Durere in timpul actului sexual

15-01-2021
Diana1996
Nu este medic/terapeut
Diana1996
Buna seara!
Am 24 de ani si mi am început viata sexuala de la 18 ani.
Dupa despărțirea de fostul iubit ( 4 ani) si o pauza de 4 luni mi am reluat viata sexuala cu anumite probleme. Deși actualul partener este foarte atent, delicat si a fost un preludiu suficient de lung am simțit un ușor disconfort, dar la penetrare a dispărut. Daca a încercat penetrări mai adânci sau un ritm mai accelerat am simțit dureri acute de intensitate medie spre mare. Simțeam ca lovește in colul uterin (cred). Daca se inceta acele tipuri de penetrare durerea disparea. Alte simptome nu am avut. Acest lucuru s a intamplat de fiecare data când am încercat acest tip de penetrări desi am făcut pauze. Totul era perfect pana doream sa acceleram ritmul.
Care ar fi cauza?
Mai am problema si ca nu ajung decat rar la orgasm(valabil si in fostele relații)
Daca va ajuta ceva va pot da si alte detalii.
Multumesc frumos.
6 comentarii
0
18-03-2021, ora 00:08
shadowshadow
Nu este medic/terapeut
shadowshadow
Investigatii medicale ati facut?
0
25-04-2021, ora 09:47
Timpan perforat
Nu este medic/terapeut
Timpan perforat
Aceiasi problema o am si eu, am facut analize si am fost la un endocrinolog. Mi a spus sa merg la ginecolog sa verific daca nu am cumva un chist endometriozic pe ovar, deoarece acesta provoaca dureri. Mai sunt si alte motive din cate m am interesat : pelvic inflamator, unele infectii.
0
28-05-2021, ora 15:21
Don_ddp
Nu este medic/terapeut
Don_ddp
Aceeași problemă o are și soția mea, a fost la control, totul e bine, a primit recomandarea de a utiliza un lubrifiant dar durerea tot apare la penetrare în anumite poziții( din lateral și pe mine nu simte nimic dar dacă mă pun la un misionar sau capriță nu poate, o doare). Noi ne-am obișnuit așa, dar ne afectează. Când spune că o doare nu mai pot face nimic, moare instant. Ea simte că nu sunt în apele mele când o văd că o doare și preferă să-mi facă altele să mă satisfacă, nu mai spun că la orgasm nu prea ajunge dar încearcă să simuleze, o recunosc când face asta. Nu am specificat dar problema a apărut după prima naștere, atunci a avut o ruptură la puță și a fost cusută dar doctorița spune că nu o poate influența de acolo.
1
16-06-2021, ora 15:42
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Durerea la actul sexual poate avea mai multe cauze. Atunci cand e profunda, ‘la lovirea colului uterin’ e mai probabil sa fie vorba de o endometrioza (ce o trateaza ginecologul).
Daca durerea e legate de o dificultate anterioara de a obtine orgasmul (si atunci cand durerea nu era presenta) e probabil sa existe o componenta psihologica mai semnificativa. Asta nu inseamna ca in cazul endometriozei componenta psihologica nu exista, doar ca e nevoie sa fie rezolvata inainte de vizita la psihosexolog.
Cred ca in cazul tau Don e útil ca ea sotia apeleze la sprijinul unui psihosexolog
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
14-08-2021, ora 15:38
Madalina008
Nu este medic/terapeut
Madalina008
Buna, pana la urma ce raspuns ati primit ? Si eu am aceiasi problema cu sotul, nu pot sta deloc in pozitia capra ma doare daca ma penetreaza adanc
0
14-08-2021, ora 20:13
Diana1996
Nu este medic/terapeut
Diana1996
Mulțumesc mult pentru răspuns dl dr. V am trimis un mesaj in privat aici pe forum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: