racita tot timpul-imunitate scazuta?

06-11-2008
martina
Nu este medic/terapeut
martina
De cand a venit frigul tot timpul ma ustura in gat, racesc.Imi trece dar dupa 2-3 saptamani iar racesc..Oare imunitatea mea a cam scazut?Ce as putea sa fac ca sa-mi creasca imunitatea.
19 comentarii
0
06-11-2008, ora 13:57
candycandy
Nu este medic/terapeut
candycandy
poti incerca sirop SEPTILIN de la himalaya, sau alte siropuri pt imunitate, cu echinaceea, de ex, sau macese, catina, se gasesc in farmacii si magazinele naturiste.Eu am facut o cura cu sirop de macese si catina si nu am avut probleme cu raceala.
0
06-11-2008, ora 14:12
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
E foarte bun sfatul lui candy.mai poti incerca sa mananci si cate o lamaie pe zi, sau vitamina c, actimel.Dar un vaccin impotriva racelii nu te ajuta?
0
06-11-2008, ora 14:19
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
poate nu ar strica şi un exsudat nazo faringian ca să vezi ce e în neregulă. poate ai un microb rezistent.
0
06-11-2008, ora 21:03
se_ma_k
Nu este medic/terapeut
se_ma_k
Rezultate foarte bune au fost obtinute cu laptisor de matca si vitamina C cu bioflavonoide din farmaciile naturiste si va recomand sa mergeti pe produse naturiste, pentru a nu va solicita de pe acum ficatul cu antibiotice!
0
07-11-2008, ora 22:22
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Conform OMS cel mai bun remediu pt problema ta este BRONCHO-VAXOM. Este un preparat ce contine germeni inactivati care furnizeaza sistemului tau imunitar codul genetic al respectivilor germeni, in acest fel organismul isi fabrica proprii anticorpi ajutand macrofagele sa "manance" respectivii germeni.

Poti lua minim 10 zile (capsule pt adulti, daca ai peste 18 ani), dimineata pana in ora 12 pe stomacul gol, in fiecare zi la aceeasi ora. De preferat este sa iei macar 20 de zile, sau daca ai posibilitati financiare mai mari chiar toata iarna, nu strica!

Foarte important este faptul ca in timpul tratamentului, de obicei la inceput, poti avea unele stari de rau (acest fapt iti demonstreaza tie ca organismul tau a inceput "productia" de anticorpi) caracterizate prin stare subfebrila (37, 5 -38 de grade), dureri musculare, rinoree, cefalee, ameteli, dureri de gat etc., insa f rar! Nu ai voie sa iei acest medicament cand esti deja racita, incepe administrarea cand iti trec simptomele racelii.

Numai Bine!
0
23-04-2010, ora 23:10
stefan51
Nu este medic/terapeut
stefan51
Am 52 ani, am "disfunctie ventilatorie restrictiva cu reducerea cap resp aprox 50%"(in urma unei toracoplastii).Analize sange (cele uzuale) ok. Analize HIV, hepatita B si C -(repetate de aprox 7 ori in 10 ani)negative. De 20 de ani ma chinui sa-mi gasesc un diagnostic care sa justifice starea mea zilnica. Sant "RACIT" (o jena, un disconfort in zona -trahee, laringe asociata cu o stare generala proasta dureri de oase cap, mijloc, oboseala) tot timpul pt care iau zilnic paracetamol (1, 2, 3 pastile) iar in starile mai grave antibiotice(de obicei -Doxiciclina).Nu fac febra.Medicul de familie nu stie ce sa-mi mai faca.Am urmat un tratament PSHIhiatric(seroxat) odata 6 luni si acum 3 luni pe care le-am abandonat -imi era rau din cauza lor.Sant disperat, va rog sa ma ajutati - indrumati ce analize sa mai fac pentru a mi se stabili un diagnostic pentru suferinta mea.Am uitat sa mai spun ca aceasta RACEALA se instaleaza in special in timpul somnului (dorm "infofolit" cu sosete in picioare si fes pe cap iar in camera daca sant sub 25 de grade imi este frig.) Unde se poate determina nr de celule CD4 si cat costa.
Va multumesc
0
25-04-2010, ora 12:33
martina
Nu este medic/terapeut
martina
Multumesc pentru raspunsuri si idei.Cu putina lamaie si multe fructe care contin vit.C am scapat de raceala.

Pt domnul Sfefan:a-ti incercat un test pentru alergii?In perioada aceasta a polenizarii multe persoane sufera de alergii, iar simtomele sunt cam aceleasi cu o raceala fiind exclusa febra.In cazul unei alergii, nu prea sunt remedii din pacate..Multa sanatate!!!
0
30-04-2010, ora 11:27
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Stefan, vă rog, dacă puteţi şi doriţi, informaţi-mă cu privire la domiciliul dvs. actual (unde locuiţi, în ce oraş???). V-aş putea recomanda un terapeut foarte bun!
Din relatările dvs. se poate observa cu uşurinţă o cauză profundă - destabilizare energetică (destabilizarea activităţii a cel puţin o chakră).
Chakrele (centrele energetice principale) sunt şapte la număr, şi sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creştetul capului până la baza coloanei vertebrale), şi anume:
1. Muladhara - Chakra Rădăcină (ultimul os al coloanei vertebrale, coccis);
2. Swadhisthana - Chakra Sacrală (ovar/prostată);
3. Manipura - Chakra plexului solar (zona buricului);
4. Anahata - Chakra inimii (zona inimii);
5. Vishuddha - Chakra gâtului (zona gâtului);
6. Ajna - Chakra frunţii (glanda hipofiză);
7. Sahasrara - Chakra coroanei (glanda pineală).

O simplă destabilizare energetică vă poate antrena o adevărată cascadă de simptome ce nu pot fi tratate cu ajutorul alopatiei. În acest sens, puteţi fi ajutat de acupunctură, homeopatie, etc. Aveţi nevoie de o examinare holistică, adică per ansamblu. Omul nu este constituit doar din corp fizic, ci şi din corp cauzal, astral, emoţional, atmic, etc. (decât corpul fizic este văzut, celelalte sunt subtile).


Aştept răspunsul dvs.
Toate cele bune!

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-04-2010, ora 22:16
stefan51
Nu este medic/terapeut
stefan51
Multumesc pt sfaturi - totusi starea mea dateaza de aprox 20 de ani, timp in care am incercat(dar ce nu am incercat?) inclusiv acupunctura, homeopatie, bioenergie etc. fara a avea rezultate. Asa ca am incredere in medicina alopata ca intr-o zi am sa gasesc si eu remediul.(mai bine zis diagnosticul pt ca remediul in prezent se realizeaza cu 1-2-3 pastile paracetamol(cand e mai grav modafen, si cand este si mai grav doxiciclina). D-na Martina am sa incerc si un test pentru alergii (in ce consta?) dar la mine nu se manifesta doar primavara. Sanatate la toata lumea
0
03-05-2010, ora 06:00
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Ok, cum doriţi dvs.
Dacă aveţi atât de multă încredere în medicina alopată, vă voi lăsa datele de contact ale unei d-ne doctor foarte competente. Sunaţi-o şi rugaţi-o să vă întindă o mână de ajutor. Este foarte amabilă şi cu siguranţă vă va ajuta într-un mod. Decizia de a o contacta vă aparţine!


...
DR. ŢIGĂNIŞTEANU CONSTANŢA - Medic internist
Tel. mobil: 0751.030.553 (tel. personal)
Tel. fix: 021.313.05.70
...



Să fiţi binecuvântat şi să vă însănătoşiţi cât mai curând posibil. Toate cele bune!
Cu multă plăcere şi respect,
Mr. Nick:)
0
27-01-2011, ora 21:11
alexandru popescu
Nu este medic/terapeut
alexandru popescu
Mr.Nick ajuta-ma cu un raspuns daca nu te superi...
hiv-ul cand poate iesi in analize dupa cat timp de la contaminarE?



Multumecs mult, toate cele bune
Doamneajuta!
0
07-06-2011, ora 13:46
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Hristos s-a înălţat!
Alexandru Popescu, există o "fereastră serologică", aşa se numeşte, adică o perioadă când HIV se găseşte în organismul unei fiinţe umane, dar anticorpii nu apar. Producţia de anticorpi este detectabilă după 6-12 săptămâni de la infecţie şi durează pe tot parcursul vieţii persoanei infectate, de la câteva luni până la câţiva zeci de ani.
Deci, în concluzie, HIV poate fi detectat în analize, în mod sigur, după minim 6 săptămâni de la infectare şi după maxim 12 săptămâni.

_

Multă sănătate!
0
30-12-2011, ora 19:21
vlad933
Nu este medic/terapeut
vlad933
MR nick am observat ca esti foarte implicat pe acest forum si faci o treaba foarte buna. As dori sa te intreb ce este un medic imunolog, am auzit ca acolo trebuie sa te duci daca ai probleme cu imunitatea, trebuie sa mentionez ca din octombrie pana in aprilie, in fiecare an, racesc cam odata pe luna, 2-3 pneumonii, si i-au antibiotice de fiecare data. Am luat si vitamine, am facut si antigripal etc, oare o vizita la un Imunolog m-ar putea ajuta sa numai racesc, sa imi dea ceva sa imi intaresc organismul ?
0
06-01-2012, ora 21:13
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate drule/dle vlad933, medicul imunolog este specialist în imunologie ;)
IMUNOLOGÍE s.f. Ramură a biologiei şi a medicinii care se ocupă cu studiul imunităţii. [Gen. -iei. / fr. immunologie, cf. lat. immunis - imun, gr. logos - ştiinţă].
Puteţi merge la un astfel de medic pentru a vi se investiga funcţionalitatea sistemului imunitar, cum puteţi merge şi la un medic internist/generalist. În funcţie de diagnoză veţi primi un tratament imunostimulator şi imunomodulator!
Există o sumedenie de preparate alopate şi/sau naturiste care întăresc şi modulează sistemul imunitar, conferindu-i rezistenţă în faţa infecţiilor bacteriene, virale, parazitare, fungice şi chiar prionice, de la vaccinul oral Broncho-Vaxom până la celebrele preparate Immunaid (de la Calivita), Viusid (pliculeţe, de la Catalysis), Colostrum (de la Organika), Astragalus (9000 mg Forte, de la Provita Nutrition), IMMU-9 (de la Organika), GanoZheolyth (de la Dacia Plant), Beta Glucan (de la Solaray), Megaimun (de la VitaCare), Hofimun forte (de la Hofigal), Imunoactiv (de la Noblesse Natural), AHCC PLUS- Forte (de la Konig Laboratorium) ş.a.m.d., toate administrându-se respectând indicaţiile inscripţionate în prospectele lor însoţitoare.
Deci, mergeţi la medicul de familie pentru a primi trimitere către medicul specialist.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Un an nou fericit în Lumină şi credinţă.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Suferiţi de imunodeficienţă, ţinând cont că în sezonul rece vă confruntaţi cu infecţii repetate, relativ invazive şi oportuniste. Aveţi un sistem imunitar foarte slăbit, dar vi-l veţi fortifica prin medicaţie specifică!
P.P.S. - Cum arată hemoleucograma dv.? Este normală sau prezentaţi vreo discrazie sanguină? (leucopenie (aveţi un număr mai mic de leucocite decât în mod normal?), neutropenie (aveţi un număr mai mic de neutrofile decât în mod normal?) etc.).
0
22-05-2012, ora 19:48
simi89
Nu este medic/terapeut
simi89
Buna seara!! La fel ca multi altii care cauta informatii pe net despre anumite dureri/simptome pe care le au asa am facut si eu si am dat peste forumul asta care pare a fi de foarte mare ajutor.
Am 22 de ani si sunt studenta.De cativa ani mai precis de pe la varsta de 18 ani tot am probleme cu raceala...ma racesc foarte repede..si ma tine f mult..vara sunt racita iarna la fel...dar in ultimul timp parca s-au "intensificat" mai tare simptomele si anume: ma doare gatul tot timpul, nasul il am infundat ( nu imi curge, e doar infundat si nu pot respira normal), imi creste temperatura corpului si transpir cateodata nu stiu daca este febra sau nu...iar uneori mai am si dureri de cap dar nu puternice...am luat medicamente pentru raceala..perscrise de medicul de familie, la indicatiile farmacistilor...antibiotice am luat cam o data pe an in ultimii 2 ani, iarna...am imunitatea slaba?? nu stiu ce sa mai cred si nu ma simt bine in pielea mea fiind tot timpul racita...sper sa ma ajutati cu un sfat care sa ma lamureasca cat de cat sau cateva indicatii pe carre sa le urmez,...Multumesc!!
0
22-06-2012, ora 21:35
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă simi89, în aparenţă, aveţi o imunitate slăbită, care vă produce şi întreţine predispoziţia de a dezvolta infecţii, în special de tip respirator.
Imunitatea slăbită, deficitară, are sau poate să aibă o mulţime de cauze; de pildă, în cazul dv., o simplă carenţă de vitamina C poate să stea la baza răcelii pe care o experimentaţi atât de des.
Ar fi indicat să consultaţi un medic specialist în medicină generală şi să vă faceţi un set de teste serologice (în special o hemoleucogramă completă cu reticulocite şi indici). Dacă nu (mai) sunteţi adepta medicamentaţiei clasice/alopate, atunci consultaţi un medic care să deţină competenţă în fitoterapie, homeopatie sau gemoterapie.
_

Ţineţi cont de faptul că boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, medicală, ci şi din cea sufletească şi spirituală. În acest sens, vă recomand să vă înfruntaţi suferinţa pe două căi, şi anume: calea MEDICALĂ (consultaţi medicul şi faceţi unul sau mai multe tratamente medicamentoase alopate sau naturiste) şi calea DUHOVNICEASCĂ (SPIRITUALĂ - concomitent cu mersul la medic, cereţi ajutor şi de la Dumnezeu, căci fără El nu vă puteţi vindeca niciodată (rugaţi-vă constant, postiţi, mergeţi la biserică, spovediţi-vă etc.; relaţia/comuniunea dv. cu Dumnezeu trebuie întărită, în cazul în care ea există, trebuie refăcută, în cazul în care a existat şi nu mai există, sau trebuie iniţiată, în cazul în care nu a existat niciodată, pentru că în mod clar medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă!).
Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, produsă de boală, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile. 
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie! 
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea: 
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
14-10-2012, ora 08:45
pisicuta87
Nu este medic/terapeut
pisicuta87
as dori sa stiu pana la ce varsta se pot face convulsii febrile la copii si daca bromho vaxom ul este bun pentru marirea imunitatii si ce as mai putea da pt imunitate la un copil de 4 ani si 2 luni si 22 kg.a facut 2 convulsii febrile la 1 an si 3 luni si la 1 an si 7 luni.nu au durat mult, aprox 2 minute.va multumesc
0
15-10-2012, ora 14:13
pisicuta87
Nu este medic/terapeut
pisicuta87
va intreb pt ca trebuie sa ii fac vaccinul de la 4 ani si auzisem ca dupa vaccin unii copii sunt predispusi sa faca in continuare convulsii mai ales ca a avut antecedente.va rog sa imi raspundeti dc stie cineva
0
24-01-2018, ora 11:41
Marina.O
Nu este medic/terapeut
Marina.O
Va recomand terapia cu ozon pentru intarirea imunitatii. La mine eceasta este al doilea sezon rece fara nicio raceala. La fiecare inceput de toamna merg si imi fac doua-trei sedinte de ozonoterapie, iar pana acum rezultatele au fost neasteptat de bune.In plus ma odihnesc extraordinar de bine dupa aceasta terapie si ma simt mult mai activa si energica. Ozonoterapie am facut pana acum la Dr. Mihai Baican, care anul acesta s-a mutat la clinica Fizio Estetix din Bucuresti, unde toti oamenii sunt foarte draguti si amabili. Recomand oricui si pe domnul doctor si clinica unde am gasit intelegere si pentru alte probleme pe care le aveam.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •