De cateva luni nu mai sunt eu !
Buna seara.Revin cu vechea mea problema legata de anxietate cu scopul ca orice sfat e binevenit. Sunt Flavius si am 22 de ani.. si am o problema de mai multe luni...mai exact de cand am plecat cu bunicul meu cu masina, am oprit doua minute, am intrat intr-un magazin iar cand m-am intors l-am gasit mort langa masina.(infarct)..de atunci ma confrunt cu niste simptome. usoara presiune in piept, uneori batai puternice ale inimii, alteori batai foarte slabe insotita de senzatia ca nu-mi mai bate inima, ameteli, nod in gat, inghitire in sec, reflux gastro esofagian, , tremuraturi, senzatie de incordare in corp, frisoane, calduri, transpiratii, palpitatii, fiori in jurul inimii, senzatia ca sunt bagat la curent, uneori senzatie de caldura in stomac insotita de stare de lesin de la stomac, nervi la stomac care imi dau stari de voma, stare de irealitate (adica, parca urmaresc un film cand ma uit la cei din jur), uneori obosesc la efort, frica de oprire a inimii, frica de lesin, panica ca mi s-ar putea intampla ceva rau dpdv a sanatatii, agitatie in corp, in piept, nu am stare. vreau sa precizez ca atunci cand am ocupatie aceste simptome se diminueaza sau chiar dispar.
Am fost la cardiolog, am facut ekg si echografie si rezultatele sunt in limite normale, adica cardiologul mi-a spus ca n-am nimic grav la inima, si spun asta pt ca a zis ca am o POSIBILA comunicare interatriala de 44 mm, care se pare ca o am de la nastere., dar a zis ca nu e nimic grav. Dar eu sunt disperat de aceste stari pe care le am aproape in fiecare zi...Si imi este frica sa nu am totusi ceva la inima...Daca ma puteti sfatui ce as putea face.Si as vrea sa stiu daca poate fi vorba si de o nevroza cardiaca la mijloc ? am mers la psiholog dar doar 2 sedinte, pt ca a trebuit sa plec cu serviciul din zona... psihologul mi-a spus ca sufar de tulburari de anxietate, dar am urmarit simptomele altor oameni si as crede ca sufar si de nevroza cardiaca. astept sfaturile d-voastra, va multumesc anticipat
Am fost la cardiolog, am facut ekg si echografie si rezultatele sunt in limite normale, adica cardiologul mi-a spus ca n-am nimic grav la inima, si spun asta pt ca a zis ca am o POSIBILA comunicare interatriala de 44 mm, care se pare ca o am de la nastere., dar a zis ca nu e nimic grav. Dar eu sunt disperat de aceste stari pe care le am aproape in fiecare zi...Si imi este frica sa nu am totusi ceva la inima...Daca ma puteti sfatui ce as putea face.Si as vrea sa stiu daca poate fi vorba si de o nevroza cardiaca la mijloc ? am mers la psiholog dar doar 2 sedinte, pt ca a trebuit sa plec cu serviciul din zona... psihologul mi-a spus ca sufar de tulburari de anxietate, dar am urmarit simptomele altor oameni si as crede ca sufar si de nevroza cardiaca. astept sfaturile d-voastra, va multumesc anticipat
5 comentarii
Comunicare interatriala de 4 mm am vrut sa scriu.
Draga Flavius Ionut
Trauma pe care ai trait-o atunci cand ti-ai gasit bunicul mort pe neasteptate a lasat urme adanci. Simptomele pe care le ai sunt somatizari produse de fobia ta fata de moarte. Uneori psihicul nostru, atunci cand nu gaseste o modalitate de a trece peste un episod dramatic, isi indreapta atentia catre organism si declanseaza reale simptome de ordin fizic. Nu spun ca suferintele tale fizice nu ar fi reale, ci doar ca, este posibil ca organele carora le atribui aceste simptome sa nu fie ele cauza lor ci declansatorul sa fie la nivelul psihicului.
Ai pus ca aceste simptome dispar atunci cand este absorbit de unele activitati.
Nu stiu cum ai perceput tu moartea bunicului, ce loc a ocupat el in viata ta, in ce masura te identifici cu el.
Aceste subiecte ar fi un punct de plecare in investigarea fobiei pe care ai inceput sa o dezvolti si care isi pune amprenta pe functionarea ta fizica normala.
Trauma pe care ai trait-o atunci cand ti-ai gasit bunicul mort pe neasteptate a lasat urme adanci. Simptomele pe care le ai sunt somatizari produse de fobia ta fata de moarte. Uneori psihicul nostru, atunci cand nu gaseste o modalitate de a trece peste un episod dramatic, isi indreapta atentia catre organism si declanseaza reale simptome de ordin fizic. Nu spun ca suferintele tale fizice nu ar fi reale, ci doar ca, este posibil ca organele carora le atribui aceste simptome sa nu fie ele cauza lor ci declansatorul sa fie la nivelul psihicului.
Ai pus ca aceste simptome dispar atunci cand este absorbit de unele activitati.
Nu stiu cum ai perceput tu moartea bunicului, ce loc a ocupat el in viata ta, in ce masura te identifici cu el.
Aceste subiecte ar fi un punct de plecare in investigarea fobiei pe care ai inceput sa o dezvolti si care isi pune amprenta pe functionarea ta fizica normala.
El mi-a fost si bunic si tata. el m-a crescut. Va dati seama ce a insemnat pentru mine.Va multumesc pt raspuns
Buna ziua,
Intr-adevar ati trecut printr-o experienta extrem de neplacuta. Simptomele pe care le aveti indica o tulburare de anxietate, foarte probabil insotita de atacuri de panica.
Expresia "nevroza cardiaca" descrie o tulburare a ritmului cardiac datorata unei stari psihice. Nu este o suferinta a inimii (de aceea nu exista dovezi in urma analizelor), ci este mai degraba un efect al starii psihice de anxietate. Anxietatea este o stare care apare intotdeauna insotita de diverse stari organice, ca acele pe care le-ati descris.
In astfel de situatii se recomanda o combinatie intre un tratament medicamentos (daca simptomele sunt greu de suportat si impiedica functionalitatea generala) si psihoterapie. Va recomand sa gasiti solutia de a merge in continuare la un psiholog, indiferent de limitarile impuse de serviciu; acum exista si posibilitatea psihoterapiei online/la distanta.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
Intr-adevar ati trecut printr-o experienta extrem de neplacuta. Simptomele pe care le aveti indica o tulburare de anxietate, foarte probabil insotita de atacuri de panica.
Expresia "nevroza cardiaca" descrie o tulburare a ritmului cardiac datorata unei stari psihice. Nu este o suferinta a inimii (de aceea nu exista dovezi in urma analizelor), ci este mai degraba un efect al starii psihice de anxietate. Anxietatea este o stare care apare intotdeauna insotita de diverse stari organice, ca acele pe care le-ati descris.
In astfel de situatii se recomanda o combinatie intre un tratament medicamentos (daca simptomele sunt greu de suportat si impiedica functionalitatea generala) si psihoterapie. Va recomand sa gasiti solutia de a merge in continuare la un psiholog, indiferent de limitarile impuse de serviciu; acum exista si posibilitatea psihoterapiei online/la distanta.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
Hei si eu am aceleasi simptome si am 14 ani. E vorba de anxietate si depersonalizare poti consulta un psiholog ! Dar urgent se pot inrautati ! Sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Cum se poate trata derealizarea si depersonaliarea?
- 4Anxietate, neincredere in mine, griji.
- 17Derealizare, depersonalizare - exista remediu?
- 3o persoana vorbeste despre sine la persoana a 3-a
- 0Somnambulism si depersonalizare
- 4anxietate, depresie si depersonalizare
- 5comenzi (mentale) in timpul jocului la calcular... sa fie constiinta mea?
- 6tulburare bipolara cu depersonalizare si derealizare
- 14Fobie sau ce?
- 24Tulburare de personalitate psihastenica
- 7derealizare si depersonalizare
- 4Tratament Turburare de depersonalizare
- 16Anxietate cu derealizare si depersonalizare
- 9Derealizarea si depersonalizare, ajutor !
- 15Schizofrenie sau anxietate??
- 5Anxietate si depersonalizare / derealizare
- 4Epuizare nervoasa ?
- 6Anxietate existențială
Mai multe informații despre: Tulburarea de depersonalizare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: