Anxietate sau este altceva?
Acum un an mi-au inceput aceste stari naspa care se manifestau prin scurtarea respiratei parca nu mai primeam destul aer si am inceput sa intru in panica...dupa primul atac am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau am incetat sa mai fac efort din cauza ca ma simteam din ce in ce mai rau chiar si un drum pana la magazin mi se parea foarte greu...am fost la doctor mi s-au facut multe EKG dar de fiecare data mi se spunea ca nu am nimic la inima si ca totul este in imaginatia mea...analizele au iesit foarte bine dar eu tot ma simteam rau... Apoi am mers la psihiatru care mi-a prescris Xanax si Arketis...dupa cateva saptamani am inceput sa revin la activitatile mele si starea de tahicardie a disparut...dar cu timpul au aparut alte simptome cum ar fi uneori am pulsul cam rar...in repaus 55-60 alteori este 66...mentionez ca joc fotbal la o echipa si depun foarte mult efort dar cateodata camd sunt obosit mi se mai taie respieatia...si pulsul acesta scazut credeti ca este din xauza ca inima se adapteaza la efort?Am o conditie fizica foarte buna.
6 comentarii
Anxietate ai. La multe persoane efortul sustinut accentueaza anxietatea. De unde si problemele tale de respiratie dupa efort.
Pentru problema pulsului te prezinti la Cardiolog sa iti faca toate testele legate de inima, nu numai EKG.
Daca iei medicatie pentru anxietate, asta nu te transforma intr-o persoana sanatoasa 100 %. Nu iti forta limitele cu sportul. Tu esti foarte bine. Sunt persoane cu anxietate care dupa 200 de metri de mers obisnuit pe strada, trebuie sa se aseze si sa se odihneasca, le apare problema severa cu respiratia.
Pentru problema pulsului te prezinti la Cardiolog sa iti faca toate testele legate de inima, nu numai EKG.
Daca iei medicatie pentru anxietate, asta nu te transforma intr-o persoana sanatoasa 100 %. Nu iti forta limitele cu sportul. Tu esti foarte bine. Sunt persoane cu anxietate care dupa 200 de metri de mers obisnuit pe strada, trebuie sa se aseze si sa se odihneasca, le apare problema severa cu respiratia.
Da...asa am fost si eu dar am trecut peste..chiar intr-un timp foarte scurt...mai apar uneori ameteli..si pulsul mai scazut dar presupun ca este din cauza ca sunt o persoana activa cu o conditie fizica chiar foarte buna din echipa nu multi pot alerga ca mine.
e de evaluat Denis care sunt situatiile in care apar aceste crize de anxietate si de incercat in cadrul psihoterapiei sa gasesti cai prin care sa le depasesti. Sunt convins ca vei reusi sa treci peste aceste obstacole
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Multumesc pentru raspuns..credeti ca oboseala poate accentua anxietatea?
@Denis,
oboseala sau extenuarea poate accentua anxietatea deoarece atunci când eşti obosit sau extenuat, corpul nu mai are resursele necesare pentru a face faţă stresului.
Psih. Valentina Dragomir
oboseala sau extenuarea poate accentua anxietatea deoarece atunci când eşti obosit sau extenuat, corpul nu mai are resursele necesare pentru a face faţă stresului.
Psih. Valentina Dragomir
mai e posibil si ca oboseala sa faca parte dintr-o stare de depresie asociata anxietatii
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13ce boala are aceste caracteristici? Schizofrenia?
- 3Cred ca sufar anxietate
- 5un caz complex: depresia, anxietate extrema, senzatie de neliniste, teama inexplicabila
- 0Anxietate, atacuri de panica
- 8sufar de foarte multi ani de atacuri de panica, anxietate, o fobie puternica ca fac infarct
- 6Solutii pentru depresie, anxietate...Cum este medicamentul Fobiless?
- 5Stare de greata continua de 2 zile
- 0pierderea memoriei, anxietate, oboseala
- 14De 3 ani ma lupt cu niste stari ciudate... anxietate?
- 2Va rog, niste sfaturi. atacuri de panica
- 3Anxietatea si atacurile de panică revin
- 0Coaxil, dureri in piept
- 5tulburare obsesiv compulsiva sau anxietate?
- 4Anxietate
- 12Anxietate - atacuri de panica.
- 0Durere in piept
- 11Cel mai eficient tratament pt anxietate
- 2Anxietatea mi-a afectat somnul
- 12Anxietate si atacuri de panica
- 2Anxietate foarte mare
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: