Anxietate sau este altceva? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate sau este altceva?

02-03-2016
Denis211
Nu este medic/terapeut
Denis211
Acum un an mi-au inceput aceste stari naspa care se manifestau prin scurtarea respiratei parca nu mai primeam destul aer si am inceput sa intru in panica...dupa primul atac am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau am incetat sa mai fac efort din cauza ca ma simteam din ce in ce mai rau chiar si un drum pana la magazin mi se parea foarte greu...am fost la doctor mi s-au facut multe EKG dar de fiecare data mi se spunea ca nu am nimic la inima si ca totul este in imaginatia mea...analizele au iesit foarte bine dar eu tot ma simteam rau... Apoi am mers la psihiatru care mi-a prescris Xanax si Arketis...dupa cateva saptamani am inceput sa revin la activitatile mele si starea de tahicardie a disparut...dar cu timpul au aparut alte simptome cum ar fi uneori am pulsul cam rar...in repaus 55-60 alteori este 66...mentionez ca joc fotbal la o echipa si depun foarte mult efort dar cateodata camd sunt obosit mi se mai taie respieatia...si pulsul acesta scazut credeti ca este din xauza ca inima se adapteaza la efort?Am o conditie fizica foarte buna.
6 comentarii
0
02-03-2016, ora 19:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietate ai. La multe persoane efortul sustinut accentueaza anxietatea. De unde si problemele tale de respiratie dupa efort.

Pentru problema pulsului te prezinti la Cardiolog sa iti faca toate testele legate de inima, nu numai EKG.

Daca iei medicatie pentru anxietate, asta nu te transforma intr-o persoana sanatoasa 100 %. Nu iti forta limitele cu sportul. Tu esti foarte bine. Sunt persoane cu anxietate care dupa 200 de metri de mers obisnuit pe strada, trebuie sa se aseze si sa se odihneasca, le apare problema severa cu respiratia.
0
02-03-2016, ora 19:41
Denis211
Nu este medic/terapeut
Denis211
Da...asa am fost si eu dar am trecut peste..chiar intr-un timp foarte scurt...mai apar uneori ameteli..si pulsul mai scazut dar presupun ca este din cauza ca sunt o persoana activa cu o conditie fizica chiar foarte buna din echipa nu multi pot alerga ca mine.
0
02-03-2016, ora 19:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
e de evaluat Denis care sunt situatiile in care apar aceste crize de anxietate si de incercat in cadrul psihoterapiei sa gasesti cai prin care sa le depasesti. Sunt convins ca vei reusi sa treci peste aceste obstacole

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
02-03-2016, ora 19:59
Denis211
Nu este medic/terapeut
Denis211
Multumesc pentru raspuns..credeti ca oboseala poate accentua anxietatea?
1
02-03-2016, ora 20:10
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
@Denis,

oboseala sau extenuarea poate accentua anxietatea deoarece atunci când eşti obosit sau extenuat, corpul nu mai are resursele necesare pentru a face faţă stresului.

Psih. Valentina Dragomir
0
30-03-2016, ora 12:25
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
mai e posibil si ca oboseala sa faca parte dintr-o stare de depresie asociata anxietatii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •