Dieta in raceli si gripe

Se recomanda evitarea consumului de alimente producatoare de mucus, cel putin pe perioada infectiilor, cum sunt alimentele acidifiante : cazeina din produsele lactate, carnea, zaharurile rafinate( dulciurile, produsele de cofetarie), zaharul alb, prajelile de toate felurile, excesul de fasole.Mancatul in exces a mai multor alimente la aceeasi masa combinate produc de asemeni mucozitati.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7ii curge nasul si e racit tot timpul
- 7Astm bronsic dupa raceli repetate
- 6Raceala dupa 3 zile cu bronho vaxom ?
- 16Racit si am senzatia cum ca urechea dreapta mi-e infundata
- 8alergie.prednison?
- 3gripa, febra, simptome de voma, nu suport mirosul de mancare, ameteala
- 3sa fac vaccinul pneumo 23?
- 3dupa o raceala puternica, nu am miros
- 6de mai bine de 10 ani. simt ca am ceva in gat...
- 42Nas infundat, raceali dese si cornete nazale marite
- 5durere in piept partea dreapta
- 7Durere in gat indelungata
- 1Raceala permanenta
- 7se poate sa ameteasca din cauza unei raceli?
- 5ureche infundata in urma unei raceli
- 1Raceli repetate, aproape lunar
- 4De cateva zile am racit cu tuse, rosu in gat si nas infundat
- 1Transpir necontrolat pe strada, afara.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: