Ce ma fac cu ea?
Buna, am nevoie de niște sfaturi pentru că numai pot judeca limpede.Am o relație de 5 ani cu o fata de 22 eu 25 ani, ea e extrem de dependenta de facebook ea zice că nu e dar se minte singura, în mare parte a zilei sta cu telefonul în mână și pune 2-3 poze pe zi si își numara like-urile cererile de prietenie si ma dispera zilnic cu asta, alta ocupație nu are nici nu lucra sta la mine din a 2 lună de relație si nu am fost despărțiți deloc nici măcar o zi.Problema e ca am prinso ca vb cu unu si se cam dădea la el ca, vrea cu el ceva și am zis că ar trebui să ne oprim si sa ne despărțim ca eu încredere numai am deloc în ea, bineînțeles că ea a zis că nu știe ce a fost în capul ei, e adevărat că e foarte curtată de băieți ca e foarte frumoasă și poate e greșeală mea ca i-am dat atata libertate să vb cu oricine si sa nu ma bag in ce vb ea cu alții. nu e vb ca sunt gelos dar sufar ca sunt atâția ani împreună și se poate termina intr-o clipă.Nu îmi imaginez viața fără ea, poate a devenit obișnuită ca stam mereu împreună dar îmi este greu să nu o pot vedea si ma consum în mine, i-am zis că nu e bine ce face, ca facebook-ul nu e o prioritate în viața ai trebe sa înțeleagă asta, dar nu vrea si continua să vb cu alți dar ca "amicii " cică, nustiu ce sa fac, problema e ca stau si singur cu ea în locuința si daca pleacă ce fac? va mulțumesc
2 comentarii
Este interesant ca nu ati observat decat dependenta prietenei de facebook, dar nu ati observat si dependenta acesteia de tine si...invers...!
Intr-o relatie sunt doua persoane: nu poti fi dependent de unul singur...
Dependenta se trateaza prin psihoterapie, in cazul de fata terapie de cuplu.
Intr-o relatie sunt doua persoane: nu poti fi dependent de unul singur...
Dependenta se trateaza prin psihoterapie, in cazul de fata terapie de cuplu.
Suna ca si cum, chiar si daca sunt doar cativa ani diferenta de varsta intre voi, aveti de-a face cu o mica distanta intre generatii, sau, in orice caz, aveti valori diferite fata de cum ar trebui petrecut timpul individual. In acelasi timp, este posibil ca partenera nelucrand sa petreaca mult timp pe facebook din lipsa de alte proiecte personale/profesionale si tot de acolo sa provina si nevoia de a cauta validare prin altii. Ambele sunt relativ normale doar ca pot deveni o problema atunci cand nu stim cum sa comunicam eficient unul cu celalalt si apar neintelegeri. Apoi ruminam fiecare pe cont propriu, neintelegerile evolueaza si incepem sa ne tot distantam, in loc sa folosim o neintelegere ca pe o oportunitate de a creste impreuna si a face si mai puternica relatia.
Este totusi foarte dificil de spus ce se intampla incat nu putem privi aici informatiile decat din punctul dumneavoastra de vedere si, de obicei, nu este bine sa presupunem ca stim ce gandesc cei din jur. Cel mai des ne vom insela si aceasta va duce la neintelegeri si sentimente ranite de ambele parti. De aceea comunicarea constructiva este atat de importanta in relatii. Acesta nu este acelasi lucru cu a spune tot ce gandim, ci, mai degraba, inseamna sa invatam cum sa identificam un scop in cuplu (ex: sa ne intelegem mai bine; sa facem mai multe lucruri unul pt celalalt; sa il fac pe celalalt sa se simta mai pretuit) si sa ne concentram sa discutam impreuna cu partenerul cum putem cel mai bine atinge acel scop, ce are fiecare nevoie si cum arata asta, fara sa il judecam pe celalalt.
Solutia este terapia de cuplu si sa incercati amandoi sa comunicati deschis doar punctul vostru individual de vedere si ce simte fiecare, NU ceea ce credem noi ca simte sau vrea celalalt sau cum a gresit acesta fata de noi. Cum ati punctat si dumneavoastra foarte bine, este pacat de timpul investit si amintirile frumoase pe care le-ati facut cu siguranta impreuna ca sa nu incercati sa rezolvati astfel de neintelegeri. Este cel mai oportun moment sa invatati amandoi niste abilitati de rezolvare de probleme si comunicare constructiva in cuplu pe care sa le puteti folosi tot restul vietii. Cel mai usor si eficient mod de a face asta este, dupa cum a punctat si stimatul coleg, terapia de cuplu.
Va doresc succes si numai bune si sper ca aceste informatii v-au fost de ajutor.
Este totusi foarte dificil de spus ce se intampla incat nu putem privi aici informatiile decat din punctul dumneavoastra de vedere si, de obicei, nu este bine sa presupunem ca stim ce gandesc cei din jur. Cel mai des ne vom insela si aceasta va duce la neintelegeri si sentimente ranite de ambele parti. De aceea comunicarea constructiva este atat de importanta in relatii. Acesta nu este acelasi lucru cu a spune tot ce gandim, ci, mai degraba, inseamna sa invatam cum sa identificam un scop in cuplu (ex: sa ne intelegem mai bine; sa facem mai multe lucruri unul pt celalalt; sa il fac pe celalalt sa se simta mai pretuit) si sa ne concentram sa discutam impreuna cu partenerul cum putem cel mai bine atinge acel scop, ce are fiecare nevoie si cum arata asta, fara sa il judecam pe celalalt.
Solutia este terapia de cuplu si sa incercati amandoi sa comunicati deschis doar punctul vostru individual de vedere si ce simte fiecare, NU ceea ce credem noi ca simte sau vrea celalalt sau cum a gresit acesta fata de noi. Cum ati punctat si dumneavoastra foarte bine, este pacat de timpul investit si amintirile frumoase pe care le-ati facut cu siguranta impreuna ca sa nu incercati sa rezolvati astfel de neintelegeri. Este cel mai oportun moment sa invatati amandoi niste abilitati de rezolvare de probleme si comunicare constructiva in cuplu pe care sa le puteti folosi tot restul vietii. Cel mai usor si eficient mod de a face asta este, dupa cum a punctat si stimatul coleg, terapia de cuplu.
Va doresc succes si numai bune si sper ca aceste informatii v-au fost de ajutor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 20Ejacularea precoce poate fi o consecinta a unei masturbari repetate?
- 43Exista motive obiective pentru adulter?
- 9Va rog sa ma ajutati..
- 3Sunt gelos pe prietena mea
- 3cum faci un barbat sa te iubeasca mai mult?
- 6stiu ca sunteti multe in situatia mea...va rog...
- 3dupa 14 ani de casnicie
- 10ce vreau eu nu vrea el
- 6Fata, 15 ani, relatie cu baiat de 21 ani - cum sa procedez?
- 6Dupa 2 ani de casnicie suntem in pragul divortului
- 5Il iubesc - relatie de un an si patru luni
- 9probleme intr-o relatie
- 4dupa 6 ani de relatie,.doar certuri, m am saturat!!
- 11o greseala grava - solutie?
- 76Se spune ca dragostea e oarba...
- 5psihiterapeut bun
- 11Este terapia de cuplu utila?
- 4Va rog ajutor! Prietenul meu si filmele xxx
- 16Prietenul meu e pe drum spre Anglia, cum sa-l opresc?
- 14relatie sau distractie?
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu facebook
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: