Deget Luxat (Dat Peste Cap)
Eram intr-o zi la ora de sport. Jucam pase cu mingea de handbal, cand deodata colegul meu arunca mingea si cand am prins-o am simtit o durere puternica a degetului inelar (din sanga aratatorului) de la mana stanga. Cred ca l-am luxat (dat peste cap). Dupa ora de sport a inceput sa se umfle. Nici sa scriu nu prea puteam. Ce sa fac? Ajutor!
Multumesc!
Multumesc!
4 comentarii
daca a fost luxat degetul, cine a repus luxatia?
in orice caz trebuie sa mergeti la traumatologie unde sa fiti examinat si sa se faca o radiografie din 2 directii. din pacate luxatiile degetelor au cateodata prognostic mai rau decat fracturile.
la luxatiile degetelor deobicei chiar daca nu se combina cu fracturi sau rupturi de tendoane, se aplica o imobilizare pe 3-4 saptamani
in orice caz trebuie sa mergeti la traumatologie unde sa fiti examinat si sa se faca o radiografie din 2 directii. din pacate luxatiile degetelor au cateodata prognostic mai rau decat fracturile.
la luxatiile degetelor deobicei chiar daca nu se combina cu fracturi sau rupturi de tendoane, se aplica o imobilizare pe 3-4 saptamani
Nu avem noi aici la noi traumatologie!
Buna ziua, ma numesc Ioana, din neatentie, mi-am dat dat degetul aratator peste cap, simt durere cand il misc prea tare, s-a umflat si invinetit putin. E nevoe sa merg la medic?
Pentru Naomy02
Daca degetul e umflat eu iti recomand sa mergi la medic. Si eu am patit asa ceva cand am jucat baschet. Am suportat cateva ore durerea, dar in cele din urma am mers la medic. Din fericire mi-a recomandat o orteza pe care mi-am comandat-o online pe ortorprofil.ro. Doctorul mi-a recomandat si niste pastile pentru durere si cumva a trecut. Important e ca degetul lovit sa fie bine imobilizat.
Daca degetul e umflat eu iti recomand sa mergi la medic. Si eu am patit asa ceva cand am jucat baschet. Am suportat cateva ore durerea, dar in cele din urma am mers la medic. Din fericire mi-a recomandat o orteza pe care mi-am comandat-o online pe ortorprofil.ro. Doctorul mi-a recomandat si niste pastile pentru durere si cumva a trecut. Important e ca degetul lovit sa fie bine imobilizat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 42Deget luxat (dat peste cap)
- 16dureri in urma unui deget rupt
- 4Probleme deget
- 3durere in degetul mare de la picior
- 1Durere deget mare de la picior
- 1deget luxat ce trebuie sa fac?
- 3Fracturi multiple degete de la picioare
- 2Migrare brosa
- 5Deget luxat
- 2Deget luxat
- 1Deget luxat