diagnostic: PAP III, LSIL, CIN I

29-05-2007
carina
Nu este medic/terapeut
carina
Buna!
DE vreo 3 luni am aflat ca am HPV...manifestat prin condiloame. Azi am primit testul facut la ginecologie, si rezultatul m-a socat.desi nu stiu exact ce inseamna. Medicul ginecolog mi-a indicat sa fac un copil daca am pe cineva, ca sunt tanara si poate nu evolueaza asa repede spre un pap4. Vrea sa imi faca o conizatie...de jumatate de col (daca am inteles bine, ca nu mai stiam pe ce planeta eram cand am aflat ca e grav).
Ce sa fac? la ce sa ma astept? Nu am pe nimeni acum si nu as vrea sa fac copil inca...nu sunt pregatita. Pot sa revin la un PAP normal cu tratamentul cu cervugid prescris de dl. doctor fara conizatie?
Va multumesc.
Ah! M-a trimis sa imi fac determinarea catenei virusului.
2 comentarii
0
19-06-2007, ora 00:00
dana silvia
Identitate neconfirmată
dana silvia
Fa conizatia, e cea mai indicata acum, daca ai HPV potential oncogen. Pe urma, dupa mai multe cure cu Cervugid si teste Papanicolau repetate poti lua in calcul si o sarcina.
0
27-07-2007, ora 00:00
carina
Nu este medic/terapeut
carina
au venit analizele. hpv pozitiv pr grupa cu risc oncogen (16 sau 18), plus am aflat ca am si chlamydia. doctorul m-a sfatuit sa fac copil in urmatorii 2-3 ani, ca pana nu rezolv partea asta, nu se atinge de col, pt ca dupa aceea e mult mai greu sa duc sarcina la bun sfarsit. :(((((
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.