durata tratament!!!!

21-09-2011
ANA 1950
Nu este medic/terapeut
ANA 1950
Buna seara! Am fost diagnosticata de medicul oftalmolog cu orgelete multiple si conjunctivita.Tratamentul prescris fiind: NETILDEX 1 pic X3/zi si unguent oftalmic BETABIOPTAL seara (AO).Nici in reteta si nici verbal nu mi s-a indicat durata tratamentului.Diagnosticarea, a fost facuta in spital, fiind internata pentru alta afectiune.Intrebarea mea este cat timp trebuie sa dureze tratamentul.!!!???.Va multumesc mult !
4 comentarii
0
25-09-2011, ora 07:56
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! In diversele afectiuni oculare, frecvent, se prescrie un tratament medicamentos pentru 10 zile; numai bine
0
25-09-2011, ora 16:06
ANA 1950
Nu este medic/terapeut
ANA 1950
Buna ziua! Va multumesc mult D-na Doctor pentru raspuns.Am depasit 4 zile durata tratamentului (sper sa nu-mi cauzeze), insa tratamentul nu a fost eficient!! Orgeletele au disparut, dar mi-a ramas sub pleoapa o intaritura nedureroasa, senzatie de corp strain in ochi, uscaciune si o usoara durere la calalalt ochi.Am obtinut o programare la medicul oftalmolog la care am mai fost, de abia peste o luna(cu D-na doctor nu am putut lua legatura)!!!Pana atunci eu ce trebue sa fac, pantru ca eu simt, ca ceva nu este in ordine cu ochii mei.Am uitat sa va spun, ca dimineata la trezire, fiind cu ochii inchisi am avut o strafulgerare, ca un fles lumonos.Imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare.O zi buna!
0
28-09-2011, ora 19:36
Oftalmologie, Bucuresti
Buna ziua! Cred ca formatiunea pe care o palpezi este un chalazion ; poti sa folosesti un unguent cu dexametazona si antibiotic, de exemplu, Tobradex-1 aplicatie numai in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat si faci masajul pleoapei timp de 5 minute, dimineata si seara, dupa o igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi; timpul de aplicare este de maxim 3 saptamani; daca formatiunea persista peste 3 saptamani, recomand cura chirurgicala; si pentru a diminua senzatia de corp strain, recomand lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic( de curand a aparut pe piata Afomill)- 1 picatura in amandoi ochii, la nevoie. Ca sa elucidam misterul flashului luminos( fotopsii sau fosfene) pe care l-ai descris, ne intereseaza ce varsta aveti ( pot apare in decolarea posterioara de vitros dupa 50 de ani ), este necesar un examen oftalmologic complet, cu examen biomicroscopic, determinarea acuitatii vizuale, examenul fundului de ochi( nevrita optica, decolare de retina), controlul tensiunii intraoculare; ne mai intereseaza si investigatiile sangvine screening, controlul TA si antecedentele personale patologice, mai multe iti va spune medicul examinator; si inca ceva, fotopsiile pot apare si intr-un ochi sanatos; numai bine
0
28-09-2011, ora 21:44
ANA 1950
Nu este medic/terapeut
ANA 1950
Buna seara! D-na doctor, va multumesc pentru sfaturile date in legatura cu afectiunea ochilor mei.Am 61 ani, diagnosticata cu :(Tiroidita autoimuna;Tumora benigna a glandei tiroide;Ulcer cr.duodenal;Colon iritabil; Rinita cr. cu drenaj sp.stern.Mastoza fibrochistica, Colpocel recidivat;Colpita;...!!!!!! La ecografia abdominala concluzia a fost:Steatoza hepatica incipienta...Investigatiile biochimice arata hipercolesterolemie, hiperuricemie, valori crescute ale fibrinogenului seric(673mg/dl.investigatiile hematologice -in limite normale(VSH-26).TA=140/80mmHg, AV=80bpm.Consult oftalmologic:papile net conturate, coloratie normala, angioscleroza retiniana, suspiciune de glaucom. Am intrat la menopauza la varsta de 48 ani;de atunci au inceput problemele mele de sanatate.Saptamana viitoare m-am programat la un consult oftalmologic amanuntit, asa cum m-ati sfatuit D-voastra! O seara buna va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.