CT toracic, condiție internare?

Bună ziua. Am apelat la o clinica particulara pt chirurgie clasică varice. Din info telefonice știam că prețul include analize sânge, control cardio și preanestezic. După prezentare la recepție, cu rezultatul pcr negativ și plata intervenției, am fost dirijată către investigațiile amintite dar și către un CT toracic. Am fost surprinsă, am menționat ca nu am avut infectie cu covid, ca m-am vaccinat de 3 ori, ca nu acuz nimic legat de plămâni, dar...degeaba, așa era protocolul.
Va rog mult, îmi poate explica cineva competent de ce am fost expusă acestei doze de iradiere ( doza echivalenta cu radiațiile primite din mediu pentru 2 ani !), în condițiile în care la 65 ani, pot avea oricând nevoie reală de un CT ?; si-n condițiile caracterului cumulativ al iradierilor ?
Mulțumesc
Va rog mult, îmi poate explica cineva competent de ce am fost expusă acestei doze de iradiere ( doza echivalenta cu radiațiile primite din mediu pentru 2 ani !), în condițiile în care la 65 ani, pot avea oricând nevoie reală de un CT ?; si-n condițiile caracterului cumulativ al iradierilor ?
Mulțumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8urgent - rezultat ct toracic cu contrast
- 1tomografie toracica-riscuri in caz de hepatita c si trombocitoza
- 5Computer tomograf (torace-abdomen si pelvis)
- 1Opacitati micronodulare
- 1Examinare CT dupa mastectomie
- 0Ajutati-ma ! Tumoare in jurul traheei si a arterei aorte, a suferit 2 infarcturi la activ.
- 0Interpretare ct torace dupa coronavirus
- 0Ce este acest diagnostic?
- 1Interpretate CT toracic dupa Covid
- 0Rezultat CT scan - micronoduli pulmonari - ce trebuie sa fac în continuare
- 0CT pulmonar
- 0Mici bule de emfizem - plamani ca o bucata de cascaval cu gauri
- 0Opinie la rezultat C. T. Pulmonar.
- 0Sistemul venos
- 1Interpretare CT toracic cu substanta de contrast
- 4Simptome cancer pulmonar ?
- 0Adolescent, Pneumotorax Operatie
- 2Noduli pulmonari