dispareunie

15-02-2012
yull
Nu este medic/terapeut
yull
Buna ziua. Pentru durere in timpul actului sexual mi s-a recomandat colpotrofine, dar nu mi s-a specificat cum trebuie utilizata si pe ce perioada. Ma puteti ajuta? Crema trebuie masata doar pe labii sau trebuie sa introduc si in interior? Scade eficacitatea anticonceptionalelor logest? Multumesc!
7 comentarii
0
15-02-2012, ora 21:27
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Mentionati va rog cati ani aveti. Colpotrophine se foloseste in cazul atrofiei mucoasei vaginale, lucru care de regula apare la persoanele in varsta, dupa iradieri si alte tratamente oncologice etc. Vi s-a prescris si crema si ovule? Nu scade eficacitatea contraceptivelor.
0
15-02-2012, ora 21:37
yull
Nu este medic/terapeut
yull
Am 20 de ani. Am o rana pe col, si iau anticonceptionale de 1 an si jumatate. Mi s-a recomandat sa merg sa fac detectie si genotipare hpv, dar intre timp sa folosesc colpotrophine sau clotrimazol pentru lubrifiere. Mi s-a prescris doar crema. La contactul sexual exista o usturime puternica ce ma impiedica sa continui.
0
18-02-2012, ora 17:43
yull
Nu este medic/terapeut
yull
Ma puteti lamuri va rog, sa stiu ce ar fi mai bine sa imi cumpar. Mentionez ca am usturimi zilnic, si fara sa am contact sexual. Multumesc!
0
18-02-2012, ora 18:26
Dr. Costin George Adrian
Dr. Costin George Adrian
Sa inteleg ca vi s-a prescris clotrimazol pentru ca aveti o candidoza la ex de secretie?
Cel mai bine ar fi sa repetati examenul de secretie. Daca aveti o infectie, atunci trebuie tratata! Altfel puteti incerca cu un tratament de proba cu Polygynax 12 ovule dupa care Gynophilus ovule 7 zile
0
18-02-2012, ora 20:00
yull
Nu este medic/terapeut
yull
Examenul de secretie si papanicolau mi-au iesit bine. Eu vreau o crema care sa imi reduca usturimea: atat cea zilnica cat si in timpul actului sexual. Pentru asta mi s-a recomandat colpotrophine sau clotrimazol. As dori sa stiu care este mai buna, si pe ce perioada trebuie aplicata.
0
18-02-2012, ora 21:28
Dr. Costin George Adrian
Dr. Costin George Adrian
Daca nu v-a iesit candida puteti incerca cu colpotrophine, Cel mai important lucru e SA NU folositi irigator sau orice fel de spalaturi vaginale. Perioada de timp e indefinita, tratamentul este simptomatic. Daca excludeti (prin analize) orice infectie vaginala si problema e aparuta dupa introducerea contraceptivului, atunci o posibila cauza ar putea fi logestul.
0
19-02-2012, ora 11:03
yull
Nu este medic/terapeut
yull
Multumesc mult pentru raspunsuri! Crema trebuie aplicata doar pe labii sau si in interiorul vaginului?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: