cafea la filtru si la ibric.. care e mai sanatoasa?
as dori sa aflu o parere comparativa intre cafeaua la filtru si cea la ibric. stiu avantajele si dezavantajele.. dar ma intreb, pentru ca cea la filtru ar fi mai sanatoasa.. apa fiarta afecteaza si ea plasticul care, eliberand subtante nocive, ajunge sub aceasta forma in ceasca.. iar in condtiile unui consum zilnic..
vreo parere?
vreo parere?
7 comentarii
Buna ziua!
Recipientele din plastic utilizate la asamblarea filtrelor de cafea in mod normal sunt special concepute pentru a rezista la temperaturi ridicate, avand in vedere scopul utilizarii. Daca plasticul este de calitate, temperatura crescuta a apei utilizate la prepararea cafelei nu ar trebui sa produca modificari asupra lui, cel putin pana la un anumit nivel de uzura, cand este datoria dvs. sa luati masuri: schimbati filtrul sau recipientul respectiv din plastic.
Pentru a avea efecte negative aceste presupuse substante nocive ar trebui sa se depoziteze la nivelul organismului, insa sunt sanse mari ca acestea sa fie eliminate. In orice caz, nu am regasit in literatura de specialitate informatii cu privire la astfel de substante (acest lucru nu garanteaza ca nu exista, insa ar putea sa indice faptul sunt sanse mari sa nu produca efecte toxice sau sa se acumuleze la nivelul organismului).
Va inteleg ingrijorarea, insa nu traim intr-o lume perfecta. In viata de zi cu zi trebuie sa fim moderati si echilibrati, iar in lipsa certitudinilor trebuie sa facem alegeri in functie de raportul dintre riscuri si beneficii.
Prin urmare, numeroasele beneficii demonstrate ale cafelei, fie ea la ibric sau la filtru, espresso, etc. trebuie luate in calcul, in special in lipsa datelor contrarii sau cu privire la presupuse substante nocive cu potential toxic pentru organism provenite in urma consumului de cafea filtrata. Incercati sa nu va creati singur anxietati cu privire la consumul unor bauturi sau alimente.
Multa sanatate si savurati-va linistit cafeaua!
Recipientele din plastic utilizate la asamblarea filtrelor de cafea in mod normal sunt special concepute pentru a rezista la temperaturi ridicate, avand in vedere scopul utilizarii. Daca plasticul este de calitate, temperatura crescuta a apei utilizate la prepararea cafelei nu ar trebui sa produca modificari asupra lui, cel putin pana la un anumit nivel de uzura, cand este datoria dvs. sa luati masuri: schimbati filtrul sau recipientul respectiv din plastic.
Pentru a avea efecte negative aceste presupuse substante nocive ar trebui sa se depoziteze la nivelul organismului, insa sunt sanse mari ca acestea sa fie eliminate. In orice caz, nu am regasit in literatura de specialitate informatii cu privire la astfel de substante (acest lucru nu garanteaza ca nu exista, insa ar putea sa indice faptul sunt sanse mari sa nu produca efecte toxice sau sa se acumuleze la nivelul organismului).
Va inteleg ingrijorarea, insa nu traim intr-o lume perfecta. In viata de zi cu zi trebuie sa fim moderati si echilibrati, iar in lipsa certitudinilor trebuie sa facem alegeri in functie de raportul dintre riscuri si beneficii.
Prin urmare, numeroasele beneficii demonstrate ale cafelei, fie ea la ibric sau la filtru, espresso, etc. trebuie luate in calcul, in special in lipsa datelor contrarii sau cu privire la presupuse substante nocive cu potential toxic pentru organism provenite in urma consumului de cafea filtrata. Incercati sa nu va creati singur anxietati cu privire la consumul unor bauturi sau alimente.
Multa sanatate si savurati-va linistit cafeaua!
Nu exista cafea sanatoasa, exista doar efecte de nisa care se urmaresc prin consumul ei. faptul ca mareste temporar ATP+ul in creier si prin asta mareste vigilenta, dar altfel produce multiple efecte nedorite pe traiectul digestiv, circulator, cardiac, nervos !
In functie de toleranta individuala, la unele persoane pot sa apara efecte secundare in urma consumului de cafea. Acestora nu le este recomandata, prin urmare, cafeaua.
De asemenea, nu trebuie confundat excesul cu moderatia, iar experientele individuale nu sunt obligatoriu prezente la populatia generala.
Recomand citirea articolului pentru a putea trage propriile concluzii in ceea ce priveste beneficiile si dezavantajele consumului de cafea: http://dieta.romedic.ro/aliment/cafea
Numai bine!
De asemenea, nu trebuie confundat excesul cu moderatia, iar experientele individuale nu sunt obligatoriu prezente la populatia generala.
Recomand citirea articolului pentru a putea trage propriile concluzii in ceea ce priveste beneficiile si dezavantajele consumului de cafea: http://dieta.romedic.ro/aliment/cafea
Numai bine!
Consumul de cafea trebuie intrerupt cu 2-3 luni inainte de catre femeile care vor sa devina mame iar tatii trebuie sa intrerupa si berea ! Altfel asa se nasc copiii cu ADHD si alte tare "genetice" !
Consumul de cafea nu este obligatoriu sa fie intrerupt pre-conceptional sau in cursul sarcinii.
Din precautie, cafeaua nu este recomandata, insa un consum moderat de cafea, echivalent a 200 mg cofeina/zi este acceptat si permis chiar si in timpul sarcinii.
1 espresso 30 ml= 70 (60 - 90) mg cafeina
240 ml cafea la ibric/filtru = 133 (71 - 280) mg cafeina
Aveti aici cateva studii și o analiza sistematica pe care le puteti consulta cu privire la asocierea dintre consumul prenatal de cafea si riscul de a dezvolta ADHD care a fost nul, potrivit cercetarilor, sau nesemnificativ. Mai mult decat atat, bauturile din comert care contin cafeina au fost asociate cu hiperreactivitatea la copii in varsta de 18 luni, ca urmare a expunerii intrauterine.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20219037/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18764862/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1921923/
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-311X2015000400682&lng=en&nrm=iso&tlng=en
De asemenea, expunerea paterna la factorii dietetici ar putea influenta calitatea spermei, insa nu a fost asociata cu aparitia defectelor congnitale sau a altor afectiuni cu determinism genetic.
Alegerea consumului de cafea atat la mama, dar si la tata, este individuala si necesita informare corecta, din surse sigure. Nu este indicata adoptarea unei atitudini radicale, mai ales daca studiile au infirmat asemenea ipoteze.
Nu trebuie riscata sanatatea puiului de om, insa nici nu putem influenta parintii sa dezvolte frici suplimentare si anxietate, sau ulterior sentimente de vinovatie in lipsa unor date concrete.
Influenta factorului genetic nu trebuie subestimata. Mecanismele patogenice cu determinism genetic sunt extraordinar de complexe si cat se poate de plauzibile.
Din precautie, cafeaua nu este recomandata, insa un consum moderat de cafea, echivalent a 200 mg cofeina/zi este acceptat si permis chiar si in timpul sarcinii.
1 espresso 30 ml= 70 (60 - 90) mg cafeina
240 ml cafea la ibric/filtru = 133 (71 - 280) mg cafeina
Aveti aici cateva studii și o analiza sistematica pe care le puteti consulta cu privire la asocierea dintre consumul prenatal de cafea si riscul de a dezvolta ADHD care a fost nul, potrivit cercetarilor, sau nesemnificativ. Mai mult decat atat, bauturile din comert care contin cafeina au fost asociate cu hiperreactivitatea la copii in varsta de 18 luni, ca urmare a expunerii intrauterine.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20219037/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18764862/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1921923/
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-311X2015000400682&lng=en&nrm=iso&tlng=en
De asemenea, expunerea paterna la factorii dietetici ar putea influenta calitatea spermei, insa nu a fost asociata cu aparitia defectelor congnitale sau a altor afectiuni cu determinism genetic.
Alegerea consumului de cafea atat la mama, dar si la tata, este individuala si necesita informare corecta, din surse sigure. Nu este indicata adoptarea unei atitudini radicale, mai ales daca studiile au infirmat asemenea ipoteze.
Nu trebuie riscata sanatatea puiului de om, insa nici nu putem influenta parintii sa dezvolte frici suplimentare si anxietate, sau ulterior sentimente de vinovatie in lipsa unor date concrete.
Influenta factorului genetic nu trebuie subestimata. Mecanismele patogenice cu determinism genetic sunt extraordinar de complexe si cat se poate de plauzibile.
Cu informarea corecta ma ocup eu aici, dv. vad ca vorbiti din perspectiva dependentului, nu vreau sa cred ca un medic recomanda unei gravide cafea, atata timp cat nu exista un studiu care sa spuna clar ca este necesara o ceasca de cafea pe zi !
Altfel pe ncbi se gasesc studii care spun ca 8 oua pe zi sunt foarte sanatoase si nu produc nici un efect secundar, am avut discutia asta cu isteti care au descoperit dieta "paleo" cu carne, oua si slanina !
Consumul moderat nu inseamna sub nici o forma consum zilnic, zilnic inseamna mai mult decat frecvent deci este exagerat sau mai corect spus o DEPENDENTA !
Putem in schimb consuma zilnic infuzii din plante din arealul nostru (tei, galbenele, lavanda, busuioc, menta, sunatoare, sanziene...) cu CERTE efecte favorabile asupra sanatatii, care vindeca ulcerul si hipertensiunea nu le produc precum cafeaua !
Atentie ca nu tot ce se invata la facultate este si corect, nu de putine ori se lasa niste mici capcane studentilor ! Unele notiuni trebuie supuse cenzurii si bunului simt propriu !
Altfel pe ncbi se gasesc studii care spun ca 8 oua pe zi sunt foarte sanatoase si nu produc nici un efect secundar, am avut discutia asta cu isteti care au descoperit dieta "paleo" cu carne, oua si slanina !
Consumul moderat nu inseamna sub nici o forma consum zilnic, zilnic inseamna mai mult decat frecvent deci este exagerat sau mai corect spus o DEPENDENTA !
Putem in schimb consuma zilnic infuzii din plante din arealul nostru (tei, galbenele, lavanda, busuioc, menta, sunatoare, sanziene...) cu CERTE efecte favorabile asupra sanatatii, care vindeca ulcerul si hipertensiunea nu le produc precum cafeaua !
Atentie ca nu tot ce se invata la facultate este si corect, nu de putine ori se lasa niste mici capcane studentilor ! Unele notiuni trebuie supuse cenzurii si bunului simt propriu !
Nu incerc sa ma contrazic cu dvs. d-le Stevens. Scopul meu este cel de informa si de a oferi sprijin vizitatorilor forumului, la fel cum faceti si dvs. Nu incerc sa va conving, doar expun si o alta perspectiva, tot documentata, a lucrurilor mentionate in acest topic.
Cafeaua nu este necesara in absenta dorintei si alegerii personale de a o consuma. Sunt studii insa care atesta beneficiile consumului acesteia, cum sunt de asemenea si cercetari care sugereaza existenta unor efecte secundare ale excesului. Acestea sunt utile pentru a evita luarea unor decizii radicale in detrimentul uneia informate.
Nu sustin ca toate studiile trebuie transformate in recomandari, insa exista un anumit algoritm prin care putem interpreta critic si stiintific un studiu astfel incat sa putem discerne daca poate fi mentionat sau nu in cadrul consilierii nutritionale sau de orice alt tip.
Sunt multe studii realizate in scop comercial, cu un grad de evidenta aproape inexistent, cu o serie de erori care le descalifica și care din nefericire sunt promovate ca adevaruri supreme sau descoperiri revolutionare de unii. Iar acestea trebuie ignorate sau combatute pentru a prezenta informatia corecta.
Am precizat ca nu se recomanda cafeaua!, insa este acceptat consumul. Am incercat sa adopt o atitudine echilibrata si sa prezint toate optiunile si ramane la latitudinea cititorului sa fie de acord sau nu cu informatia oferita.
Deoarece nu este dreptul nimanui de a interzice un aliment sau consumul unei bauturi, indiferent de avantajele, neutralitatea sau nocivitatea lui, stabilirea unei limite de siguranta este mult mai utila decat interdictia totala, mai ales cand nu exista suficiente dovezi nici pro, dar nici contra.
Infuziile din plante, da, pot fi sanatoase. Insa pentru a obtine doza eficienta de substante active sunt necesare anumite cantitati de uleiuri volatile, extracte, utilizarea unor organe specifice ale plantei, anumite concentratii ale produsului vegetal cu lichidul de infuzare, etc. Din pacate nu sunt reglementate aceste detalii astfel incat consumatorul sa fie informat corect pentru a beneficia de efectele certe de care spuneti dvs., insa conditionate de doza, provenienta, timp de infuzare etc.
Si nu in ultimul rand, sunt numeroase interactiuni la nivelul organismului in urma consumului acestor infuzii de plante, de aceea trebuie consumate cu precautie. Pentru hidratarea zilnica se recomanda apa.
Cunostintele dobandite in cadrul facultatii nu sunt mandatorii; avem puterea de a discerne si de a selecta informatiile, sa le verificam si abia apoi sa le diseminam si sa nu uitam de educatia continua independenta de cursurile universitare.
Cafeaua nu este necesara in absenta dorintei si alegerii personale de a o consuma. Sunt studii insa care atesta beneficiile consumului acesteia, cum sunt de asemenea si cercetari care sugereaza existenta unor efecte secundare ale excesului. Acestea sunt utile pentru a evita luarea unor decizii radicale in detrimentul uneia informate.
Nu sustin ca toate studiile trebuie transformate in recomandari, insa exista un anumit algoritm prin care putem interpreta critic si stiintific un studiu astfel incat sa putem discerne daca poate fi mentionat sau nu in cadrul consilierii nutritionale sau de orice alt tip.
Sunt multe studii realizate in scop comercial, cu un grad de evidenta aproape inexistent, cu o serie de erori care le descalifica și care din nefericire sunt promovate ca adevaruri supreme sau descoperiri revolutionare de unii. Iar acestea trebuie ignorate sau combatute pentru a prezenta informatia corecta.
Am precizat ca nu se recomanda cafeaua!, insa este acceptat consumul. Am incercat sa adopt o atitudine echilibrata si sa prezint toate optiunile si ramane la latitudinea cititorului sa fie de acord sau nu cu informatia oferita.
Deoarece nu este dreptul nimanui de a interzice un aliment sau consumul unei bauturi, indiferent de avantajele, neutralitatea sau nocivitatea lui, stabilirea unei limite de siguranta este mult mai utila decat interdictia totala, mai ales cand nu exista suficiente dovezi nici pro, dar nici contra.
Infuziile din plante, da, pot fi sanatoase. Insa pentru a obtine doza eficienta de substante active sunt necesare anumite cantitati de uleiuri volatile, extracte, utilizarea unor organe specifice ale plantei, anumite concentratii ale produsului vegetal cu lichidul de infuzare, etc. Din pacate nu sunt reglementate aceste detalii astfel incat consumatorul sa fie informat corect pentru a beneficia de efectele certe de care spuneti dvs., insa conditionate de doza, provenienta, timp de infuzare etc.
Si nu in ultimul rand, sunt numeroase interactiuni la nivelul organismului in urma consumului acestor infuzii de plante, de aceea trebuie consumate cu precautie. Pentru hidratarea zilnica se recomanda apa.
Cunostintele dobandite in cadrul facultatii nu sunt mandatorii; avem puterea de a discerne si de a selecta informatiile, sa le verificam si abia apoi sa le diseminam si sa nu uitam de educatia continua independenta de cursurile universitare.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10ameteli puternice
- 3tulburari digestive dupa ce am baut o cafea pe stomacul gol
- 8cum adica fara cafea in homeopatie?
- 844Buna Dimineata va invit la o cafea
- 0cafea si gastrita
- 5Crize de spasmofilie?!
- 5Consumul de ness la cardiaci
- 10Ma simt rau in special cand beau cafea si dimineata
- 6Tensiune mica, dependenta de cafea, dureri de cap...
- 2cafea pe timpul sarcinii
- 5Stare de rau de la cafea
- 6Cafea si antidepresive
- 1Senzatie de rau
- 5Depresie in lipsa cafeinei
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
Mai multe informații despre: Cafeaua efectele cafelei asupra organismului consumul de cafea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: