chist osos - tratament, sfaturi

21-06-2010
minki
Nu este medic/terapeut
minki
as dori sa stiu in ce consta tratamentul ptr chist osos de forma beligna.Fiul meu de 8 ani a urmet un tratament chirurgical, constand in plombaj cu grefa osoasa si efectuand biopsie ni s-a spus ca este de forma beligna si trebuie urmat un tratament ptr a nu recidiva.As dori va rog sa imi raspundeti daca stie cineva in ce consta acest tratament, va multumesc
6 comentarii
0
21-06-2010, ora 12:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista cateva mii de localizari ale chisturilor osoase, avand atitudini terapeutice profund diferite.
La ce nivel anatomic se af;a acest chist??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-06-2010, ora 12:14
minki
Nu este medic/terapeut
minki
acest chist osos afost localizat la nivelul tibiei drepte, a fost extras prin interventie chirurgicala, dar ni s-a spus ca trebuie urmat un tratament ptr. a nu reveni.datorita acestui chist s-a produs o fractura de tibie
0
22-06-2010, ora 22:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu exista absolut nici un tratament util, in afara celui chirurgical.
Uneori fractura osului provoaca vindecarea spontana a chistului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-06-2010, ora 22:50
minki
Nu este medic/terapeut
minki
va multumesc din suflet si va doresc o seara cat mai placuta.Cu stima, minki
0
08-11-2011, ora 22:15
Patrickk
Nu este medic/terapeut
Patrickk
Cam cat dureaza o recuperare dupa o asemenea interventie chirurgicala?
0
18-03-2012, ora 17:14
chryss75
Nu este medic/terapeut
chryss75
Buna ziua,
Baiatul meu de 6 ani a fost operat acum 8 luni de chist osos esential col femural stang, urmand acea perioada de 3 saptamani cat a stat in aparat gipsat. Am fost la control dupa 6 saptamani si radiografia a remarcat faptul ca nu mai este necesara o a doua interventie chirurgicala. Mentionez faptul ca a fost realizata punctie biopsie formatiune chistica si injectare maduva hematogena. Intrebarea mea este daca e posibil sa recidiveze chiar si dupa 8 luni, cu atat mai mult cu cat in ultimul timp baiatul imi tot spune de senzatii de mancarime, furnicaturi in zona respectiva. Ce pot , , spune' acele senzatii?
Va multumesc foarte mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: