Cum se tine mai ușor postul intermitent?

03-05-2020
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Și mai ales chiar are efectele de care se vorbește?(nu știu că nu am incercat)
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 14:50
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Postul intermitent reprezinta de fapt o dieta, o formă de privare voluntară de alimente, periodică. Însă nu există un consens cu privire la cea mai eficientă metodă de fasting. Cititi in articol mai multe despre tipurile de fasting/post intermitent: https://dieta.romedic.ro/totul-despre-postul-intermitent-intermittent-fasting


Dezavantajul unor astfel de abordări este că restrâng intervalul de alimentare, însă nu oferă direcții clare privind calitatea alimentelor consumate care să asigure menținerea unui status nutritional optimal.

Astfel pot sa apara efecte secundare daca este urmat pe termen lung, in lipsa unor strategii nutritionale personalizate si a monitorizarii de catre un dietetician, inclusiv a statusului nutritional si al profilului metabolic.


Cum mentionam anterior, exista mai multe variatii de post intermitent studiate (5:2, 16:8, omiterea spontana a meselor, eat-stop-eat) si ce au in comun toate este crearea unui deficit caloric, fie prin restrangerea intervalului de alimentare, fie prin reducerea severa a aportului alimentar in zile selectate. Până în prezent, IF nu și-a demonstrat superioritatea față de restrictia calorica continua.

Un alt articol interesant despre postul intermitent este acesta: https://www.romedic.ro/postul-intermitent-si-o-dieta-hipocalorica-pot-fi-solutia-perfecta-0P36787

Postul intermitent este eficient doar daca poate fi transformat cu usurinta dintr-o dieta intr-un stil de viata si poate fi sustenabil pe termen lung.

Momentan cele mai studiate efecte la oameni sunt scaderea in greutate si in unele cazuri echilibrarea metabolica, reducerea riscului cardiovascular. Insa rezultatele sunt inconstante in functie de tipul de studiu, numarul de participanti, protocolul de dieta studiat.

Este o abordare cu mult potential, insa efectele pe termen lung, fie ele pozitive sau negative, raman a fi stabilite in studii ulterioare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: