dispareunie
Buna ziua. Pentru durere in timpul actului sexual mi s-a recomandat colpotrofine, dar nu mi s-a specificat cum trebuie utilizata si pe ce perioada. Ma puteti ajuta? Crema trebuie masata doar pe labii sau trebuie sa introduc si in interior? Scade eficacitatea anticonceptionalelor logest? Multumesc!
7 comentarii
Mentionati va rog cati ani aveti. Colpotrophine se foloseste in cazul atrofiei mucoasei vaginale, lucru care de regula apare la persoanele in varsta, dupa iradieri si alte tratamente oncologice etc. Vi s-a prescris si crema si ovule? Nu scade eficacitatea contraceptivelor.
Am 20 de ani. Am o rana pe col, si iau anticonceptionale de 1 an si jumatate. Mi s-a recomandat sa merg sa fac detectie si genotipare hpv, dar intre timp sa folosesc colpotrophine sau clotrimazol pentru lubrifiere. Mi s-a prescris doar crema. La contactul sexual exista o usturime puternica ce ma impiedica sa continui.
Ma puteti lamuri va rog, sa stiu ce ar fi mai bine sa imi cumpar. Mentionez ca am usturimi zilnic, si fara sa am contact sexual. Multumesc!
Sa inteleg ca vi s-a prescris clotrimazol pentru ca aveti o candidoza la ex de secretie?
Cel mai bine ar fi sa repetati examenul de secretie. Daca aveti o infectie, atunci trebuie tratata! Altfel puteti incerca cu un tratament de proba cu Polygynax 12 ovule dupa care Gynophilus ovule 7 zile
Cel mai bine ar fi sa repetati examenul de secretie. Daca aveti o infectie, atunci trebuie tratata! Altfel puteti incerca cu un tratament de proba cu Polygynax 12 ovule dupa care Gynophilus ovule 7 zile
Examenul de secretie si papanicolau mi-au iesit bine. Eu vreau o crema care sa imi reduca usturimea: atat cea zilnica cat si in timpul actului sexual. Pentru asta mi s-a recomandat colpotrophine sau clotrimazol. As dori sa stiu care este mai buna, si pe ce perioada trebuie aplicata.
Daca nu v-a iesit candida puteti incerca cu colpotrophine, Cel mai important lucru e SA NU folositi irigator sau orice fel de spalaturi vaginale. Perioada de timp e indefinita, tratamentul este simptomatic. Daca excludeti (prin analize) orice infectie vaginala si problema e aparuta dupa introducerea contraceptivului, atunci o posibila cauza ar putea fi logestul.
Multumesc mult pentru raspunsuri! Crema trebuie aplicata doar pe labii sau si in interiorul vaginului?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ovarul stang ma doare cumplit in urma unui act sexua! Ce sa fac?
- 8In timpul actului sexual simt o durere ingrozitoare
- 3sunt frigida?
- 3dureri in timpul actului sexual
- 6durere dupa actul sexual
- 4Senzatia de -nevoie de toaleta- in apropierea orgasmului
- 4este o problema sau nu?
- 3usturimi in zona genitala
- 5mimeaza orgasmul sau e inhibata?
- 4cum sa ii spun ce imi doresc?
- 4durere la penetrare - ce trebuie sa fac sa nu mai am durerile astea?
- 6am usturimi cand fac sex
- 5dureri in timpul actului sexual
- 1Dureri in timpul actului sexual
- 5Usturimi vaginale in timpul actului sexual.Rog raspuns!
- 12durere mare la penetrare
- 0Ciclu menstrual intarziat
- 2Ajutor! durere ovare, spate
- 7Durere continua in timpul actului sexual
Mai multe informații despre: Dispareunia durerea in timpul actului sexual
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: