ciclul menstrual dereglat

14-03-2008
dianaely
Nu este medic/terapeut
dianaely
buna. am aproape 20 ani. mie mi-a venit ciclu la 11 ani si nici acum nu il am regulat. e vreo problema? vreau si eu un raspuns daca se poate.
6 comentarii
0
20-03-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Este indicat sa consultati un endocrinolog.
Toate cele bune.
0
03-04-2008, ora 00:00
crazy_girl_autosas
Nu este medic/terapeut
crazy_girl_autosas
buna!am 25 de ani.an ciclul mensrtual neregulat, si as vrea sa stiu daca are efecte negative.poate intirzia o sarcina? e prima oara cind aud de endocrinolog de obicei majoritatea ne invita la ginecolog acolo unde merg fregvent si mi se spune ca e ok o sa fie regulat dupa prima sarcina (care intirzie sa apara)daca mi-ati putea da un sfat sa unde pot merge pt a ma informa mai bine si poate si niste analize m-as linisti! Va multumesc!!
0
03-04-2008, ora 00:00
crazy_girl_autosas
Nu este medic/terapeut
crazy_girl_autosas
imi cer scuze, poate sunt insistenta dar am o alta intrebare!
EXISTA POSIBILITATEA DE A VINDECA DURERILE MENSTRUALE INGROZITOARE pe care le am?eu traiesc cu AULIN momentan in aceasta perioada a lunii, si am inteles ca este destul de periculos, va rog ajutatima am incercat foarte multe metode chiar si auto-controlul, dar nu merge,
0
19-02-2010, ora 00:22
sohorca mirela
Nu este medic/terapeut
sohorca mirela
buna am si io o intrebare...sunt ingrijorata din cauza ciclului menstrual...imi intarzie...luna trecuta mi-am venit pe data de 17 si de obicei inainte de menstruatie am dureri de sani si de burta cu o saptaman, dar luna asta nu am avut dureri deloc nici de burta nici de sanii...oare de ce???????astept un raspuns daca se poate..va multumesc
0
28-02-2010, ora 20:24
georgyfrunza
Nu este medic/terapeut
georgyfrunza
buna..am si eu o mica problema..sau cel putin asa sper.. O sa incep cu inceputul:
Am 16 ani. Vara trecuta cantaream 58 kg..si aveam 1, 69 m. M-am ingrasat in urma unei " cure de ingrasare" (mancam noaptea si foarte nesanatos). Incepand din toamna am decis sa imi schmb regimul alimentar, fiindca mi se parea ca eram prea grasa. Si asa am inceput sa slabesc. Dieta a devenit din ce in ce mai drastica: nu mai mancam seara, dulciuri, prajeli, paine sau alte fainoase, saream peste mese si mancam foarte putin. Cand am ajuns la 50 de kg am spus ca vreau sa ma mentin la acea greutate, dar am continuat sa slabesc, ceea ce nu ma deranja, pentru ca nu ma consideram prea slaba. Acum am 42 de kilograme. Nu stiu daca sunt anorexica sau nu, desi am unele simptome, dar ma tem ca am amenoree secundara. Ultma menstruatie am avut-o pe 14 decembrie, acum fiind 1 martie. Stiu ca au trecut doar 2 luni, iar diagnosticarea cu amenoree se face de la 3 luni de la ultima menstruatir, dar sincer, mi-e cam frica si as vrea sa tratez asta din timp. Am inceput sa imi schimb regimul alimentar, adica nu mai sar peste mese si iau si gustari si sper sa ma ingras macar pana la 45 de kg. Daca stiti ce altceva m-ar mai ajuta, fara sa fiu nevoita sa consult un medic, as fi foarte recunoscatoare.
0
28-02-2010, ora 20:51
georgyfrunza
Nu este medic/terapeut
georgyfrunza
in mod special m-ar interesa un regim alimentar prin care sa ma ingras atat cat este nevoie intr-un mod sanatos. Astept raspunsuri urgent! Va multumesc foarte mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • De ce întârzie menstruația?
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  •