Colargol 1% concentrație prea mare pt bebe 9 luni? In attn. Dl Dr. Flueraru Valeriu
Ieri, in urma consultului, i s-a prescris bebelușului de 9 luni (9kg) Colargol -1pic/2 zi. De la farmacie am primit o sticluță cu concentratie 1%. Este potrivită această concentrație pt vârsta lui? Dl doctor nu a trecut pe rețetă concentrația, și am văzut că există și cu concentrație de 0.5%. După o primă administrare, bebe pare foarte somnoros, el fiind un copil foarte activ. Trebuie diluata sau este in regula sa o folosim așa? Ca simptome, bebe tușește productiv, are nasul foarte înfundat, secretiile nu ii coboară pt a i le aspira, nasul ii produce un zgomot ca și cum ar sforăii, plus că îi vine să vomite uneori când suge, probabil ii coboară secretiile pe gat. Va rog daca puteți să mă ajutați cu un răspuns. Mulțumesc mult!
2 comentarii
da. este bun si de 0.5% nu se intampla nimic deosebit daca puneti si de 1 %.. doar sa fie 1 singura picatura
important este sa intelegeti ca colargolul nu desfunda nasul..el doar trateaza mucoasa si e necesar initial desfundat nasul cu un alt sprey , curatat, aspirat nasul..si dupa pus colargol pe nasul curat
important este sa intelegeti ca colargolul nu desfunda nasul..el doar trateaza mucoasa si e necesar initial desfundat nasul cu un alt sprey , curatat, aspirat nasul..si dupa pus colargol pe nasul curat
Medicii pediatrii folosesc Protargol sau colargol la concentrație 3%.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4colargol administrat bucal
- 17colargol..alergie e posibil?
- 4unde gasesc Colargol??
- 7administrare colargol la copil
- 2COLARGOLUL SE IA PE CALE ORALA SAU SE PUNE IN NAS??????
- 0In cat timp voi simti efectul colargolului?
- 3am luat colargol, dar nici un efect!
- 0Colargol de 1la suta sau 3 la suta
- 66Colargol pt rinita si tot imi curge nasul
- 0otita seroasa colargol
- 1colargol
- 16ce combinatii de solutii contine Colargolul?
- 1Colargol - cat de des? pentru Dl Dr. F. Valeriu
- 5Cum folosesc Colargolul
- 1Bebele a inghitit Colargol
- 0Colargol, baietelului meu in varsta de 2 luni
Mai multe informații despre: colargol