Depresie in lipsa cafeinei
Salutare!
Dintre cei care luati medicatie antipsihotica si beti cafea, ati constatat ca in lipsa cafelei devenit depresiv(a)?
Eu am renuntat de 2 luni jumate la cafea si m-au apucat ganduri negre pe care nu le aveam inainte, parca totul era negativ in jurul meu. Nu eram in stare nici sa ma concentrez la munca si nici sa fac efort fizic, ieseam din casa doar la 3-4 zile si atunci cu greu. Si in general aveam o stare tare posomorata.
Acum de 4 zile beau din nou cafea si ma simt bine normal, optimista pot sa lucrez, ma pot concetra pot face cat de cat efort fizic.
Am cautat pe internet dupa termenii 'depresion coffee' si se pare ca au constatat si altii acest efect antidepresiv al cafelei si e chair documentat cu studii.
V-au spus medicii ceva in legatura cu acesta? Eu am intrebat asa: Medic psihiatru, neurolog, reumatolog, endocrinolog, medic de familie si parerile sunt impartite. Nu mi-au zis nimic concret.
Eu scosesem cafeau pe ideea de a ramane doar cu Abilify si de a scoate Rispoleptul - care ma ajuta sa dorm. Ma gandisem ca poate faptul ca beau cafea ziua imi da insomnie noaptea. Dar se pare ca nu scap.
*beau cafea din 2009 - o ceasca sau 2 pe zi.
Dintre cei care luati medicatie antipsihotica si beti cafea, ati constatat ca in lipsa cafelei devenit depresiv(a)?
Eu am renuntat de 2 luni jumate la cafea si m-au apucat ganduri negre pe care nu le aveam inainte, parca totul era negativ in jurul meu. Nu eram in stare nici sa ma concentrez la munca si nici sa fac efort fizic, ieseam din casa doar la 3-4 zile si atunci cu greu. Si in general aveam o stare tare posomorata.
Acum de 4 zile beau din nou cafea si ma simt bine normal, optimista pot sa lucrez, ma pot concetra pot face cat de cat efort fizic.
Am cautat pe internet dupa termenii 'depresion coffee' si se pare ca au constatat si altii acest efect antidepresiv al cafelei si e chair documentat cu studii.
V-au spus medicii ceva in legatura cu acesta? Eu am intrebat asa: Medic psihiatru, neurolog, reumatolog, endocrinolog, medic de familie si parerile sunt impartite. Nu mi-au zis nimic concret.
Eu scosesem cafeau pe ideea de a ramane doar cu Abilify si de a scoate Rispoleptul - care ma ajuta sa dorm. Ma gandisem ca poate faptul ca beau cafea ziua imi da insomnie noaptea. Dar se pare ca nu scap.
*beau cafea din 2009 - o ceasca sau 2 pe zi.
5 comentarii
Da, cafeaua are efect antidepresiv. Stimulează activitatea endorfinelor și cred ca si a serotoninei, deci activitatea cerebrală.
Multumesc, Nati! Insa presupun ca probabil natural organismul meu e inclinat spre depresie din moment ce nu pot functiona fara cafea. Nu prea am de ales cred.
Depresia e de la tulburarea psihotica care nu vine la pachet doar cu delir și halucinații, ci și cu simptome anxioase, depresive sau afective.
Va rog daca ma puteti indruma cum sa invat sa ma vindec de anxietate si atacuri de panica...
@ Dianamed
Cu tratament de la psihiatru si psihoterapie.
Medicamentul se numeste antidepresiv, trateaza in acelasi timp depresia, anxietatea si atacurile de panica. In principiu cu o pastila pe zi, va reveniti in 2-4 saptamani.
Cu tratament de la psihiatru si psihoterapie.
Medicamentul se numeste antidepresiv, trateaza in acelasi timp depresia, anxietatea si atacurile de panica. In principiu cu o pastila pe zi, va reveniti in 2-4 saptamani.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2dependenta de cafea... ajutor!
- 0dependenta grava de cafea si 3 in 1
- 7cafea la filtru si la ibric.. care e mai sanatoasa?
- 0senzatie de slabiciune dupa bautul cafelei
- 1Cafea cu lapte - o combinație gresita sau nu?
- 6Cafea si antidepresive
- 2Ajutor ! Dacă mai continui cu dependența asta sigur o să mor
- 4Cafeaua
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
Mai multe informații despre: dependenta de cafea cofeina consumul de cafea sevrajul cofeinic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: