Diagnostic eronat
Buna ziua,
Am 32 de ani. In urma cu aprox 2 saptamani am avut urmatoarele simptome:
- inflamare a picioarelor, in special in zona incheieturilor gleznei, de culoare alba, insotite de furnicaturi si mancarimi. inflamarea s-a repetat la circa 2-3 zile, disparand dimineata si reaparand in cursul dupa-amiezii
- balonari excesive, insotita de luare rapida in greutate
Am mers la medic unde mi s-au facut analizele de sange, EKG si ecografie. Nu au gasit nimic grav, diagnosticand o toxiinfectie alimentara de natura alergica, pt. care fac si tratament.
Mentionez ca fumez foarte mult si, de asemenea, obisnuiam sa beau cantitati enorme de bere...
Exista posibilitatea ca diagnosticul sa fie gresit, in ciuda analizelor, si sa fie vorba de o afectiune cardio-respiratorie?
Am 32 de ani. In urma cu aprox 2 saptamani am avut urmatoarele simptome:
- inflamare a picioarelor, in special in zona incheieturilor gleznei, de culoare alba, insotite de furnicaturi si mancarimi. inflamarea s-a repetat la circa 2-3 zile, disparand dimineata si reaparand in cursul dupa-amiezii
- balonari excesive, insotita de luare rapida in greutate
Am mers la medic unde mi s-au facut analizele de sange, EKG si ecografie. Nu au gasit nimic grav, diagnosticand o toxiinfectie alimentara de natura alergica, pt. care fac si tratament.
Mentionez ca fumez foarte mult si, de asemenea, obisnuiam sa beau cantitati enorme de bere...
Exista posibilitatea ca diagnosticul sa fie gresit, in ciuda analizelor, si sa fie vorba de o afectiune cardio-respiratorie?
2 comentarii
Cel mai probabil este o afectiune alergica + digestiva. Eventual puteti face un examen sumar de urina + urcultura si analize pentru functia renala (uree si creatinina) pentru a exclude o afectiune renala. Atentie la regimul alimentar, inclusiv berea poate, rareori, cauza fenomene de tip alergic.
Multumesc frumos pt raspuns. Se pare ca este vb pana la urma de asa-numite edeme de caldura din cauza unor dezechilibre electrolitice. (efort si transpiratie abundenta pe temperaturi extrem de ridicate). Cel putin asa m-a lamurit un al 2lea medic care m-a consultat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: