ciuperca in talpa
Buna ziua,
Pe ambele talpi mi-a aparut ceva ca o ciuperca cu pielea aspra si crapata si imi provoaca mancarimi, dar nu se maresc si nici nu se micsoreaza, si nici intre degete nu am nimic. In ultimul timp mi-a aparut si pe tibie ceva asemanator... in locul unei cicatrici. Stie cineva ce poate fi si cum poat efi tratat? Multumesc.
Pe ambele talpi mi-a aparut ceva ca o ciuperca cu pielea aspra si crapata si imi provoaca mancarimi, dar nu se maresc si nici nu se micsoreaza, si nici intre degete nu am nimic. In ultimul timp mi-a aparut si pe tibie ceva asemanator... in locul unei cicatrici. Stie cineva ce poate fi si cum poat efi tratat? Multumesc.
9 comentarii
Incearca sa ajungi la un dermatolog sa-ti spuna exact ce ai acolo si sa-ti dea tratament adecvat.Nu tarta dupa ureche ca s-ar putea sa-ti faci mai mult rau.
Posibil sa ai un psoriazis. Trebuie sa faci un consult dermatologic.
Si mie mi-au aparut niste crapaturi asemanatoare pe talpi si acum se extind in sus pe picior. Sunt urate, tot mai intense crapaturile si provoaca mancarimi, iar mai nou si la maini mi-au aparut. Ce sa fac? La talpi am de mai mult timp, dar nu am dat importanta decat acum cand am vazut ca se extinde. Canestenul e bun? Cu ce ma mai pot da sa se vindece? Multumesc anticipat!
buna dl.doctor, tot in regiunea talpilor mi-au aparut mici basicute cu un lichid incolor, pe degete, pe toata talpa, apar in formatiuni de cate 4-5, sunt suportabile ca durere, eu le sparg si dupa o zi doua pielea se exfoliaza in acea regiune, dar apar din nou si asta doar cand este cald, apar primavara si dispar iarna, de obicei apar pe marginile talpilor si pe degetele mari de la picior, rareori sub talpa, iarna spre exemplu am talpile curate(nu apar aceste basicute), am uitat sa spun ca exista si mancarimi la aparitia basicutelor, dar usoare, , , , astept cu nerabdare un tratament, va multumesc si va doresc numai bine
Crapaturile si veziculele care apar la talpi pot fi produse cel mai frecvent de o ciuperca, insa pentru a incepe un tratament trebuie confirmat diagnosticul printr-un examen micologic.
Simptome asemanatoare pot aparea intr-o dermatita de contact sau in psoriazisul pustulos. De aceea este bine sa consultati un dermatolog inainte de a incepe un tratament!
Simptome asemanatoare pot aparea intr-o dermatita de contact sau in psoriazisul pustulos. De aceea este bine sa consultati un dermatolog inainte de a incepe un tratament!
cred ca raspunsul imi este adresat, multumesc, fiind din Braila ce medic mi-ati recomanda?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 20Talpa piciorului
- 9amorteli maini si picioare, durere tendoane genunchi
- 103dureri in talpa
- 2micoza dermatofitie
- 6Degete umflate si vinete de la picioare
- 3Micoza
- 8probleme picior
- 6Fractura fara deplasare pol inferior rotulian + Intindere/ruptura partiala tendon patelar.
- 7asimetrie picioare + o diferenta si intre gambe
- 7amputare degete picior
- 9contuzie picior stang
- 1Durere si inflamare la laba piciorului
- 6Anul trecut mi s-a umflat laba piciorului mai ales in zona degetului mare
- 13Dureri de picioare!
- 11piciorul stang mai gros decat dreptul vizibil
- 9De doua luni au inceput dureri atroce la picioare, mai ales seara
- 5Dureri noaptea la scobitura piciorului stâng
- 1Nu mai pot misca piciorul stang
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: