ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Se transmite Enterococcus faecalis?

12-07-2024
Mihaela03
Nu este medic/terapeut
Mihaela03
Bună ziua!

Iubitul meu si-a făcut analizele și au ieșit:
Streptococi alfa/beta hemolitici - prezent
Enterococcus faecalis

În prezent ia tratament.

Eu mi-am făcut analizele in iunie, aparent el avea asta și atunci, dar mie nu mi-a ieșit nimic la analize.

Întrebarea mea este dacă putem întreține relații intime neprotejate și dacă exista vreun risc pentru mine sa iau sau sa pățesc ceva.

Mi am întrebat și ginecologul, dar încă nu mi-a răspuns. Urologul lui a spus ca nu e cu transmitere sexuala, dar mai vreau păreri pt ca sunt îngrijorată.

Va mulțumesc anticipat
1 comentarii
0
12-07-2024, ora 14:17
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Streptococii alfa și beta-hemolitici, precum și Enterococcus faecalis, sunt bacterii care se pot găsi atât în flora normală a corpului uman, cât și în anumite infecții. De exemplu, streptococii beta-hemolitici sunt cunoscuți pentru rolul lor în infecții ale gâtului și ale pielii, în timp ce Enterococcus faecalis este adesea implicat în infecții ale tractului urinar, infecții ale sângelui, sau infecții ale rănilor.

În general, Enterococcus faecalis nu este considerat a avea o transmisie sexuală tipică, dar există studii care arată că poate fi găsit în cazuri de infecții ale tractului genital. Acesta poate fi transferat prin contact direct și, în teorie, ar putea fi transmis între parteneri prin contact intim, deși acest lucru nu este foarte frecvent.

Streptococii alfa-hemolitici, pe de altă parte, sunt mai puțin asociați cu infecții transmise sexual, fiind mai frecvent implicați în infecții respiratorii sau ale pielii.

Dacă partenerul dvs. este în tratament și urologul a menționat că infecția nu este transmisibilă pe cale sexuală, riscurile pot fi reduse, dar este totuși important să discutați și cu ginecologul dvs. pentru a obține o confirmare în acest sens. În plus, dacă sunteți îngrijorată, este prudent să utilizați protecție (precum prezervativele) până când partenerul dvs. termină tratamentul și infecția este complet eradicată, pentru a reduce orice risc potențial de transmitere.

Totodată, ar fi bine să monitorizați orice simptome noi sau neobișnuite și să discutați despre ele cu medicul dvs. pentru a fi sigură că nu aveți nicio infecție ascunsă sau simptome care nu au fost detectate în analizele anterioare.

În concluzie, chiar dacă probabilitatea de transmitere este scăzută, utilizarea măsurilor de protecție până la finalizarea tratamentului partenerului și confirmarea de către medicul dvs. sunt cele mai sigure abordări.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Enterococcus Faecalis