Ce inseamna ICVB?

73 comentarii 1 2 3
0
10-02-2011, ora 19:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pity
faptul ca se vede putin stramb nasul pe exterior.. NU are nici o relevanta Cat de deviat este septul nazal.
numai un medic ORL.. care vede nasul poatesa.ti spuna daca este grav si trebuie operat sau nu.

silvianem

cred ac trebuie sa faci un efort si sa ajungi la Pascani
cu toate radiografiile, biletele de iesire din spital..s.a
0
12-02-2011, ora 15:52
Pity 77
Nu este medic/terapeut
Pity 77
Unde as putea face radiografie SAF, la o clinica de specialitate sau si la o policlinica oarecare.Mentionez ca sunt din Falticeni, jud.Suceava, la mine in oras exista posibilitatea sa pot face aceasta radiografie SAF?
0
12-02-2011, ora 21:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
se poate face la orice clinica de Radiologie
cu rezultatul poti sa vii si la pascani
0
07-04-2011, ora 15:42
dana pintilie
Nu este medic/terapeut
dana pintilie
Buna ziua,
Baietelul meu de 5 ani se lupta de aprox 1 an cu raceli repetate.In urma unui exudat nazal si faringian am descoperit un stafilococ auriu, am facut aerosol cu antibiotic conform antibiogramei si la repetarea exudatului acesta a iesit negativ.Desi teoretic am scapat de el, simptomele de raceala au reaparut cam o data la 2 -3 saptamani dar le-am pus pe seama sezonului rece.Dar de 2 zile ne-am trezit cu membrane albe pe amigdale...fara nici un alt simptom...febra, rinoree(dar se simte nas infundat cand doarme).doar amigdale rosii, relativ umflate si cu puroiul aferent.Acum asteptam rezultatul exudatului si intre timp, tratam cu bioparox (2pufx2/zi) si albastru de metil(o data/zi), vit c, miere cu propolis..si cam atat.Intrebarea mea este daca amigdalita poate fi de origine virala, chiar daca au aparut acele membrane de puroi, avand in vedere lipsa febrei..sau existenta petelor albicioase (doar pe amigdale) indica originea bacteriana(streptococ/stafilococ) si deci se impune un tratament serios cu antibiotic(intern sau aerosol)?Multumesc anticipat.
0
12-04-2011, ora 23:33
namarya
Nu este medic/terapeut
namarya
Buna seara!Domnule doctor am si eu o problema care ma framanta fff foarte rau...In urma cu 2 luni am luat pastila de slabit si simteam tot timpul senzatia de gura uscata (cu toate ca beam apa)am constatat ca dupa 14 pastile luate in cerul gurii eram foarte foarte rosie iar pe amigdalesi lueta am niste basicute, fapt pentru care m-am speriat fff tare.Am mers in spitalul unde lucrez la un medic ORL-ist si mi-a spus ca trebuie sa merg sa mi se faca biopsie la o clinica buco-mazilo-faciala ca am HPV nu imi venea sa cred ce-mi spunea si am mai mers la o clinica privata unde am facut un alt consult ORL si mi s-a spus ca nu este nici un HPV ca din cauza ca aveam gura uscata am facut retentie de saliva si de aceea mi-au aparut acele basici si roseata in gat.Mi-a administrat spalaturi cu apa bicarbonatata si tamtum verde spray de 2/zi.Nu ma doare, nu ma ustura.Acum nu mai sunt rosie iar acele basicute tot le mai am, as dori sa stiu si parerea dumneavostra, ce credeti ca ar putea fi?Sunt foarte ingrijorataAstept un raspuns, Multumesc!
0
13-04-2011, ora 22:29
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faci cateva poze cu cavitatea bucala si afringele. le trimiti pe mail. sa vad despre ce este vorba
tii regim strict alimentar fara acru, acidulat, fructe citrice
0
14-04-2011, ora 21:32
namarya
Nu este medic/terapeut
namarya
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, o sa tin regimul si nici nu mai fumez.Va voi trimite si pozele curand.
0
16-08-2014, ora 17:13
CBi
Nu este medic/terapeut
CBi
Buna ziua domnul doctor!
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un niste sfaturi.
Acum vreao zece ani m-am pricopsit cu o infectie in gat pentru care am fost internata vreo trei zile, tratata cu injectii in fesa si mai apoi doua saptamani regulat mergeam la medic si ma dadea in gat cu o subsanta albastruie care ardea rau.Domnul doctor de atunci a zis ca trebuie dupa aceste doua saptamani sa merg si sa dau afara amigdalele ca voi mai avea probleme cu ele.Eu nu m-am dus de frica si nici nu am mai avut probleme.
De aproximativ un an insa am realizat ca am un miros urat al gurii si imi ieseau cand tuseam niste bobite albe mucilaginoase asa ca am fot la medic si mi-a dat trimitere sa fac radiografie.Nu a iesit nimic la gat decat o infectie la o masea.Mancarime in ureche si nas de cativa ani pentru care am tot fost la medic si mi-au dat picaturi de tot felul-nu mi-a trecut.
Dupa radiografie-cel putin asa mi s-a parut mie imi ieseau din gaurile de pe amigdale niste bobite mici alb-galbui cu un miros oribil!Am de cativa ani si niste pete rosii cu bubite mici pe fata care se descuameaza si ma mananca putin.Asa ca am fost la dermatolog.Doamna doctor a zis ca sa ma duc sa imi fac exudat nazal, ORL si faringian.In nas si ureche a iesit streptococ de doua feluri-mi se pare-si in gura a iesit doar candida.
Am zis ca si logodnicul meu e posibil sa aiba ceva ca lui ii mai iese din cand in cand cate un furuncul.A facut si el exudat si i-a iesit streptococ in nas si stafilococ-parca-betahemolitic de tip non-A.
Pe mine m-a surprins putin ca nu avem aceleasi lucruri.El nu are nici o problema la gat.In fine am luat antibioticele prescrise-eu-pentru nas si ureche si Micogal pentru candida.Doamna doctor dermatolog a spus ca trebuie repetate testele sa fim siguri ca au disparut infectiile.
Am fost mai apoi la medic ORL si s-a uitat in nas in urechi si a zis ca nu am nimic si in gat mi-a apasat amigdalele si a zis ca e bine.Ca numai daca vreau eu pot sa merg sa le scot dar ca se poate trai cu ele.
Dumneavoastra ca spuneti?
Amiddalele mele nu sunt umflate deloc, doar au buzunarase.Pe partea stanga am puroi care tot apare si dispare dar pe partea dreapta din buzunare ies in fiecare dimineata, mai ales, cate 8-10 bucati si mai mici si mai mari de cazeum.Seara ies mai putine si mai mici.
La cererea mea domnul doctor ORL-ist mi-a dat antibiotic Cefpodoxim-dura 200 mg dar mi-a zis ca asta nu ajuta decat pe termen scurt ca dupa ce voi termina de luat antibioticul in vreo doua saptamani imi vor reaparea.
Ceea ce ma nelamureste pe mine e cum si-a dat domnul doctor seama ca au disparut streptococii vizual?In ureche e drept nu mai am mancarime insa in nas tot mai am si in plus persista senzatia aceea de nas infundat.
Dumneavostra ce credeti domul doctor ca ar trebui facut?De operatie imi e in continuare frica dar nici nu as vrea sa traiesc o viata intreaga folosindu-mi o ora zilnic cu spalatul dintilor cu curatatul buzunaraselor...si la sfarsit tot imi miroase gura.
Sper ca nu v-am ametit cu atatea detalii si astept cu mare interes parerea dumneavoastra!
0
17-08-2014, ora 13:13
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalita cronica cu cazeum.. poate sa nu dea multe simptome...
Dar da multe complicatii la distanta
poti sa faci infectii si boli dermatologie, reumatizm, boli cardiace sau renale
poyi sa pierzi sarcina sau sa faci copii nu tocmai sanatosi
daca amigdalele nu sunt mari si nu trebuie scoase
obligatoriu trebuei facut Criptolizis cu radiofrecventa sau laser
0
17-08-2014, ora 15:14
CBi
Nu este medic/terapeut
CBi
Va multumesc mult domnul doctor pentru sfaturi!Eu sunt plecata din tara si doar pe la jumatatea anului viitor ajung iar in Romania asa ca o sa incerc daca se va putea sa imi rezolv problema aici, mai ales ca aici sunt si asigurata, dar o sa merg la alt medic ca acest la care am fost mi s-a parut total neprofesionist.Oricum medicii din Romania sunt niste medici extraordinari in ciuda tuturor povestilor negative.In Germania am fost de cel putin sapte ori la medic pentru petele de pe fata si nici un rezultat.In Romania a fost suficient o data!
Va urez sanatate si toate cele bune domnule doctor!
0
20-08-2014, ora 00:26
iulia ciulian
Nu este medic/terapeut
iulia ciulian
Buna ziua. o perioada de 3-4 luni am observat la baiatul meu d e5 ani jumatate ca nu prea auzea. am facut control ORl. priml medic ne-a spus ca e nevoie de doua interbventii- una de polipi cu anestezie locala si cea de a doua la un interval de doua sapt pr introducere aeratoare urechi, cu anestezie generala, diagnosticul fiind adenoidita cronica si otita seromucoasa cronica bilaterala. nu a mai cerut sa facem nici o testare a spus ca e clar. am mai consultat un medic care ne.a dat un tratament colargol, sinupret, ceva naturist, lavaj nazal si zyrtec. la primul consult am facut timpanograma - ok si audiogarama ce se sitau intre 30-40 db. acum, am reperat audiogram, a si are limite intre 10 db si 20, un singur punct la 25, dar predominant spre 20. de la cabinetul de protezare unde am facut audioograma s-au exprimat ca auyul e in limite noprmale. dvs apreciati ca in acest caz mai sunt necesare cele doua interventii? la ce limite ale audiogramei mai sunt recomandata acele aeratoare? fug cat pot de o interventie chirugicala dar totodata nu as vrea sa ii fac rau copilului. ce sfat imi puteti da?
si asa mai avea o intreb are. exista se pare opinii diferite cu privire la anestzia locala si cea generala, cea locala, citez acum medicul, "fiind de fapt inexistenta, neexistand posibilitatea ajungerii anestezicului in zona vegetatiilor". e adedvarat?
va multumesc
0
20-08-2014, ora 12:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. la acesta varsta.. polipii ica se pot micsora in volum
trebeui facut tratamentul cu Colargol.. cum am mai scris pe forum,.,., cateva luni cate 10 zile
2 pentru catarul tubar sau otite seroase.. am scris cum se fac exercitii de insuflatii nazale cu balonul si cald la ureche si masaj indirect a timpanului
3.dar daca dupa 2-3 cure cu colargol si aceste exercitii NU duc al o timpanograma normala si respiratie normala pe nas..
trebuei facute interventiile.. tot pentru binele copilului.., cu anestezie totala
0
20-08-2014, ora 23:33
iulia ciulian
Nu este medic/terapeut
iulia ciulian
va multumesc ptr raspusn. revin cu o neclariatte. cum trebuie sa fie audiograma? astazi, limita de 20 db a fost apreciata ca si normala de medicul la care mergem. a spus ca a scapat de operatie. undeva pe un site medical gasisem ca la o audiograma cu valori de 20 db se recomanda introducerea aeratoarelor. copilul nu mai da semne ca nu aude dar vreau sa fiu sigura ca fac ce trebuie.
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
73 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •