clotrimazol ovule pentru micoze

31-12-2011
irina4u
Nu este medic/terapeut
irina4u
buna! am si eu o intrebare in legatra cu ovulele clotrimazol.mi-au fost prescrise de catre medic pentru o micoza! e prima data cand folosesc aceste ovule si mi se par cam stranii deoarece nu se prea dizolva, cand fac spalaturi pentru urmatorul(adica seara urmatoare) dau de el aproape intreg, precizez ca folosesc si crema de galbenele!va rog sa imi spuneti daca acest lucru e normal?
Multumesc!
6 comentarii
0
31-12-2011, ora 11:11
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Umeziţi-le înainte de introducerea în vagin.
Crema de gălbenele nu are legătură cu candidoza. Este indicată în alte situaţii.
0
31-12-2011, ora 12:10
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu trebuie sa folosesti crema in zona genitala decat daca este special conceputa pentru asa ceva. In nici un caz crema de galbenele.
Nu trebuie sa faci dus vaginal, iar daca nu suporti aceste ovule, exista si altele mai cremoase, dar va trebui sa iti pui si absorbante ca la ciclu, deoarece curg cand stai in picioare.
Pe acelea le pui seara si te culci imediat ca sa stea toata noaptea in vagin.
Mergi la medic, poate iti prescrie altceva.
Ca sa nu te reinfectezi, va trebui sa speli lenjeria, prosoapele, pantalonii, chilotii la peste 70 de grade sau le calci cu abur dupa ce le speli. Chilotii poti sa ii fierbi sau iei altii.
Ciuperca intra in tesatura si nu este distrusa decat la temperaturi inalte.
Partenerul tau trebuie sa faca si el tratament, altfel te reinfectezi de la el.
0
01-01-2012, ora 17:01
irina4u
Nu este medic/terapeut
irina4u
multumesc pentru raspunsuri si sfaturi!oricum ma intorc la medic deoarece aceste ovule nu au avut nici un efect ! partenerul meu a folosit crema si pare sa fie mai bine la el.la prima vedere!
spuneti-mi daca aceasta micoza va iesi la un exudat vaginal?sau este posibil sa nu apara?deoarece am facut un exudat si nu a iesit nimic.
0
01-01-2012, ora 17:24
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Te referi la analiza de secretie vaginala?
Iese, sigur ca da, numai ca trebuie sa astepti 10-12 zile daca ai luat antibiotice sau ai facut tratament cu ovule, altfel poate iesi rezultatul fals negativ.
Dupa ovule ar trebui sa astepti cel putin 12 zile, deoarece acestea mai raman in vagin cam 3 zile pana se elimina complet.
Inainte de analiza nu trebuie sa te speli in vagin si sa nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte, ca iarasi poate iesi rezultatul fals negativ.
La analiza de secretie vaginala sa ceri sa se faca si antibiograma, poate sunt si ceva bacterii si trebuie sa stii la ce antibiotic sunt sensibile ca sa faci un tratament corect, iar daca nu ti-a trecut micoza cu primul tratament, poti cere cand repeti analiza, sa se efectueze si antifungigrama.
- analiza de secretie vaginala cu antibiograma si antifungigrama.
Este posibil sa fie o infectie bacteriana si nu candidoza, daca ai respectat regulile de dinainte de recoltare si in rezultat scrie ca nu ai fungi, dar totusi ai simptome care te deranjaza.
Daca faci analiza in privat, costa destul de mult, poate iti da trimitere doctorul.
Daca din prima nu ti-a trecut, ar fi bine sa o faci, deoarece este posibil sa fie bacterii rezistente.
Sunt si pastile care se pot administra in caz de micoze, intreaba doctorul ginecolog.
Pentru a evita reinfectarea, sa pastrezi regulile de igiena scrise mai sus.
0
09-01-2012, ora 20:57
irina4u
Nu este medic/terapeut
irina4u
normele de igiena de dinaintea recoltarii le-am respectat in mare parte cu exceptia ca m-am spalat inainte de recoltare (din cauza acelei secretii mi-a fost rusine sa merg fara sa ma spal)! insa voi repeta analiza si voi respecta intocmai cele indicate mai sus!o sa revin cu rezultatul!multumesc pentru raspunsuri!
0
10-01-2012, ora 12:52
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Pai tocmai secretia aceea trebuia analizata...de asta am si spus ca nu trebuie sa te speli inainte.
Stiu ca multe femei fac gresala de a se spala inainte de recoltare, asa ca, incerc pe cat se poate, sa vin si eu cu unele informatii folositoare.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: