Diagnostic citologic - Test Babes-Papanicolaou
Buna ziua,
Intampin dificultati in a intelege terminologia folosita in testul B-P. Asa ca am nevoie de ajutor. Pacientul este o femeie in varsta, peste 70 de ani.
Detaliile sunt urmatoarele: originea esantionului este cervicala si vaginala. Calitate frontiu - satisfacatoare pentru evaluare cu celule endocervicale si rare metaplaziate pavimentos.
Rezultatul: Alte modificari non neoplazice/modicari celulare reactive - inflamatorii si flora densa, polimorfa.
Alte mentiuni: celule pavimentoase intermediare izolate si in placarde, frecvent unele celule cu nuclei hipertrofiati si hipercromi, celule parabazale si bazale atrofice, leucocite frecvente, intacte si lizate, hematii frecvente si rare celule epiteliale cu descarioze moderate, rari nuceli denudati ( eu asa inteleg ca scrie ).
Pentru anomalii ale celulelor epiteliale - HSIL fara suspiciune de invazie.
Multumesc si astept un rapsuns.
Intampin dificultati in a intelege terminologia folosita in testul B-P. Asa ca am nevoie de ajutor. Pacientul este o femeie in varsta, peste 70 de ani.
Detaliile sunt urmatoarele: originea esantionului este cervicala si vaginala. Calitate frontiu - satisfacatoare pentru evaluare cu celule endocervicale si rare metaplaziate pavimentos.
Rezultatul: Alte modificari non neoplazice/modicari celulare reactive - inflamatorii si flora densa, polimorfa.
Alte mentiuni: celule pavimentoase intermediare izolate si in placarde, frecvent unele celule cu nuclei hipertrofiati si hipercromi, celule parabazale si bazale atrofice, leucocite frecvente, intacte si lizate, hematii frecvente si rare celule epiteliale cu descarioze moderate, rari nuceli denudati ( eu asa inteleg ca scrie ).
Pentru anomalii ale celulelor epiteliale - HSIL fara suspiciune de invazie.
Multumesc si astept un rapsuns.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Testul Babes Papanicolau
- 3Culturi din col?
- 6Test Papanicolau - bolile cu transmitere sexuala
- 3test papanicolau
- 7Rezultat Papanicolau
- 3Interpretare rezultat test papanicolau
- 0Test babes papanicolau
- 3Analize ginecologie. Secretie+PapaN
- 0Papanicolau si Colposcopia. tratament? Urgent!
- 2interpretare test papanicolau
- 6test papanicolau
- 12probleme hormonale - atrofie vaginala
- 1Interpretare test pap
- 8REZULTAT TEST BABEŞ PAPANICOLAU
- 0Rezultat test Papanicolau
- 2Lsil cu atipii hpv
- 0ASC-US (celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata), testare HPV
- 0Ascus papanicolau
- 0Interpretare test Papanicolau
- 2Rezultat test papanicolau
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau