Durere articulatii degete maini de 1 an de zile

06-10-2023
Rlcilm
Nu este medic/terapeut
Rlcilm
Buna ziua. Am o problema cu degetele de la o mana, am dureri articulare mari, mai ales dimineata cand ma trezesc, sunt umflate si înțepenite. De puțin timp nu prea mai pot folosi degetele de la mana stanga, ma dor foarte tare.. Simt durerea pana in cot cand forțez mana.
Am facut anul trecut, cat si anul acesta am facut analizele Factorul reumatoid, Anti CCP, proteina C, analize pt Lupus recomandate de un medic reumatolog.. Toate analizele sunt bune, totusi nu stiu din ce cauza am aceste dureri...
Mentionez ca am 24 de ani si 47kg.
3 comentarii
0
07-10-2023, ora 18:16
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,
Există ecografie articulară și de părți moi.
Se poate face ecografia articulațiilor mici de la mână, să se vadă dacă sunt inflamate sau nu. Se face tot la reumatologie.
Merită făcută în special dacă mâna este mai umflată decât cealaltă.

Dacă totul este normal, se pot explora alte variante.
Durerea este pe traseul unui nerv (median / ulnar)? - consult de neurologie.
Tensiunea arterială este egală (sau aproape egală) între cele două brațe? - dacă tensiunea este mult mai mică la mâna dureroasă - consult de medicină vasculară (cardiologul se ocupă de obicei de problemele de circulație).
Lucrați cu mâinile într-o poziție grea? Cântat la vioară / controllere (ca cele de jocuri pe calculator) / aparate industriale care vibrează / tastaturi neergonomice etc. ?

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
08-10-2023, ora 09:12
Rlcilm
Nu este medic/terapeut
Rlcilm
Bună ziua, va mulțumesc pentru răspuns.
Nu lucrez neobișnuit. Stau la laptop dar nu foarte mult timp. Toate lucrurile pe care le fac, le fac mai mult cu mana dreapta, nu cu stanga care e în cauză. Lucrez la un magazin de piese auto, nu e munca grea.
Mentionez ca am încercat sa fac exerciții cu degetele si am simțit ca imi amortesc daca insist..
0
08-10-2023, ora 11:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Exista afectiuni reumatologice (boli de sange, de tip auto-imun) care se manifesta exact asa cum descrieti D-voastra, dar evoluind mult timp cu analize normale.
Sunt asa numitele poli-artrite sero-negative (sau spondilartropatii sero-negative).
Trebuie sa gasiti un reumatolog capabil sa va diagnosticheze pe baza examinarii clinice si nu exclusiv doar prin analize.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: dureri la articulatiile degetelor

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri la articulațiile degetelor - ce ar putea fi? (diagnostic diferențial)
  •