Dinte ciobit :(
Mi-am ciobit unul dintre dintii din fata sus. ciobitura este in partea de jos a dintelui. din fata nu se observa decat putin dar pe partea din interior a sarit o bucata mai mare de smalt (cel putin asa mi se pare mie). cum se poate rezolva? nu ma deranjeaza atat forma dintelui cat posibilitatea de a se caria sau sa se toceasca anormal de repede. exista vreo solutie care sa nu implice pilirea dintelui? de exemplu curatarea zonei cu o solutie si apoi aplicarea unei alte solutii (gen rasina) care sa se intareasca si sa protejeze zona? multumesc
3 comentarii
Trebuie vazuta si cauza pt care dintele s-a ciobit.
Zona lipsa se poate completa cu material alb de plomba (compozit).
Daca aveti bruxism, atunci ar trebui facuta o gutiera de protectie (se poarta noaptea).
Zona lipsa se poate completa cu material alb de plomba (compozit).
Daca aveti bruxism, atunci ar trebui facuta o gutiera de protectie (se poarta noaptea).
multumesc pentru raspuns nico_g. dintele l-am ciobit eu din greseala. nu am bruxism.
pentru a se aplica materialul compozit este nevoie de pilirea dintelui pentru o aderenta mai buna a materialului? plomba banuiesc ca trebuie schimbata o data la cativa ani si nu as vrea sa mi se pileasca din dinte de fiecare data.
pentru a se aplica materialul compozit este nevoie de pilirea dintelui pentru o aderenta mai buna a materialului? plomba banuiesc ca trebuie schimbata o data la cativa ani si nu as vrea sa mi se pileasca din dinte de fiecare data.
"pentru a se aplica materialul compozit este nevoie de pilirea dintelui pentru o aderenta mai buna a materialului?"
Depinde de medic, dar si de forma fracturii.
Oricum nu se pileste mult din dinte.
Depinde de medic, dar si de forma fracturii.
Oricum nu se pileste mult din dinte.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Am nevoie de raspuns urgent: mi s-a crapat un dinte si ma doare
- 3Dinte din fata fisurat
- 4Fisuri dentare
- 1Problema fisurare dinte, coroana
- 0Dinte fisurat.
- 2smalt fisurat la dinte din semiportelan
- 2Incisiv central sus lovit dupa o cazatura
- 3Masea sparta la jumatate
- 2Mi s-a spart jumatate de masea
- 1O măsea stricată mă doare de câteva luni, miroase extraordinar de urât.
Mai multe informații despre: dinte fisurat