dinti micsorati
Buna seara!
Problema mea este micsorarea vizibila a dintilor, in decurs de cativa ani, de parca s-ar fi topit. A aparut o strungareata, iar lungimea dintilor s-a redus la aproape jumatate. Recent, am facut un exudat faringian si mi-a iesit streptococ betahemolitic- rare colonii. Poate exista vreo legatura, sau cauza e alta?
Problema mea este micsorarea vizibila a dintilor, in decurs de cativa ani, de parca s-ar fi topit. A aparut o strungareata, iar lungimea dintilor s-a redus la aproape jumatate. Recent, am facut un exudat faringian si mi-a iesit streptococ betahemolitic- rare colonii. Poate exista vreo legatura, sau cauza e alta?
4 comentarii
Buna ziua! Nu ati mentionat varsta si nici daca obisnuiti sa strangeti/ scrasniti din dinti. La persoanele care fac acest lucru dintii se abrazeaza in timp foarte mult (adica exact ce spuneti se reduc in lungime). Streptococul nu are nici o legatura. Numai bine!
buna seara.am observat ceva negru intre 2 dinti, am fost la dentist si mi-a spus ca nu e carie, ca e un spatiu, cica s-au departat dintii( inainte nu era). mentionez ca am dintii destul de inghesuiti. se poate asa ceva?
Buna mariadina! Da, se mai intampla acest lucru. In astfel de situatii ar fi bine de verificat daca nu cumva aceste deplasari ale dintilor au fost cauzate de pungi parodontale. Diagnosticul sigur si definitiv se pune pe baza unei radiografii. Numai bine!
multumesc frumos. intr-adevar sapt asta medicul mi-a recomandat o radiografie. din fericire totul e ok.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Adio dinti urati!
- 6Durere de dinti, cap si la urechea stanga
- 4dinti de vampir
- 19Dureri de dinti si masele
- 6De la 9 luni si-a spart dintisorii din fata si s-au inegrit
- 13dinti imbracati in portelan
- 3m-am lovit la un dinte si acesta s-a ingalbenit
- 6Ma poate fi salvat dintele ?
- 6intarzierea aparitiei dintilor definitivi
- 3Dinţi noi la 58 de ani
- 1probleme cu dintii si nu numai la bebe de 8 luni
- 5fatete dentare.. 10 dinti de sus
- 6dintele dinaintea locului extractiei ma incomodeaza cumplit de cand a ramas fara maseaua de dupa
- 4Sa fie o problema dupa pilire?
- 0Dinti macinati
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 9Dinte negru
- 0dureri fulgeratoare, socuri electrice in dinti
- 3cat costa sa imi imbrac un dinte?
Mai multe informații despre: dintii decalcifierea dintilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Pulpita acută
- Edentația - pierderea dintilor
- Anodontia
- Cariile la copii - dinți temporari
- Parodontoza
- Edentatia totala
- Granulomul dentar
- Anatomia dintelui
- Dentitia la copii
- Dezvoltarea sistemului dentar
- Dentitia la adulti
- Tipuri de dinti
- Eruptia dentara
- De ce trebuie tratate cariile dinţilor temporari?
- Rezecția apicală
- Replantarea dentară
- Dentitia la copil - normal si patologic
- Modificări de culoare ale dinților
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: