diagnostic?

08-12-2009
alina05
Nu este medic/terapeut
alina05
Buna Ziua! De 4 ani am aceeasi problema cu urechea. Am o scurgere galbuie(ca puroiul) din ambele urechi mai ales cand dorm, in exterior mi se formeaza o coaja dura si ma mananca foarte tare. Am fost la 6 doctori pana acum si am : 1. otita medie 2 otita externa 3. deviatie de sept (ce-i drept, nu prea respir eu prea bine pe nas dar dak e asa fie asa cum se face ca daca am nasul infundat nu am secretia repectiva? ) 4. eczema. 5. nimik 6.. am uitat ce mai era.. oricum... de 4 ani ma tot chinui cu aceasta scurgere si urmez o gramada de tratamente si nu dau rezultat...daca puteti sa ma ajutati.
4 comentarii
0
08-12-2009, ora 07:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
de unde esti?
ai cred..3 din cele expuse 1.. deviatia de sept... dar nu cred ca are legatura cu urechile in acest caz.
2. otita externe 3. exema conductului( de la acele secretii.
este foarte importanta sa gasesti un medic cat mai aproape de tine.. sa mergi sa.ti faca aspiratii zilnice si sa.ti administreze tratament local.
Tu nu poti curata acele secretii.. fiindca orice curatarea cu betisoarele.. traumatizeaza pielia si inrautateste situatia..
ma mai intereseseaza.. ca acel medic sa aiba microscop( este in orice clinica ORL)
ca dupa ce aspira secretiile sa vizualizeze timpanul.. trebue sa fie integru si sa auzi perfect.
daxca este fisurat si timpanul..e mult mai grav si nu te poti trata la domiciliu.. trebue internare. !
ca si conduita terapeutica
1.NU ai voie sa speli urechile cu apa.. si sa le stergi in interior cu betisoare.
2. trebue sa administrezi picaturi ( alternand.. garasone.. cu alcoolul boricat.. si cu Exoderilul) cate 5 de fiecare din 6 in 6 ore.
dupa ce stai 15 min cu picaturi.. stergi urechea cu un servetel..si usuci in interior cu uscatorul de par.. ca sa fie uscat bine( in mediul uscat.. NU cresc nici microbii si nici ciupercile)
din acelas motiv.. NU trebue sa porti vata in urechi.. urechea tre sa fie libera sa se aeriseasca si sa nu fie intuneric.
mergi la ORL.. si spunemi cum se prezinta timpanul !
0
08-12-2009, ora 13:26
alina05
Nu este medic/terapeut
alina05
Buna ziua! sunt studenta in Iasi. Momentan de la ultimul doctor am primit urmatorul tratament: Sifloks 500mg(pe care l-am inlocuit cu Ciprinol k nu gaseam nicaieri)-1 la 12 ore, Garasone - 2-3 picaturi de 2 ori pe zi si unguent Belogent. Betisoare folosesc doar atunci cand imi curge secretia din ureche si se prelinge pe urechea externa, tamponez ushor fara a freca, in urechi ma sterg ushor cu prosopul ud, vata nu port in urechi si ultima intalnire cu aspiratorul a fost cam dureroasa, oricum in interior nu mai am probleme, am avut, acum la exterior sunt probleme.
0
08-12-2009, ora 13:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faci tratamentul indicat.. si daca nu e bine.. o sa trebueasca sa faci un efort.. sa ajungi la pascani sa vad despre ce este vorba !
0
09-12-2009, ora 00:24
alina05
Nu este medic/terapeut
alina05
ok. Vorbim dupa ce termin tratamentul, daca nici acesta nu merge voi veni. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: