Condropatie degenerativa

27-02-2019
alergaciosul
Nu este medic/terapeut
alergaciosul
Buna Ziua
La 45 ani, 178cm si 105kg, dintr o data, dupa o lunga plimbare pe munte mi s-au umflat ambii genunchi.Intrucat dupa o perioada de pauza la efort nu si-au revenit, am mers la un ortoped care mi-a recomandat RMN. dupa RMN:
1.genunchi stg-leziune grad 3 corn posterior si corn meniscal medial, condropatie focala degenerativa gr4.
2.genunchi dr, care are deja o interventie la menisc acum 25 ani-numai radiografie-gonartroza.
Recomandare:fizioterapie, injectii cu acid hialuronic.
Dupa fizioterapie, totul a revenit la normal, fara dureri-nu le-am avut niciodata.
Am mai solicitat o parere la un dr de recuperare care mi-a spus initial ca nu crede totusi ca e RMN-ul meu, pt ca ar trebui sa am dureri puternice, sa nu pot indrepta genunchii complet, etc, dar totusi sa evit efortul sustinut.
Din curozitate am inceput alergari usoare de 4-5 km si in afara de capul care da tot felul de semnale ca ar fi probleme-a citit RMN-ul-, in rest nimic! Fara dureri, umflaturi,...
Mentionez ca una din pasiuni este alergatul prin munti, si, deoarece se apropie sezonul, nu prea stiu ce sa fac?
multumesc
3 comentarii
0
27-02-2019, ora 11:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Cum sa alergati cu cele 30-35 kg in exces?
Este ca si cum ati vrea sa ruleze un autoturism cu 1.000 kg in portbagaj...
Este evident ca efortul fizic fabulos, efectuat cu 35 kg in spinare, a dus la distrugerea definitiva a genunchilor. E o problema de fizica elementara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
27-02-2019, ora 14:12
alergaciosul
Nu este medic/terapeut
alergaciosul
multumesc
rezolutia dvs inseamna pensionare?
0
27-02-2019, ora 23:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
NU.
Am precizat altceva: trebuie sa renuntati, in timp util, la efortul fabulos si la cele 30-35 kg in exces.
Inseamna asta pensionare?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: