durere laba piciorului
Nu am reusit sa citesc toate mesajele, dar am regasit doi utilizatori RoxanaMada si cristian_bor in a caror descriere ma regasesc, problema este ca nici unul dupa atatia ani nu s-a intors aici cu rezultatele investigatiilor si tratamentul aplicat desi medicul care a oferit consultanta a cerut acest lucru. Sper ca eu sa elucidez problema dupa investigatii.
M-am trezit dimineata cu o durere suspecta, fara vreo lovire sau ceva traumatizant piciorului, o durere in laba dreapta a piciorului mai bine spus osul care duce in prelungirea degetului mare. Inflamatia era in crestere si dupa o zi nu mai puteam calca deloc. Desigur dupa consultatie la medicul de familie s-a ameliorat imediat la aplicarea tratamentului cu antiinflamatori, mai bine spus Refen. Dupa 3 luni a revenit, am aplicat imediat antiinflamator si am fost la loc refacut, apoi o data pe luna pana cand acum sunt la a 4 afectiune, acelasi picior acelasi loc. Am facut raza dupa indicatiile ortopedului si urmeaza sa ma revad cu el si apoi cu un reumatolog. Pentru inceput sunt suspect de guta sau artrita psoriazica, ramane de vazut. Acid uric la analize este de 7, 5 si am o forma usoara de psoriazis. Simptomele sunt exact asemanatoare cu cei doi utilizatori mentionati mai sus.
As dori sa stiu si de la dumneavoastra, unde ma incadrez si ce tratament as putea urma (unul naturist nemidecamentos, ceva regim). Am 40 de ani cu BMI 31 si o viata cam sedentara, munca la birou.
Multumesc,
M-am trezit dimineata cu o durere suspecta, fara vreo lovire sau ceva traumatizant piciorului, o durere in laba dreapta a piciorului mai bine spus osul care duce in prelungirea degetului mare. Inflamatia era in crestere si dupa o zi nu mai puteam calca deloc. Desigur dupa consultatie la medicul de familie s-a ameliorat imediat la aplicarea tratamentului cu antiinflamatori, mai bine spus Refen. Dupa 3 luni a revenit, am aplicat imediat antiinflamator si am fost la loc refacut, apoi o data pe luna pana cand acum sunt la a 4 afectiune, acelasi picior acelasi loc. Am facut raza dupa indicatiile ortopedului si urmeaza sa ma revad cu el si apoi cu un reumatolog. Pentru inceput sunt suspect de guta sau artrita psoriazica, ramane de vazut. Acid uric la analize este de 7, 5 si am o forma usoara de psoriazis. Simptomele sunt exact asemanatoare cu cei doi utilizatori mentionati mai sus.
As dori sa stiu si de la dumneavoastra, unde ma incadrez si ce tratament as putea urma (unul naturist nemidecamentos, ceva regim). Am 40 de ani cu BMI 31 si o viata cam sedentara, munca la birou.
Multumesc,
Exista o mare suspiciune de atac acut de guta, afectiune legata de supra-ponderabilitate (evident).
Foarte adesea guta evolueaza cu acid uric normal.
Diagnosticul este 100% clinic (nu se bazeaza pe investigatii).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- greutate/inaltime, eforturi practicate,
- antecedente metabolice, vasculare (sunteti fumator?), reumatologic/inflamatorii, traumatice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Foarte adesea guta evolueaza cu acid uric normal.
Diagnosticul este 100% clinic (nu se bazeaza pe investigatii).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- greutate/inaltime, eforturi practicate,
- antecedente metabolice, vasculare (sunteti fumator?), reumatologic/inflamatorii, traumatice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Daca guta evolueaza cu acid uric normal atunci care mai e legatura intre guta si acid uric? Greutate/inaltime 94/175. Antecedente sunt doar perfect sanatos, nefumator vreodata, fara alte probleme de sanatate inafara de mici semne de psoriasis scalp frunte.
Legatura dintre guta si acid uric este clara: guta este caracteristica supra-ponderabilitatii, care modifica echilibrul secretie/excretie a acidului uric.
Adesea creste si acidul uric, dar nu este o regula.
Trebuie sa va ingrijoreze doar cele 25 kg in exces, atat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adesea creste si acidul uric, dar nu este o regula.
Trebuie sa va ingrijoreze doar cele 25 kg in exces, atat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
hmm...nu este chiar 25 in plus, la 69 de kg poti sa-mi numeri coastele, sunt mai osos in structura mea, dar nu asta e problema acum, cum ramane cu piciorul, de ce oare ma intalnesc cu ciudatenii de genul asta? Care poate fi cauza?
Poate fi vorba si despre hallux rigidus (distrugerea articulatiei "degetului mare"), care poate fi confundata cu criza de guta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9amorteli maini si picioare, durere tendoane genunchi
- 6durerile de picioare, articulatii
- 7durere degetul mare de la piciorul drept
- 39dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore
- 9Fractura maleolara peroniana
- 22platfus si noduri la picioare
- 2Picioare.. subtiriii:(
- 8basicute mici pe degetele de la maini si pe picior
- 5dureri la degete de aproape o luna
- 14durere de picior
- 53durere de picioare de la genunchi in jos cu tot cu talpi
- 3Durere si mancarime in talpa piciorului drept
- 7asimetrie picioare + o diferenta si intre gambe
- 4gastrita, diabet si durere de picioare
- 1carne care imi lateste laba piciorului
- 2Dureri de maini si picioare
- 3hematom subdural subacut emisferic INR (în medie 15-20 HU)
- 1Dureri la un singur picior.
- 3Dureri laba piciorului drept
- 0Hematom sau formațiune tumorala copil 8 ani
Mai multe informații despre: Durerea la picior Piciorul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: