De vreun an de zile, am niste simptome extrem de suparatoare, parca m-ar durea inima

22-10-2007
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
De vreun an de zile, am niste simptome extrem de suparatoare : ma doare in stanga (sub forma de junghiuri, in special in sanul stang), sau in partea din fata a pieptului, intre sani, sau sub sani...parca m-ar durea inima. Durerile apar, tin de la cateva secunde pana la 1-2 minute, si dispar. problema e ca apar zilnic, de cateva ori pe zi, nu mai stiu cum e sa nu te doara nimic!!!!
Mi-am facut o serie de controale, am umblat pe la diverse cabinete medicale (bineinteles, in primul rand la cardiologie, unde am facut cateva EKG-uri, plus o ecografie cardiaca). Medicul cardiolog mi-a spus ca durerile mele nu sunt de natura cardiaca, inima mea arata foarte bine "pentru o fumatoare". Dupa tot felul de investigatii facute, pentru a-mi afla cauza acestor dureri (am facut inclusiv mamografie!), am facut - la indemnul unui medic-o radiografie la coloana. Mi-a "iesit" asa : rectitudine coloana toracala, modificari de spondiloza corpuli T5-T8. Toti medicii pe care i-am intrebat au spus ca aceasta problema cu coloana toracica imi da aceste dureri "de inima".In prezent, iau mydocalm, 2/zi, insa fara mare folos. Chiar si acum, cand scriu, am avut 2 junghiuri in sanul stang!.
Va dati seama ca toata povestea asta imi creeaza un disconfort pshici extrem, nu pot sa nu ma gandesc ca daca, totusi, o fi inima.
As dori un sfat, credeti ca acest diagnostic poate sa dea aceste semne? O sa ma lupt toata viata cu asa ceva? Nu exista un tratament alternativ (acupunctura, reflexoterapie)? Va rog sa ma ajutati!!!
4 comentarii
0
31-10-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Stimata Doamna Doinitza,
Se poate ca boala de care suferiti dumenavoastra sa fie un sindrom Tietze - o inflamatie a articulatiilor costo sternale.
In consecinta ati putea incerca cu supozitoare de diclofenac 1 supozitor dimineata si unul seara.
http://www.medicinenet.com/costochondritis_and_tietze_syndrome/article.htm
Pe de alta parte s-ar putea sa fie niste modificari in homeostazia ionilor: deficit de calciu, deficit de magneziu.
Asadar un tratament cu calciu si vitamina D si magneziu s-ar putea sa fie benefic.
Nu ati spus insa nimic despre radiografia toraco-pulmonara.
Ati facut asa ceva? A fost interpretata de un medic cu experienta in radiologie?
Toate cele de mai sus sunt simple supozitii orientative. Va recomand insa sa va vada un medic internist cu experienta pentru a va putea prescrie un tratament adecvat
0
31-10-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
A sa nu uit:
OPRITI FUMATUL!
0
31-10-2007, ora 00:00
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
Domnule doctor,
Va multumesc din suflet pentru raspuns. In legatura cu radiografia de care ma intrebati, am facut una anul trecut, in primavara, la Spitalul de urgenta Floreasca. Nu a iesit nimic revelator.
Am scris pe forum pentru ca, pur si simplu, nu mai stiu unde sa merg si unde sa ma "caut".
Calciu si magneziu am tot luat, luni la rand.
Nu am mentionat un lucru (poate important) : in noiembrie 1985, am suferit un accident de masina, care mi-a produs destule probleme (in sensul a doua coaste rupte in stanga, la cutia toracica), coaste care mi-au intepat plamanul si mi-au perforat pleura. O prietena medic radiolog mi-a spus ca aceste dureri pot fi repercursiuni peste ani a acelui accident. Dumneavoastra ce parere aveti?
Cu multe, multe multumiri pentru timp...
0
30-11-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
E foarte posibil sa fie consecinta acelui accident
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea cardiacă - de ce, când și cum apare?
  •