si antibiotice, flora vaginala e distrusa si mi-a dat urmatorul tratament: carpicon supozitoare, fluomicin intravaginal, gyniel intravaginal. Si reteta, iar platita. Mi-a dat anticonceptionale pt chisturile ovariene. Am plecat si de la ea, plangeam in timp ce paraseam cladirea. Am fost devastata de faptul ca nu am cum sa vindec aceasta durere. Dar dupa cateva saptamani iar a rasarit speranta in mine. Am ajuns sa cred ca am o problema urologica si trebuie sa merg la cei mai buni medici din Bucuresti, desi eu sunt din provincie. Am gasit 3 medici renumiti pe internet, m-am programat telefonic la ei si dupa vreo 2 saptamani am ajuns si la Bucuresti. Am luat iar trimitere de internare de la medicul de familie, cu diagnostic 'cistita cronica'. Iar bani cheltuiti, cu tot cu drum, cazare, plata consultatiei si a analizelor, aprox 2000 ron. Acolo medicii acestia (care erau toti doctori in stiinte medicale, adica cei mai buni in domeniu) mi-au facut toti ecografii la vezica, unul dintre ei mi-a spus ca sincer el nu stie ce am dar ca imi recomanda alti medici. Altul mi-a recomandat sa fac analize: bk in urina si proba Addis si dupa sa ma reintorc la el, iar al 3 lea doctor (recomandat de un doctor sef urolog, dr. in stiinte) pe care l-am asteptat f multe ore ca era plecat, si am ajuns sa-l caut pe google pe internet si sa aflu ca dansul e specializat pe cistita, cistita interstitiala. Al 3 lea mi-a pus diagnosticul 'vezica dureroasa' si mi-a dat un tratament pentru 3 luni de zile din acel moment. Mi-a zis ca tratamentul pentru ce crede ca am eu e foarte scump in Romania si ca adesea se merge cu reteta in afara, de aceea mi-a dat un tratament din Romania care e si mai ieftin si util. Incantata am luat tratamentul de la el cu cele 4 tipuri de pastile pe care trebuia sa le iau zilnic timp de 3 luni: din care 2 pastile pentru durere, 1 pentru imbunatatirea functiilor cerebrale, si 1 somnifer-antidepresiv sa pot sa adorm noaptea. Mi-a pus diagnostic 'vezica dureroasa' si asta a fost. Ascultand sfaturile acestor 3 medici am invatat ca trebuie sa-mi schimb dieta, adica sa am un regim mai mult alcalin, ca sa nu ranesc vezica, sa renunt definitiv la sucuri, sa beau 2.5 l de apa pe zi ( sa beau lent) si sa port lenjerie mereu de bumbac si nu f.strampta. Nici nu beau, nici nu fumez. Ajunsa acasa am inceput sa iau tratamentul.
Ce este adevarat, este ca nu mai am acea senzatie ca imi vine sa ma duc de 15-20 de ori pe zi la veceu si ca nu ma pot abtine sa ma urinez. Tin regim alimentar ( nu consum deloc otet). Dar durerea in vagin persista. Durerea o simt la intrare in vagin, e o durere circulara in vagin, ca un 'O'.
Recent am fost iar la un alt ginecolog in oras: ginecolog 5. Acesta a vrut sa ma stoarca de bani: vroia iar sa-mi faca toate analizele: secretie vaginala, col, Papanicolau, Mycoplasma/Ureaplasma, etc. Cand a vazut teancul meu de analize mi-a zis 'Atunci de ce ai mai venit la mine?'. Oricum nu m-a lasat pana nu mi-a facut si el ecografie transvaginala si colposcopie (pentru colposcopie venisem mai mult). I-am aratat rezultatul de la Papanicolau in mediu lichid care a ajuns intre timp, totul a iesit ok la Papanicolau. Dar la rezultatul de la ex. citobacteriologic secretie vaginala : din ce am cautat pe net doar un rezultat e ciudat: relativ frecvente PMN. La sumarul de urina mi-a iesit :leucocite 75microL, sediment urinar: rare leucocite, rare celule epiteliale plate, frecvente cristale oxalat de calciu. Analizele astea le aveam deja.
Mi-a zis ca am o rana pe col, dar nu creeaza probleme. Eu am insistat sa ii zic de durerea vaginala, nici nu ma asculta. As fi facut orice sa vindec durerea. Cu o durere zilnica iti distrugi tot: munca, viata sociala, relatia, etc. Mi-a dat un tratament pentru rana pe col : ovule Fluomizin, alte anticonceptionale pt 2 luni, si Fluconazol pentru candida, sa fac spalaturi vaginale cu bicarbonat de sodiu ( care am tot facut-o de la atatea antibiotice) si asta a fost tot. Vorbeam la pereti. Am achitat iar 450 ron pe consultatie si 100 ron pe tratament. Am plecat si de la dansul trista si neputincioasa. Am inceput iar spalaturi vaginale cu tantum rosa, bicarbonat is ceai din plante. Contact sexual nu mai am deloc.
Acum vreau sa ma indrept iar catre medicii ginecologi din Bucuresti. Incerc sa-mi alin durerea si inca incerc sa lupt cu ea, nu mi-am pierdut inca speranta ca voi intalni un doctor care va putea sa-mi poate puna un diagnostic.
Am scris toate acestea, pentru ca am nevoie de un sfat, sfatul vostru, al tuturor e bine venit, daca stiti un doctor bun in astfel de probleme sau o cauza a durerilor mele va rog scrieti-mi. Am cheltuit atatia bani in ultimul an si simt ca nu am rezolvat problema. Daca mi-ar zice maine un medic uite tratamentul ( fara sa aflam cauza) as fi de acord. As face orice. Nu ma mai intereseaza daca voi mai avea contact sexual sau nu tot restul vietii, problema este aceasta durere zilnica, care ma epuizeaza fizic si psihic. Noroc de aceste somnifere ca ma mai calmeaza si ma fac sa accept cat de cat durerea, fara ca sa ma enervez. E clar ca pe partea de urologie am fost la cei mai buni medici si am aflat tot ce era de aflat, am facut toate analizele zise de ei. La proba Addis aceasta mi-a iesit bine, iar pentru bk in urina, am sunat din saptamana in saptamana la laborator (ca se tine 60 de zile la testat), nu mi-a iesit pana acum bk, deci si analiza aceasta este buna. Oricum nimeni nu are TBC la mine in familie.
E f.trist sa-mi amintesc trecutul, cand eram un om sanatos si fericit. Daca m-as fi nascut cu durerea aceasta, as fi acceptat-o ca pe ceva firesc, dar e trist sa ma stiu pana la varsta aceasta sanatoasa si acum brusc bolnava. Simt ca o sa ajung sa-mi cheltui toti banii si dupa, chiar ca voi deveni total neputincioasa. Sfatul vostru e primordial pentru mine !
Cred ca am cheltuit in ultimul an cel putin 7000 ron pe medici si analize peste analize.
7 comentarii
0
19-02-2016, ora 10:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Genotiparea HPV, 350 lei la stat, ati facut-o ?

Nu reiese clar daca aveti candida sau o candida recurenta. De ce v-a pus ginecoloaga sa faceti dusuri intravaginale ? Nu e recomandat. Se strica flora vaginala. Maxim cand va gaseste o boala.
1
19-02-2016, ora 13:30
Raluca_si_atat
Nu este medic/terapeut
Raluca_si_atat
Clara_p iti multumesc din suflet pentru răspuns.
Păi doctorita ginecolog3 din spital (probabil pentru ca nu i-am dat niciun ban)s-a purtat ca si cum abia astepta sa scape de mine. Stiam deja ca nu se fac spalaturi vaginale zilnice.
Am lasat-o sa zica ce vrea ea si sa ma jigneasca.(era si dr rezident, dânsa).
Tratamentul dat de dansa l-am luat si eu si prietenul meu.
Când zicea ea să mă spăl probabil se referea la candida. Cä o am de câţiva ani.Ce-i drept că in ultimii 2 ani nu am luat antibiotic specific pt candida.
Analizele majoritatea care le-am facut, le-am facut la Romar, Medlife ulterior Synevo. Oricum medicii la care am mers eu majoritatea sunt si la stat şi la privat (că aşa e peste tot).
Despre genotipare hpv am tot citit si eu zilele acestea dar avand in vedere ca am facut deja Papanicolau ( acesta a iesit f.bun), stiu de obicei când Papanicolau iese rău inseamna că pot să am Hpv. Papanicolaul l-am făcut la Medlife. Acum ultimul ginecolog5 vroia si el sa-mi facă iar Papanicolau ( dar oricum el vroia să-mi refacă toate analizele de la zero) si i-am spus ca abia ce am făcut unul acum o lună jumătate.Si la stat/privat genotiparea hpv e tot 350 ron. Să o fac chiar dacă recolta se va face de pe col?
Eu durerea o am la intrare in vagin (cam 2-3 cm). Poate e difuză si nu-mi dau seama unde e. Uneori o simt ca o durere puternica, uneori ca o jenă in interior.
Eu as vrea un medic sa faca recolta si de la intrare, eventual biopsie. Dar la mine în oraş nu ştiu dacă se face biopsie.
Drept e ca nu am facut deloc recoltă pentru gonoree pana acum. Doar la Synevo se face (deci voi merge acolo).
Povestesc experienţa mea, ca să ştie si alte femei ce cale lungă şi costisitoare în ginocologie este, pentru a ajunge la un rezultat.
0
19-02-2016, ora 13:34
Raluca_si_atat
Nu este medic/terapeut
Raluca_si_atat
Vă daţi seama că am răsfoit toate forumurile şi am citit multe articole care să mă ajute să aflu ce am. Încerc şi eu cât încă pot.
0
19-02-2016, ora 13:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu as face 3 luni terapia cu Ovule Propolicium ca sa scap de tot de candida si ovare polichistice. Si apoi, daca mai ramane vreun simptom, as face Genotiparea. Poate fi o tulpina de HPV care nu se vede decat la microscop. E si 700 lei Genotiparea la Privat in Bucuresti...
Cititi despre Ovulele acestea Propolicicum. Sunt adjuvant si pt virusul HPV.

Durerea la actul sexual poate proveni si dintr-o insuficienta lubrifiere. Dar dv ziceti ca o aveti continua. As merge la Endocrinolog la stat sa imi dea o serie de analize hormonale, sa verific si aceasta parte.

P.S.: Daca Pap e ok, nu inseamna neaparat ca HPV nu este. Inseamna ca celulele nu au inceput sa se transforme in canceroase. V-ati expus. Din nefericire HPV se ia si cu prezervativ.

Presupun ca folosind diverse creme, gen Nidoflor, Triderm, Canensten, Clotrimazol etc, la exterior, nu va trec durerile. Cred ca deja ati incercat.
0
25-12-2018, ora 19:40
Celya
Nu este medic/terapeut
Celya
Buna seara, Raluca! Ma interesa daca ai gasit o solutie la problema ta. Ma confrunt si eu cu simptome oarecum asemanatoare, de vreo 3 luni, carora nu le dau de cap si m-a ingrozit toata povestea ta.
0
29-04-2019, ora 23:06
Luna alba
Nu este medic/terapeut
Luna alba
Buna scuze de deranj ai reusit sa gasesti o rezolvare la problema?Verisoara mea se confrunta cu aceeasi problema a fost la diversi medici dar fara rezultat
0
03-05-2019, ora 12:16
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu ne spui Raluca daca ai fost sau nu si la vreun psihosexolog, dupa cum ti-a recomandat unul dintre ginecologi. Durerea vaginala poate avea o cauza biologica minora, ce poate fi amplificata la nivel psihologic – iar asta pare a fi ceva plauzibil in cazul tau

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaginita - o problemă frecventă
  • Usturimi vaginale - cauze și tratament
  •