deviatie de sept | Forumul Medical ROmedic

deviatie de sept

79 comentarii 1 23 ÃŽnainte ›
0
10-02-2010, ora 10:19
alexa12
Nu este medic/terapeut
alexa12
dimineata ma trezesc parca cu el f umfat si tin sa mentionez un lucru f important si anume ca ma si DOARE osul(piramida nazala).
0
14-02-2010, ora 15:55
anidaionescu
Nu este medic/terapeut
anidaionescu
buna ziua! as vrea sa stiu cat ma costa o operatie de deviatie de sept la un spital de stat desi stiu ca oficial nu costa nimic.
0
25-04-2010, ora 15:44
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
Am fost si eu operat de deviate de sept/polipi/sinuzita in urma cu o sapt si vreo 3 zile...ma asteptam sa fie totu bine dupa ce mi-au fost scoase tampoanele.din contra am nasu infundat am multe secretii ma doare capu si ochii, ma simt tare obosit si ametit si nu stiu ce sa fac.medicul care m-a operat a zis ca o sa fie bine merg aproape in fiecare zii la control da mi se pare ca nu am ajuns la nici un rezultat pana acum.Daca puteti sa-mi spuneti cam cat dureaza vindecarea pana se elibereaza nasul.este normal sa fie asa?
0
25-04-2010, ora 15:47
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
am uitat sa spun medicul care m-a operat mi-a recomandat vibrocil il folosesc da din cate stiu eu creeaza dependenta asa ca incerc apa cu sare e bine?
0
25-04-2010, ora 17:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
vreau sa stiu in ce mod ati fost operat.?., clasic sau endoscopic. cu anestezie totala sau locala.
scrieti din biletu; de esire Diagnosticul si ce operatie a fost facuta
NU se fac in acelas timp 3 operatii.. si de sept si de polipi si pe sinusul maxilar.. ceva NU ati inteles corect !!!
0
25-04-2010, ora 19:04
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
deviatie de sept stiam ca am d mai mult timp stiam ca trebe sa ma operez acum cand am fost la control la doctorul care m-a operat mi-a zis ca am polipoza nazala si mi-a facut o endoscopie mi-a aratat pe un monitor polipii si m-a pus sa inghit si mi-a zis ceva ca am si sinuzita de la polipi.anestezia a fost totala a doua zii mi-a dat drumul acasa.biletul de externare nu mi l-a dat.Mi-a zis sa dau cu vibrocil cand se infunda nasul problema e ca dau si in 10 min iara e infundat si nu vreau sa exagerez cu el...
0
25-04-2010, ora 19:09
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
deci din cate stiu mi-a facut deviatie de sept si polipi
0
25-04-2010, ora 19:17
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
pana in primavara asta nu prea m-a deranjat deloc nasul desi era deviat respiram mai greu ma chinuiam aia era.la endoscopie mi-a zis medicul ca polipoza da o baza alergica sau ceva de genu si ca trebe operat.Nu stiu cu siguranta daca sunt alergic la ceva ca nu am facut nici un test intrebarea mea este pot sa fac test de alergie proaspat operat nu se poate din cauza ca dak as fi alergic nasul meu sa fie infundat sau e din cauza operatiei si trebuie sa mai astept sa se desfunde.repet am fost operat acum o saptamana si 3 zile
0
25-04-2010, ora 19:20
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
am uitat sa scriu 5 zile am luat dupa operatie medrol mi-a zis ca este impotriva edemului parca a fost mai bine din punctul de vedere al nasului mi se pare ca era mai putin infundat.am terminat de luat medrol ieri dimineatza.
0
25-04-2010, ora 21:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
incearca sa faci spalaturi nazale cu ser.fiziologic..si sa pui Vit A uleioasa in nas cate 4-5 pic. din 4 in 4 ore.
0
26-04-2010, ora 12:29
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
o sa incerc va multumesc pentru sfat.vitamina a uleioasa e rol are? eu am incercat cu pipeta sa-mi pun apa cu sare in nas da nu a avut prea mare efect
0
26-04-2010, ora 14:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
corect ar fi sa mergi al medicul care te.a operat.. sa afli parerea lui !
0
26-04-2010, ora 15:46
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
am fost azi la el nu mi-a zis dc am febra mi-a zis sa iau paracetamol.a zis ca nasul meu produce mult edem si nu pre are ce sa-mi faca se strange in spatele operatiei sange inchegat si cand merg la el imi desface operatia si imi pune tampoane.a zis ca trebuie sa astept sa inceapa sa lucreaza organismul sa nu mai produca atata edem.problema e ca nu pot dormi noaptea si sunt parca pe alta planeta cam cat dureaza sa produca organismul edem mai putin?e normal daca am facut acum febra ?
0
26-04-2010, ora 16:58
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
inhalatiile sunt bune?am citit ca ceaiul de coada soricelului precum si alte plante sunt bune in decongestionarea narilor
1
26-04-2010, ora 18:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poti sa faci inhalatii, spalaturi nazale.
fiindca in mod normal in 12-14 zile trebue sa se vindece plaga postoperatorie.
0
26-04-2010, ora 19:06
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
da stiu am citit numa ca eu sunt in a 11 zii si tre sa trag foarte tare sa inspir putin aer parca simt ceva tare acolo inauntru
1
26-04-2010, ora 20:58
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
si de ce dupa 11 zile am facut febra doctorul mi-a zis ca sa iau paracetamol
0
03-05-2010, ora 07:39
elenagigi
Nu este medic/terapeut
elenagigi
Buna ziua, sotul meu s-a operat miercuri A intrat in spital cu trimierea pe care scria ca o sa fie operat de deviatie de sept dar hirtiile de iesire spuneau ca a fost operat de sinuzita ...este posibil sa fie o greseala s-au aste vre_o legatura intre sinuzita si deviatie. Chiar si asistenta a fost putin uimita ca a fost operat pt cu totul alceva. VA multumesc
0
03-05-2010, ora 08:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
scrieti.. cuvant cu cuvant.. diagnosticele de la iesire din spital si ce a fost facut in spital.
0
03-05-2010, ora 08:08
elenagigi
Nu este medic/terapeut
elenagigi
multumesc mult operatia s-a facut in las vegas este foarte greu pt mine sa incerc sa copiez fiecare cuvint dar vazind ca scrie sinuzita si nimic de sept... m-am speriat o sa incerc sa scriu
0
03-05-2010, ora 08:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
important este sa respire bine dupa operatie si sa nu mai aiba infectii
restul deja nu cred ca va mai intereseaza.
0
04-05-2010, ora 23:03
Raul92
Nu este medic/terapeut
Raul92
Buna! Am o problema de vreo 3-4 zile. La un antrenament am primit un cot in nas in partea laterala. Nu mi-a curs sange, nu am ruptura de piramida nazala. Dar de atunci nu pot sa respir cu o nara corect. Parca as fi racit. Am fost umflat putin si am avut si niste cheaguri mici de sange sub ochi. Polipi ii mai am. Nu stiu ce sa fac. Va rog ajutati-ma!
0
04-05-2010, ora 23:29
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mergi la ORL
0
05-05-2010, ora 16:14
dancb10
Nu este medic/terapeut
dancb10
Am o intrebare m-am operat de deviatie de sept si acum mi s-a umflat amigdala are vre-o legatura?
0
06-05-2010, ora 07:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
NU
posibil ai baut ceva acidulat si rece.
mergi la ORL.
0
02-10-2010, ora 18:57
david_rotaru
Nu este medic/terapeut
david_rotaru
M-am operat de deviatie de sept nazal pe 7 septembrie la spitalul Sf Maria din Bucuresti.Am fost operat de o doamna doctor tanara, medic rezident, sub supravegherea d-lui dr. Codrut Sarafoleanu.Operatia a fost facuta sub anestezie locala, desi initial mi s-a spus ca va fi sub anestezie generala, insa nu am simtit nimic...decat loviturile ciocanelului care mi-a zdruncinat putin creierii, dar fara durere:D, si nici dupa operatie nu m-a durut absolut deloc desi nu mi s-a administrat niciun calmant.Mai dureros decat operatia a fost scoaterea meselor din nas, dar suportabil.A treia zi dupa operatie am fost externat.M-am operat pt ca respiram f greu(50% pe o singura nara).A trecut o luna aproape de la operatie si deja se simte diferenta.Acum respir bine pe ambele nari.Recomand oricui are probleme respiratorii din cauza deviatiei de sept sa se opereze pt ca merita.Am ramas placut surprins de cum am fost tratat de medici si asistente.desi este un spital de stat, ai impresia ca te afli intr-o clinica particulara.Este foarte bine organizat, cel putin sectia ORL condusa de d-l dr. Codrut Sarafoleanu, iar echipa de medici este foarte tanara.adevarati profesionisti...recomand
0
18-11-2010, ora 19:57
cata921
Nu este medic/terapeut
cata921
Buna ziua,
Am 18 ani si consider ca acum este momentul pentru ca, cu cat amanam lasam totul balta.Problema mea este legata de discutile anterioare postate pe aces thread, as dori sa stiu daca trimiterea mi-o pot lua de la medicul de familie si ca urmare a trimiteri daca nu sunt gasit cu deviatie de sept pot face o operatie de indreptare a nasului cam cat costa.. problema mea nu e neaparat legata de frumusete datorita faptului ca, chipul este primul lucru care iese in evidenta exista o alta problema, ma simt apasat cand incerc sa ma uit intr-o directie brusc iar toata lumea imi spune sa intorc capul..dar nu de multe ori iti vine prima oara in minte sa intorci capul, iti este mult mai usor sa intorci privirea iar discomfortul creeat este neplacut si ma tem de o posibila problema a ochilor pe viitor. Astept un raspuns.
Va multumesc anticipat !
0
18-11-2010, ora 20:03
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cu bilet de trimitere de la medicul de familie.. se merge la un cabinet ORL la consultatie
Medicul ORL o sa.ti spuna daca e nevoie de operatie si de care
0
19-11-2010, ora 19:27
cata921
Nu este medic/terapeut
cata921
Va multumesc inca odata pentru timpul acorda, respect munca pe care o faceti cu aceste forum, o zi buna in continuare.
0
04-02-2011, ora 22:22
mickey92
Nu este medic/terapeut
mickey92
Buna seara tuturor si domnilor doctori care raspund nelamuririlor noastre!
Am o deviatie de sept(usoara) din nastere care se vede mai mult in interior ca este peretele stramb decat in exterior unde se sesizeaza foarte putin ca e intr-o parte. In plus, am mai tot avut parte de lovituri si mi s-a dezvoltat si mai mult osul la exterior
Simptomele ar fi ca respir destul de greu si cel mai adesea doar cu o nara, dar nu una anume, alternativ. De exemplu inainte de culcare daca stau pe partea stanga, respir doar cu cea dreapta, daca ma mut pe partea dreapta, respir doar cu cea stanga, astfel pot avea cat de cat o respiratie usoara doar daca dorm pe spate cu barbia ridicata. Dureri de cap si alte simptome mai putin, ar mai fi doar faptul ca atunci cand trag aer in piept nu se ingusteaza decat o nara. Ar mai fi de mentionat si faptul ca la varsta de 5 ani, in joaca mi-am introdus o perluta in una din nari si nu am mai scos-o. Nu stiu cum este asta posibil, dar asa s-a intamplat.
In mare nu este o problema foarte grava care sa imi afecteze foarte rau modul de viata dar ma deranjeaza si estetic si dpdv al faptului ca simt ca as putea respira mult mai usor. Credeti ca as putea solicita o septoplastie care sa imi corecteze si deviatia si excrescenta osului datorata loviturilor de-a lungul copilariei? Mentionez ca am 18 ani.
Multumesc anticipat! Astept raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns
79 comentarii 1 23 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: