Colargol 1% concentrație prea mare pt bebe 9 luni? In attn. Dl Dr. Flueraru Valeriu

05-08-2021
SophiaM
Nu este medic/terapeut
SophiaM
Ieri, in urma consultului, i s-a prescris bebelușului de 9 luni (9kg) Colargol -1pic/2 zi. De la farmacie am primit o sticluță cu concentratie 1%. Este potrivită această concentrație pt vârsta lui? Dl doctor nu a trecut pe rețetă concentrația, și am văzut că există și cu concentrație de 0.5%. După o primă administrare, bebe pare foarte somnoros, el fiind un copil foarte activ. Trebuie diluata sau este in regula sa o folosim așa? Ca simptome, bebe tușește productiv, are nasul foarte înfundat, secretiile nu ii coboară pt a i le aspira, nasul ii produce un zgomot ca și cum ar sforăii, plus că îi vine să vomite uneori când suge, probabil ii coboară secretiile pe gat. Va rog daca puteți să mă ajutați cu un răspuns. Mulțumesc mult!
2 comentarii
1
05-08-2021, ora 09:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este bun si de 0.5% nu se intampla nimic deosebit daca puneti si de 1 %.. doar sa fie 1 singura picatura
important este sa intelegeti ca colargolul nu desfunda nasul..el doar trateaza mucoasa si e necesar initial desfundat nasul cu un alt sprey , curatat, aspirat nasul..si dupa pus colargol pe nasul curat
1
05-08-2021, ora 17:13
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Medicii pediatrii folosesc Protargol sau colargol la concentrație 3%.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.