Durere toracica in partea stanga

09-05-2020
Mariaa1
Nu este medic/terapeut
Mariaa1
Buna ziua,
Am 24 ani. De cateva saptamani ma confrunt cu o durere in partea stanga a toracelui. In prima saptamana durerea a fost insuportabila, am ajuns si la urgente iar acolo mi s-au facut analizele de sange (Hemograma), EKG, radiografie toracica. Toate acestea au iesit bune, dar in sange a iesit o crestere foarte mare a numarului de euzinofile. Doctorii de la garda au zis ca e o viroza, sa iau paracetamol si va trece. Durerea a persistat inca o saptamana si am decis sa consult un medic pneumolog. Dupa CT torace si alte analize de sange (hemograma), doamna doctor a constatat ca totul este bine, nr de euzinofile a revenit la normal ( la doar 10 zile distanta De prina hemograma ). Mentionez faptul ca am avut si cateva episoade de dificultati respiratorii si tuse seaca. Doamna doctor pneumolog a zis ca este posibil sa fie o alergie ( datorita numarului de euzinofile crescute) si ca alergenul a fost indepartat din moment ce totul a revenit la normal atat de repede. Durerea a disparut, dar uneori revine foarte usor si ma sperii destul de tare..Mentionez ca acum folosesc la recomandarea medicului clenil jet si ventolin la nevoie. Ma puteti ajuta cu o parere ? Credeti ca poate totusi sa fie ceva la inima care sa nu fii iesit la ekg, radiografie si ct torace?Nu inteleg de ce aceasta durere persista daca este vorba doar de un alergen la care am fost expusa.. Momentan astept rezultatele testelor de alergeni de aer, urmand sa ii fac si pe cei alimentari. Multumesc!
1 comentarii
0
10-06-2020, ora 13:17
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! După toate explorările făcute cel puțin puteți exclude o patologie pulmonară mai gravă (pneumonie, neoplazii), este totuși posibil să fie ceva alergic, insclusiv o formă de astm. Vedeți ce rezultate primiți la testele la alergeni. Dacă credeți totuși că ar fi ceva cardiac faceți și o ecografie cardiacă. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de plămâni - ce trebuie să știi
  •