cicatrice hipercroma

buna ziua as dori daca puteti sa imi spuneti cum se poate trata o cicatrice hipercroma o am pe fata si se vede foarte urat este de un rosu intens o am de vre-o 3 ani, in urma unui punct negru ce l-am scos mi-a ramas aceasta cicatrice. va multumesc anticipat
3 comentarii

Buna seara. Ati putea atasa o poza? Nu reusesc sa mi dau seama din descrierea/diagnosticul dumneavoastra daca este vorba despre o cicatrice hipertrofica (ceva crescut in relief si de culoare diferita) sau despre o hipercromie reziduala postinflamatorie (o pata de culoare diferita de pielea inconjuratoare).

desigur ca da http://postimg.org/image/a2f1c9vi3/
consider ca este hipercromie reziduala postinflamatorie deoarece nu prezinta modificari in relieful pielii, doar culoarea difera fata de restul pielii.
consider ca este hipercromie reziduala postinflamatorie deoarece nu prezinta modificari in relieful pielii, doar culoarea difera fata de restul pielii.

Leziunile hipercrome postinflamatorii sunt pete brune/maro/bej...nu rosii. O leziune reziduala nu ramane rosie dupa 3 ani. Cel mai bine ar fi sa mergeti sa va consulte un dermatolog, eventual cu dermatoscopie, pentru un diagnostic precis si tratament in concordanta. Ce va pot spune insa din poza este ca nu aveti o hiperpigmentare reziduala post inflamatorie.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Cicatrici provocate de arsuri
- 7cum pot scapa de semnele de la acnee?
- 51Cum scap de petele care mi-au ramas de la acnee?
- 2Help... cicatrici urate???!!!
- 2refacerea unor zgaraieturi, a unor cicatrice
- 2pete ramase
- 4Cicatrice de la HP?
- 9semne de la cosuri stoarse pe o perioada lunga
- 3pete pe fata in urma cosurilor
- 8Am o cicatrice in zona pubiana
- 4tratament cu laser efecte secundare
- 1Bioptron. Acnee. Cicatrici
- 4Cicatrici dupa operatie sindactilie cu grefa de piele
- 1Problema cicatrice postacneice
- 67implant silicon la sani cum sa fac: pe sub brat, pe sub sani sau pe la sfarc?
- 0Semn cicatrice deasupra buzei superioare
- 7Semne acnee
- 1Inlaturare cicatrice fata
- 1Cicatrice operație chirurgicală
- 0Cum pot elimina aceste cicatrici
Mai multe informații despre: cicatricile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: