Cum să slăbesc și apoi să îi ajut și pe alții să slăbească?

23-06-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Pot să slăbesc considerabil și apoi să ajut alți oameni să slăbească? Cum pot face asta?
Știu că sunt influenceri care fac asta și exact prin procesul asta au trecut Au slăbit apoi au început să ajute pe alții.
Ajutati-ma și pe mine și spuneti-ni cum sa fac asta și macar satisfacție sa câștig daca nu bani.
Mulțumesc

E buna ideea mea?Eu cred că e formidabila deoarece îmi va da și mie motivație să slăbesc in primul rand iar după voi avea sarisfactii și castiguri ajutând pe alții.
Voi ce părere aveți?
Mă gândeam ceva site/publicitate..dar desigur primul și primul pas e sa învăț nutriție și să slăbesc EU.
Voi ce ziceți?
E posibil sa am succes cu ideea mea?
5 comentarii
2
23-06-2024, ora 09:21
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Ideea e buna, informatii gasesti la greu in era asta digitala, dar problema ta din ce vad in postarile tale este indecizia, incertitudinea si lipsa capacitatii de a actiona si de a suporta neplacerea depunerii de efort fizic sau intelectual.

Tu din pacate gandesti mult prea mult in detrimentul actiunii. ( actiunea inseamna de cele mai multe ori neplacere si efort pe care trebuie sa fi dispus sa-l suporti psihic )

Gandirea logica umana are ca scop identificarea problemelor, analiza factorilor de mediu si ajutatea individului sa se poata adapta in functie de context, etc.

Gandirea are ca scop determinarea unei actiuni dupa analizarea logica a situatiei si a altor factori. Gandirea in mod normal nu poate continua la nesfarsit fara a cauza o actiune.

La tine se intampla invers, gandesti incontinu, tot intrebi si analizezi dar nu actionezi. Gandirea de genul asta este total neproductiva.

Deci Vern incearca sa nu mai gandesti in exces pt ca nu te ajuta, incearca sa si actionezi chiar daca asta iti provoaca neplacere si te forteaza sa depui un efort.

Creierul tau a dezvoltat in decursul anillor acest obicei pe care la automatizat, de a gandi in exces fara a determina o actiune.
0
23-06-2024, ora 11:58
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
puncteaza bine @Emi8 pt indeciziile tale. problema asta o ai probabil de la deficitul de dopamina.
am dat intamplator de un supliment care ar putea regla problema dopaminei, dar nu stiu daca sa-l zic pe forum pt ca unii ar putea facce abuz cu el... ma mai gandesc. :d
mai ales ca cei care iau antipsihoticele au nevoie sa le fie blocata dopamina.

practic eu il luasem pt protectie hepatica. pare insa ca actioneaza si asupra neurotransmitatorilor.
de la el m-am simtit mai decisiv...mai pe actiune. nu aveam chef de ''analize''.
spre exemplu a trebuit sa analizez un tabel cu cifre si sa fac calcule. nu aveam interesul sa stau sa fac asta.
daca jucam sah, la fel nu aveam chef sa analizez diferite pozitii.

citeste pe net despre efectul dopaminei asupra regiunii frontale a capului
1
02-07-2024, ora 13:23
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Vern daca nu vei incerca sa depui un minim de efort si spun minim pt ca asa se dozeaza efortul, la inceput mai putin si pe urma din ce in ce mai mult.

Deci spun, daca nu vei incerca sa depui un minim de efort, sincer nu stiu cat te vor ajuta toate pastilele pe care le iei acum si in viitor.

Tu trebuie sa intelegi un lucru, nu exista tratamente miraculoase, medicamentele sau suplimentele ajuta prin diminuarea simptomelor, crearea unei stari chimice relativ echilibrate in corp dar ceea ce ai invatat tu creierul in ani de zile nu va schimba niciun medicament sau supliment.

Medicamentele nu te vor schimba peste noapte, nu iti pot schimba personalitatea si modul de a gandi al creierului.

Tu nu prea esti dispus sa depui un minim de efort, apropo si de alimentatie, spui ca nu iti plac deloc legumele si fructele.
Ideea este sa faci nu doar ce iti place, pt ca pe lumea asta nici persoanele sanatoase psihic nu fac doar ce le place.

Oamenii sanatosi sau nu psihic nu fac doar ce le procura o placere imediata. Asta e secretul.

Oamenii la modul general fac de foarte multe ori si lucruri care nu le produc o placere imediata, depun eforturi chiar daca asta nu le place.

Ti-ai programat creierul in decursul anilor sa nu doreasca sa depuna nici un efort, de nici un fel, fie fizic sau psihic si probabil de aici pornesc multe dintre problemele tale.

Ti-ai invatat creierul sa astepte, sa primeasca, sa faca doar ce produce o placere imediata.

Ideea e ca poti schimba lucrurile. In stiintele neurologice se stie deja de faptul ca creierul are o mare neuro-plasticitate. Adica este in continua schimbare in functie de experientele tale, de stimulii pe care ii primeste din exteriorul si interiorul corpului.

Ideea e ca neuroplasticitatea creierului il fac un organ foarte programabil.

Tu trebuie sa-l “reprogramezi” adica sa-l dezveti de gandirea asta ca trebuie sa fac doar ce produce o imediata placere.
Daca il dezveti vei fi capabil usor usor sa depui eforturi.

Retine, efortul la modul general nu este ceva placut pt nimeni, fie sanatos sau nu. Efortul prin definitia lui aduce o oarecare neplacere oricarui om.

Creierul tau a fost invatat in decursul anilor prin repetilie ca efortul nu este bun si de dorit pt ca nu produce o placere imediata.

Schimba asta in mod progresiv in ceva timp prin depunerea unui minim de efort de orice natura si treptat creierul tau va invata ca efortul nu este ceva rau pt ca nu produce o placere imediata.

Exemplu de efort minim: depune efortul minim chiar daca nu iti produce placere de a manca o data la doua zice cateva legume si a face o plimbare afara de 30 min. O data la 2 zile.

Un efort mai minim de atat chiar nu cunosc.

Si probabil in cateva luni deja creierul tau va invata ca efortul nu este ceva de evitat si nu este ceva rau.

Asa se reprogrameaza un creier invatat cu anumite atitudini si gandiri. Treptat

Nu exista alta cale decat sa accepti si efortul care aduce o oarecare neplacere.
1
04-07-2024, ora 19:57
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
XtremeSRL probabil ca stii de Sindromul Neuroleptic Malign.

Persoanele care se trateaza cu neuroleptice (antipsihotice) au acest risc, bineinteles nu este un risc mare, este destul de rar, dar exista totusi posibilitatea si poate pune in pericol viata pacientului.

De obicei poate aparea la inceputul tratamentului sau la schimbarea dozajului medicamentos cu neuroleptice.

In principal se stie ca apare ca urmare a dereglarii grave a sistemului dopaminergic, deci are legatura cu dopamina.

Prin urmare cred ca orice pacient care ia neuroleptice si are de gand sa ia suplimente alimentare care interactioneaza cu sistemul dopaminergic, ar trebui mai intai sa-si consulte medicul psihiatru care il poate sfatui, indruma daca e indicat sau nu sa ia acel supliment.

Suplimentele nu prezinta in general riscuri dar totusi e bine sa intrebati medicul mai intai.
0
11-07-2024, ora 08:54
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Ai dreptate Emi mulțumesc pentru sfat dar când vine depresia aia cu anhedonie temporara e greu.Seara mai ales, după amiază..și nu îți mai vine sa faci nimic decât să dai scroll că obositul pe rețelele sociale..creierul meu e defect până în măduva oaselor...Asta mi-a zis și psihoterapeutul la care mă duc să fac lucruri mici încet încet, din ce in ceI des, că sa capăt o încredere de sine și o satisfacție dar sincer parca îs setat pe n-am chef de nimic după amiază și seara, pe o anglhedonie cu o lipsă de interes pentru toate..decât tv și scrollul pe fb te mai salvează dar sunt foarte multe zile când nici de tv și scroll pe fb nu am chef mă duc direct in pat și stau așa trist și fără chef cu gândurile mele..deși iau seroxat, iau vitamine, am incercat n antidepresive..oare o fi de la Rispolept Consta injecție ?Dar oricum nu pot să îl schimb, mi-a făcut cel mai bine la schizo, practic. M-a scos din episod Acum am doar anxietate uriașă, fagofobie și anhedonie, luosa de chef, nu sunt puține, eu chiar m-am saturat, mi-e greu tare, nici benzodiazepinele nu măai dac fericit..mai că aș lua amfetamina, glumesc, dar sincer nu sunt deloc deloc fericit, deși cică îmi creste mult serotonina de la Seroxat., aiurea...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul