De ce tulburările psihice nu se vad la tomograf sau la RMN?
Eu le-am făcut pe ambele și nu s-a văzut nimic nimic neinregula.De ce?
Am auzit că în America s-ar face tomografii SPECT și există o clinica numita Amen care fac astfel de tomografii și cică depistează creierele afectate dar e foarte scump și oricum foarte departe.Dar oricum alea sunt altfel de tomografii mai sofisticate De ce la RMN nu se vede nimic?
La encefalograma se vede?
Am auzit că în America s-ar face tomografii SPECT și există o clinica numita Amen care fac astfel de tomografii și cică depistează creierele afectate dar e foarte scump și oricum foarte departe.Dar oricum alea sunt altfel de tomografii mai sofisticate De ce la RMN nu se vede nimic?
La encefalograma se vede?
3 comentarii
Nu se vede nimic pentru ca nu e o problema structurala a creierului, ci una functionala.
Se vede la PET Scan daca vrei sa te uiti dupa tulburari psihice si are si o rezolutie mai clara. Se face si in Romania dar costa vreo 4000 de lei. Nu e chiar ieftin, insa daca esti curios poti sa te programezi.
Se vede la PET Scan daca vrei sa te uiti dupa tulburari psihice si are si o rezolutie mai clara. Se face si in Romania dar costa vreo 4000 de lei. Nu e chiar ieftin, insa daca esti curios poti sa te programezi.
Pentru ca gandurile nu le poti vedea pe nici un aparat si nici reactiile emotionale. Cel.mai bine citesti carti de specialitate. Depinde ce probleme psihice ai, anxietate, depresie, atacuri de panica, astea sunt nevazute, nu se pot depista. Si chiar daca le vezi pe aparat ce faci? Ca tot trebuie sa iti schimbi felul de a gandii si cum te rportezi tu la propriile ganduri si la viata sociala. Daca vrei iti scriu niste carti care m.au ajutat pe mine.
Andrei246, ai putea vedea ptr ca gandurile si starea sunt date de reactiile chimice din creier, si daca ai putea vedea cum merg alea, ai stii sigur ce ganduri ai si ce stare ai, insa inca nu se poate asta.
Adica ar fi cam asa:
Daca niv de serotonina este scazut pe receptorii aia aia si ala, atunci e clar ca ai depresie, ceva de genul.
Gandurile si starea sunt doar rezultatul dereglarilor chimice, daca vezi dereglarile si stii sa le interpretezi, stii care e treaba si ce trebuie facut.
Adica ar fi cam asa:
Daca niv de serotonina este scazut pe receptorii aia aia si ala, atunci e clar ca ai depresie, ceva de genul.
Gandurile si starea sunt doar rezultatul dereglarilor chimice, daca vezi dereglarile si stii sa le interpretezi, stii care e treaba si ce trebuie facut.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3irm cerebral
- 3nu stiu ce poate avea sora mea
- 0Interpretare RMN cerebral
- 2Neurologie
- 1RMN cerebral
- 0Rezultat RMN
- 0Interpretare RMN
- 0Angio RMN vs ecografie Doppler
- 1Problema neurologica?
- 3Ajutor urgent! RMN cerebral
- 0Rezultat RMN
- 3PostCovid- simptome, probleme, rezultat RMN - ”mici AVC sechelare”
- 7Pe RMN a iesit ca am atrofie corticala. Ce boala psihica arata aceasta atrofie?
- 0Dureri de cap
- 0RMN cerebral
- 3Dureri de cap puternice și constante, presiune intracraniană
- 4Interpretare RMN Cerebral - Leziune ischemica cronica?
- 0Rmn/ angioRmn - hipoplazie artera vertebrala dreapta
- 0Interpretare RMN
Mai multe informații despre: RMN cerebral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: