durere in gat-amigdalectomie

06-06-2010
cecil
Nu este medic/terapeut
cecil
Buna ziua.Acum o luna si jumatate am suferit o amigdalectomie, si astazi dimineata m-am trezit ca ma doare in gat in locul amigdalei stangi, destul de tare.Se poate sa te mai doara daca ai amigdalele scoase?Si care ar fi cauza?E ceva de ingrijorat?Va multumesc mult
4 comentarii
0
06-06-2010, ora 22:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate sa doara.. se inflamaeaza si faringele... sau un rest amigdalian ne scos.
tre sa mergi la medicul care tea operat
0
07-06-2010, ora 13:52
cecil
Nu este medic/terapeut
cecil
Azi ma doare mai tare ca ieri si maine cred ca ma voi duce la doctor.Va multumesc frumos
0
08-06-2010, ora 00:48
Cris sv
Nu este medic/terapeut
Cris sv
Buna seara. Domnule doctor ma numesc Cristina si sunt din Suceava si as vrea sa va adresez cateva intrebari cu rugamintea de a -mi raspunde.Am de vreo 2luni o jena la gat.Mentionez faptul ca am scoase amigdalitele de foarte mult timp.Acum ma deranjeaza gatul si trebuie sa imi dreg vocea cand vorbesc mai mult si cand inghit in sec, fara mancare imi simt ganglionii umflati, ca un nod in gat..Mentionez faptul ca la masa nu ma deranjeaza, inghit normal.Acum sunt racita, sau mai bine zis tot timpul sunt racita. si acest lucru ma sperie.In lunile de iarna m-a durut foarte tare capul.Probleme cu sinusurile am mai avut si ma gandeam ca asta e problema, dar de data asta foarte tare, de nesuportat.Am facut un Saf la care mi-a iesit ca am o mica sinozita frontala.Nu m-a multumit acest lucru si dupa un set de analize la sange mi s-a spus ca nu e nimic anormal.Totusi de mult timp ma batea gandul sa fac un tomograf.La tomograf.Aici mi s-a spus c am o crestere moderata a VL si o moderata ingrosare de mucoasa la nivelul unor celule etmoidale drepte.Mi s-a prescris calciu(la analize s-a demostrat ca e deficitar), minerale, panadol si cafetine.Mentionez ca ma probleme si cu dantura si am facut acum vreo 5 ani si o enterocolita. Banuiesc ca toate astea au o legatura.
Ceea ce vreau sa va intreb este faptul ca daca as avea o problema la gat la tomograf ar fi trebuit sa se vada?Ma refer aici la o problema legata de ganglioni, de tiroida?Trebuie sa iau tratament pentru sinozita de la un medic ORL? Este necesar sa imi fac un exudat, un TSH?
Cel mai mult ma sperie tiroida, deoarece momentan lucrez la stomatolog la niste implanturi si am facut foarte multe radiografii dentare ceea ce am inteles ca sporeste riscul de cancer tiroidian.Toata aceasta durere in gat am pus-o pe seama secretiilor de la sinusuri si de la inghetata consumata.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
0
08-06-2010, ora 08:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ca sa te ajut..
trebuie sa vad gatul.. si rezultatul analizelor.
scrie.mi pe mail
varsta, kg, inaltime.
problemele gastrice( dicestie, constipatie..s.a.)
faci o poza cu faringele, scanezi radiografia saf si le atasezi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum tratezi durerea în gât (ce să faci și ce nu)
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •