Cum imi dau seama daca sufar de ceva mai grav decat anxietatea?
De ceva timp sunt mai mereu trista si lipsita de incredere in mine.
Parca ma domina starile de agitatie si neliniste permanenta, nu pot sa ma concentrez, nu pot invata, nu pot retine si m-am retras parca din viata sociala si sa ma izolez in mine pentru ca nu mai reusesc sa comunic sa leg relatii de prietenie.
Apoi trec cateva zile sau o saptamana si sunt din nou pentru o zi doua eu insum energica optimista descurcareata si cat de cat stapana pe sine.
Nu stiu ce sa fac sa ma pot bucura din nou de viata.
Simt ca trebuie sa fac o schimbare majora, dar tind sa ezit in orice proiect ma implic in ultima vreme si parca nu mai dau randament in nimic.
Parca ma domina starile de agitatie si neliniste permanenta, nu pot sa ma concentrez, nu pot invata, nu pot retine si m-am retras parca din viata sociala si sa ma izolez in mine pentru ca nu mai reusesc sa comunic sa leg relatii de prietenie.
Apoi trec cateva zile sau o saptamana si sunt din nou pentru o zi doua eu insum energica optimista descurcareata si cat de cat stapana pe sine.
Nu stiu ce sa fac sa ma pot bucura din nou de viata.
Simt ca trebuie sa fac o schimbare majora, dar tind sa ezit in orice proiect ma implic in ultima vreme si parca nu mai dau randament in nimic.
5 comentarii
gasesti vindecare aici...la anxietate si atacuri de panica...sunt oameni care au trecut proin starile tale si sau vindecat...eu deja progresez de cand am descoperit site-ul.
Ionela, daca doar acestea sunt simptomele pe care le-ai descris, nu e vorba de anxietate si nici de atacuri de panica, ci de depresie. Mai ai si alte simptome? Cel mai indicat este sa consulti un psiholog daca nu ai pregatirea necesara pentru a te autodiagnostica si vei primi si tratamentul corect daca este necesar. Daca nu, urmeaza cateva sedinte de terapie.
Succes si sanatate!
Succes si sanatate!
da..axietatea, inseamna frica si nici atacuri de panica nu faci s-ar putea sa fie o depresie usoara..treb sa consulti un psiholog daca nu chiar un psihiatru..nu trebuie sa te speri
dar este important sa mergi la medic pt ca daca nu tulburarile se agraveaza..sanatate
dar este important sa mergi la medic pt ca daca nu tulburarile se agraveaza..sanatate
si eu zic o depresie usoara, cred ca toti am trecut la un moment dat prin asta insa poate nu toti am stiut ce se intampla, cel putin in cazul meu sigura asta a fost
nu as merge deocamdata atat de departe cat pentru un psihiatru, insa cateva sedinte de psihoterapie (la psiholog) cred ca ar fi benefice
ioana_26 - in fiecare zi gaseste-ti motive de bucurie si adu-ti aminte mereu pentru ce esti recunoscatoare in viata.
Capul sus si mergi inainte!!
nu as merge deocamdata atat de departe cat pentru un psihiatru, insa cateva sedinte de psihoterapie (la psiholog) cred ca ar fi benefice
ioana_26 - in fiecare zi gaseste-ti motive de bucurie si adu-ti aminte mereu pentru ce esti recunoscatoare in viata.
Capul sus si mergi inainte!!
ioana 26. Este foarte adevarat, este vorba de episod depresiv. Obligatoriu de stiut este daca mai ai si alte simptome de genul, tahicardie, transpiratii reci, tulburari gastrice, tendinta de a te uita la palme, fatigabilitate, etc. Daca te regasesti in cele mai sus mentionate apeleaza la un psiholog clinician care va masura intensitatea simptomatologiei prin anumite scale speciale. Functie de intensitate iti va recomanda si forma de tratament.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4aritmie?
- 12se poate trata sau -ignora- starea de anxietate in periada de sarcina?
- 163anxietate si durerei de cap
- 6Seroquel, Stilnoux si Diazepam
- 12Anxietate-reactii fizice care ma intriga
- 18Agorafobie?
- 29Carti recomandate de voi despre depresie, neliniste, anxietate
- 9anxietate? La inceput am crezut ca sunt ipohondra
- 39Oare o sa scap vreodata? Tulburare anxioasa-depresiva
- 6In fiecare zi vreau nu doar sa 'respir' vreau sa ma bucur de viata din nou
- 7De ce ne e frica de medicamente?
- 10anxietate, medicatie
- 13Anxietate sau altceva?
- 0Nevralgie intercostala de 5 luni ? Atacuri de panica ? sau ceva mai grav ?
- 1tahicardie sinusala
- 6Despre anxietate
- 6Am numai ganduri negative
- 5Inima se opreste pentru o secunda noaptea
- 10Anxietate generalizată
- 13Anxietate incurabila
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: