durere in spate, in partea dreapta jos...
Buna seara! de 2 zile atunci cand respir simt o durere destul de mare in spate, in partea dreapta jos. Am avut si febra, iar pofta de mancare nu prea am. Imi curge nasul, dar nu tusesc foarte tare. credeti ca poate fi ceva grav? mentionez faptul ca am avut in familie un bolnav de TBC, dar cand am facut radiografia mi s-a spus ca nu am nimic.
5 comentarii
Ar putea să fie o congestie musculară provocată de răceală sau de vremea rece. În acest caz puteţi să vă simţiţi mai bine dupa o baie caldă către fierbinte -în cadă- timp de 10-15 minute după care se poate masa zona cu o cremă antiinflamatoare. Repetaţi asta zilnic dacă este posibil şi cred că intr-o săptămână totul va fi ok.
Buna ziua! De ceteva saptamani bune am o durere in spate, mai exact in zona lombara stanga, nu este ceva de moment. Este o durere continua, uneori ma doare mai putin, adica simt un mic disconfort, dar am zile cand ma doare foarte tare. Am facut si o ecografie abdominala, dar mi se spune ca nu am nimic, care sa cauzeze acele dureri. As dori si parerea dumneavoastra. Multumesc!
Este posibil ca această durere să fie din cauza tasării cartilajelor dintre vertebre. Aceste dureri apar la ridicări de greutăţi, aplecări-ridicări şi în general tot ce pune efort pe coloană. Deci, ar trebui o radiografie a coloanei vertebrale, calibrată pe sistemul osos care are o opacitate mai mare faţă de organele abdominale. Dacă aceasta este cauza durerilor, atunci coloana trebuie protejată în mod prioritar, altfel afecţiunea se poate agrava cu cosecinţe tare neplăcute.
Alin, nu este de glumit cu durerile lombare. Mai fa niste investigatii, cum ti-a recomandat dr. Chiurtu. Intre timp, trebuie sa stii ca intr-un studiu, salteaua de duritate medie s-a dovedit a fi mai efectiva in ameliorarea durerii lombare cronice decat cea dura. Tu ce fel de saltea ai si cand ai schimbat-o ultima data? Eu mi-am luat de curand una de la Saltex, superortopedica lux, am gasit-o la un pret bun pe saltele-ortopedice.net, am dat mai putin e 500 lei pe ea si transportul a fost asigurat de magazin. Te-ai gandit sa incerci si acupuntura? Acupunctura implica insertia unor ace de diametru mic (grosimea firului de par) in anumite puncte ale corpului. Adeptii acestei metode considera ca acupunctura contribuie la eliberarea anumitor substante care scad durerea (endorfinele, opioide endogene). In general acupuntura s-a dovedit a fi mai efectiva la pacientii cu durere lombara cronica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2probleme cu spatele
- 3dorsolombalgii cronice mixte pe fond de deviatii oxiale arteriale.deficit functional mediu
- 0Pat cu apa, beneficii medicale
- 6dureri de spate prelungite
- 5este hernie de disc sau tot lombosciatica?
- 5Este posibil sa am o afectiune a glandei hipofizare?
- 4Durere in stomac si in spate.
- 0Durere in spate in stanga si in hipocondru stang
- 4Picioare umflate, dureroase, dureri de mijloc
- 2durere in stanga spate
- 2Dureri spate
- 2durere de ceafa, spate si febra
- 1acum 2 ani m-am trezit cu o tuse usoara in piept si dureri mari de spate
- 0Durere spate, piscaturi, parestezii, transpiratie spate si cap
- 1Dureri de spate si oboseala
- 1Dureri in zona ovarelor si a spatelui
- 0Dureri de spate, lordoza lombara
- 2Durere de spate