Ce efecte are Omega 3 pentru creier/psihic?

Sau mai bine zis:are efecte pozitive asupra lui?Am auzit ca ar ajuta la depresie putin, la concentrare, asa este?Are efecte benefice dovedite/reale sau e doar placebo?
8 comentarii

La ora actuală există atât studii care susțin că alături de antidepresivele recomandate de medic, Omega 3 contribuie la o ameliorare mai accentuata a simptomelor decât cei care au folosit doar antidepresive, cât și studii care n-au constatat nici- un beneficu.
De aceea singurul în măsura să evalueze simptomele, să prescrie tratament și să urmărească evoluția bolii, e medicul.
De aceea singurul în măsura să evalueze simptomele, să prescrie tratament și să urmărească evoluția bolii, e medicul.

Tot doctorul mi-a recomandat Omega 3, pentru concentrare, pe langa antidepresive si antipsihotice.

Pai si daca doctoru ti-a recomandat, crezi ca e prost ?
Omega 3 e un nutrient esential vietii. Trebuie sa ai asa ceva in alimentatie neaparat, indiferent ca esti bolnav psihic sau nu.
Omega 3 e un nutrient esential vietii. Trebuie sa ai asa ceva in alimentatie neaparat, indiferent ca esti bolnav psihic sau nu.

Da, dar ma intreb cat ajuta.Oricum am.inceput recent sa iau, omega 3.Tu simti vreun efect benefic la creier?De care iei?

Eu nu iau suplimente. Doar mananc alimente care contin Omega 3: nuci, seminte de canepa, somon...

Aia n-are omega 3 :))
Aaa si am uitat semintele de chia, si alea sint bogate in omega 3.
Aaa si am uitat semintele de chia, si alea sint bogate in omega 3.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ulei de peste (omega 3) de la ce varsta?
- 3Omega 3 contin cupru?
- 8Omega 3 impotriva depresiei
- 2Omega 3 si alaptarea
- 1Omega 3 chiar ajuta la creier?
- 5Ulei de peste?
- 2Omega 3
- 3Omega 3.V-a ajutat?Ce doza?
- 2Omega 3(uleiul de peste)
- 2Omega 3 chiar ajuta la creier?
- 0Recomandare OMEGA3
- 1Un ulei de peste Omega 3 de calitate?
Mai multe informații despre: Omega 3 acizii grasi omega-3
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: