Chiuretaj uterin biopsic

23-08-2021
mishka
Nu este medic/terapeut
mishka
Bună ziua!

Am 42 ani si 3 nașteri naturale. Acum 1 an, în urma unei ecografii transvaginale, mi s-a spus că am uter fibromatos neputându-se distinge niciun fibrom sau polip de o anumită dimensiune.
Medicul ginecolog nu mi-a prescris nimic spunând că nu este nicio problemă.
Ultima menstruație mi-a venit la 46 zile în condițiile în care până acum am avut ciclu lunar, regulat la aproximativ 26 zile. Bănuiesc că începe perimenopauza.Problema n-ar fi asta ci faptul că această ultimă menstruație a fost extrem de abundentă încât în a 7 a zi am ajuns la urgență cu sângerări mari cu cheaguri. Cei de la camera de gardă mi-au făcut chiuretaj uterin biopsic ptr oprirea sângerărilor ( la eco endometrul măsura 16, 7 mm).
Nedumerirea mea este că după acest chiuretaj încă mai pierd sânge sub forma unor picături când mai mari, când mai mici și simt o înțepătură în partea lombară stângă. Este normal? A mai trecut cineva prin așa ceva? Când se va opri sângerarea?
Ce opțiuni de tratament sunt? Am înțeles că dacă la biopsie se regăsesc celule cu atipii se recomandă excizia uterului. Sunt foarte speriată! Dacă și la următoarea menstruație lucrurile vor evolua la fel cu sângerare abundenta cum voi proceda? Nu pot să fac chiuretaj uterin în fiecare lună!
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri! Sănătate tuturor!
1 comentarii
0
01-09-2021, ora 18:30
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

va recomandam sa mergeti cu rezultatul biopsiei la un medic specialist care sa va spuna ce plan de tratament este nevoie sa urmati. Nu asteptati sa aveti complicatii,

O zi buna,

Clinica Medicala Marie Stopes International Romania
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.