Depresie post operatorie

Buna ziua tuturor.Si eu, lafel ca multi alti dintre dumneavoastra am suferit o operatie de colecist (in urma cu o luna si jumatate). Pot spune ca din punct de vedere fizic ma simt foarte bine, urmand dieta post operatorie care de altfel nu este deloc usoara, dar...din pacate pe plan psihic au inceput sa apara anumite probleme.Regimul pe care il urmez consta in legume fierte, supe fara grasimi, prajeli, rantasuri sau condimente, paine veche de o zi cu margarina vegetala, compoturi fara agaos mare de zahar si uneori i-mi permit luxul de a manca o banana sau carne de vitel/pui fiarta. Pot spune ca sunt chiar multumita de felul in care ma simt urmand acest regim.De multe ori ma intreb cum oare eram fericita cu felul in care mancam inainte de operatie...tot felul de mancaruri absolut nesanatoase si intr-un ritm absolut absurd, pana la a ma simti plina tot timpul si balonata.Acum insa ma lupt cu alta problema...am cazut intr-o foarte profunda depresie din cauza stilului de viata pe care aceasta operatie o presupune.Si anume...de la o persoana super energica, plina de viata si optimista, am trecut la a fi tot timpul nervoasa si stresata de fulul in care ma simt.Multe din lucrurile pe care le faceam cu mare drag inainte(plimbari pe munte, mers la sala aproape zilnic, inot...si multe altele)acum i-mi sunt interzise.Ma simt neputiincioasa chiar si cand trebuie sa fac o simpla curatenie in casa. Viata mea s-a schimbat total.Stiu ca este doar o chestiune de timp dar pur si simplu nu stiu cum sa fac pentru a trece peste aceasta depresie. Cred ca in mare masura aceasta se datoreaza si faptului ca stau cu o frica continua de a ma ingrasa in perioada urmatoare.Deocamdata nu este cazul datorita regimului pe care il urmez, ba chiar am slabit 10kg dar stiu ca in orice moment situatia i-mi poate scapa de sub control si asta ma indispune tot timpul.De curand m-am stabilit in Statele Unite, tara fast food-ului.In concluzie...poate ciudat pentru anumite persoane, avand in vedere slujba mea de psiholog, am nevoie de sfaturile dumneavoastre pentru a depasi acest moment.
1 comentarii

Stiti si dv. ca daca va ginditi mult la ceva anume (ingrasare) chemati acel lucru in viata dv. Unii se refera la asta sub forma "De ce ti-e iti este frica nu scapi !".
Ati luat in considerare contracararea efectelor nocive ale regimului de viata si alimentar al omului modern (mai ales omul american, client statornic al fast food-ului) prin folosirea suplimentilor nutritivi ?
In situatia dv. acestia sunt acum o necesitate. La scurt timp de la utilizarea lor, problemele dv. legate de colecist, ingrasare si stres se vor estompa incet, incet, iar dv. va veti relua indragitele obiceiuri la care acum ati renuntat.
Va pot recomanda unii eficienti, adica naturali, usor asimilabili, cu valoare nutritiva ridicata, produsi in zone ecologice - nepoluate si avizate de organismele locale si internationale in masura sa faca asta.
-
Ati luat in considerare contracararea efectelor nocive ale regimului de viata si alimentar al omului modern (mai ales omul american, client statornic al fast food-ului) prin folosirea suplimentilor nutritivi ?
In situatia dv. acestia sunt acum o necesitate. La scurt timp de la utilizarea lor, problemele dv. legate de colecist, ingrasare si stres se vor estompa incet, incet, iar dv. va veti relua indragitele obiceiuri la care acum ati renuntat.
Va pot recomanda unii eficienti, adica naturali, usor asimilabili, cu valoare nutritiva ridicata, produsi in zone ecologice - nepoluate si avizate de organismele locale si internationale in masura sa faca asta.
-

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta
- 1Colecist cotractat postprandial
- 1Ficat cu aspect fin granular