Colesterol marit de cca. 9 ani

16-03-2014
vasilemb
Nu este medic/terapeut
vasilemb
Buna ziua,

Am 35 ani si de cca. 9 ani imi tot fac analizele de sange si profilul lipidic complet.

Ultimele analize din feb 2014 arata astfel:
Profil lipidic*
Trigliceride 70.2 mg/dl
Colesterol total 259 mg/dl
Colesterol HDL 46.3 mg/dl
Colesterol LDL 198.6 mg/dl
Colesterol VLDL 14 mg/dl [4 - 32]

In rest totul e ok.

Problema este ca aceste valori (intre 220 si 290) le am la colesterol total de cate ori imi fac analizele. Mi-am luat si un aparat de testare rapida glicemire-colesterol-hemoglobina si la fel imi arata. Cea mai mica valoare a fost 200 la aparatul de acasa, comparativ cu 230 la analizele de laborator. (colesterol total).
Trigliceridele si VLDL au fost mereu ok.
HDL a fost mereu suficient de mare incat sa fie acceptabil. Problema a fost mereu la LDL.

Fac eco abdominale odata pe an si mereu am iesit ok la toate organele. Am facut odata si toate testele de sange pt ficat si au iesit ok.

Am 1, 88cm, 90kg, sportiv - de 2 ori pe sapt minim fac sport intens, am o viata activa,...
Mananc regulat si sanatos (in opinia mea :) ), nu ma abtin de la nimic (branza, carne,...), dar nu mamanc prostii: MC Donald, Maioneza, Ketchup,...
Mai am obiceiul sa mananc ciocolata cca. odata la 2-3 zile.

Vreau sa stiu ce riscuri am in aceste conditii si ce pot face sa-l scad sub 200.
Mai mult ma intereseaza daca il mentin la 240-250 exista riscul sa am pb cardiace in viitor?

O alta intrebare este daca am o afectiune cronica care imi determina LDL crescut. Exista o boala de ficat care sa nu dea alt simptom decat LDL crescut?

Orice sfat il accept cu placere.

Multumesc
1 comentarii
0
23-03-2019, ora 17:25
Marchante
Nu este medic/terapeut
Marchante
Buna Vasilemb! Vreau sa stiu daca ai rezolvat problema cu colesterolul? Si eu sânt în aceiași situație, de mai mulți ani tot cu colesterolul marit sânt si nu scade nici cu tratament, am ajuns la 301 mg/dl la ultimele analize.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Colesterolul din ouă nu crește riscul de demență sau Alzheimer
  • Terapia farmacologică pentru creșterea HDL-colesterolului este necesară?
  • Un „vaccin” împotriva colesterolului ar putea preveni afecțiunile cardiace
  • Ar putea exista o asociere între calciu și colesterol
  • Cristalele de colesterol, un indicator al iminenței infactului miocardic
  •