Colesterol 240 33 ani, trigliceridele ok

29-08-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Bună ziua, am 33 ani și 1.59cm, 54 kg.
Fumez dar nu mult.
Mănânc (mancam) multe dulciuri, zilnic câte 2 chestii dulci din magazin, de la 6 ani mănânc asa des.
Grăsime animala nu prea mănânc, adică carne de porc nu prea, mezeluri nu prea, mănânc unt săptămânal, prăjituri destul de des, maioneza am redus o, un tub la 3 luni.
Prăjit mănânc cam de 2..3 ori pe săptămână, șnițele, chiftele, mâncăruri cu ceapa călită dar nu exagerat.

În rest mănânc fasole, mazăre, spanac, ciorbe multe d elegume, făinoase multe, plăcinte, gogoși, etc.

Mi am făcut analize căci am fost curioasa de colesterol, a ieșit 241 însă trigliceridele ok, 70, când maximul era 150.
Analizele la ficat le am avut bune acum aprox 1 an.
Ar trebui sa-mi fac griji sau nu?
Menționez ca mâncasem mai gras ca de obicei in ultimele 2 sapt înainte de analize (cornulețe, unt, prăjit mai des).
Exista risc cardiovascular?
La inima vreau sa îmi fac analize curând, sunt uneori hipotensiv, ori de la căldură ori e ceva la inima.
La efort sunt hipotensiva cu ameteli mari si palpitatii uneori.(și când sunt obosita nu foarte tare).

Vreun sfat? Ar trebui sa limitez mult grăsimile?
Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Colesterolul din ouă nu crește riscul de demență sau Alzheimer
  • Terapia farmacologică pentru creșterea HDL-colesterolului este necesară?
  • Un „vaccin” împotriva colesterolului ar putea preveni afecțiunile cardiace
  • Ar putea exista o asociere între calciu și colesterol
  • Cristalele de colesterol, un indicator al iminenței infactului miocardic
  •